Budimpešta i parlament

Cijena
65 EUR po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Budimpešta
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 12.10.2024.
12.10.2024.

Trg Heroja - Parlament - Ribarska tvrđava

Program putovanja:                                                             

Polazak u 05:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do glavnog grada Mađarske, Budimpeštezahvaljujući raskošnim građevinama, širokim bulevarima, elegantnim kavanama i raskošnim secesijskim kupeljima mađarska prijestolnica uvijek ima puno toga za ponuditi. Nastala je kada su se spojili gradovi Budim i Óbuda na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj obali. Po dolasku u Budimpeštu odlazak na panoramsku vožnju gradom na kojoj ćemo proći pored parlamenta - kompleks koji se nalazi na istaknutom položaju neposredno na peštanskoj obali Dunava; mostova na Dunavu sve do Trga Heroja – naručen je 1896.godine za proslavu tisućljeća mađarske države. Kraća šetnja po trgom koji je jedan od najimpresivnijih otvorenih prostora u Budimpešti. Nakon kraćeg razgledavanja odlazak autobusom do Bazilike sv. Stjepana. Kod bazilike ćemo se iskrcati te na razgled dalje krenuti pješke s licenciranim voditeljem putovanja. Šetnja do Bazilike Sv. Stjepana kroz Elizabetin trg i cijelu Vaci ulicu sve do Velike tržnice. Nakon razgleda grada odlazak u posjetu Parlamentu - od dvadeset i osam stubišta u parlamentu, obilazak počinje usponom uz ukrasne, pozlaćene Gradske bočne stepenice do najspektakularnijeg kata zgrade, glavnog kata. Uokviren kipovima, vitrajima i bogatim, dekorativnim freskama, ovaj urbani koridor pruža lijep pogled na nedavno obnovljeni Kossuthov trg, Glavni trg nacije. Uživanje u uzbudljivom obilasku uz audio guide na hrvatskom jeziku. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za uživanje u čarima predivne mađarske prijestolnice. Uživanje uz mađarske specijalitete – Lángos (lepinja), Gulyás, Palacsinta (zapečene palačinke), Halászlé (riblji gulaš), Kürtőskalács (dimnjak kolač), Dobostorta, Körözött (zrnati sir s paprikom), ali i mnogi drugi. Nakon slobodnog vremena, okupljanje grupe te odlazak autobusom do Budimskog grada, odnosno Ribarske tvrđavekompleks koji nalikuje na tvrđavu nalazi se na strmoj padini prema Dunavu, ispred crkve Sv. Matije. Ime „Ribarska tvrđava“ nastalo je zbog toga što se ondje nekoć nalazila obrambena utvrda ribarskog ceha. Razgled starog dijela grada uz uživanje u predivnom pogledu na Peštu. Nakon šetnje slijedi polazak prema kući. Ugodna vožnja uz zaustavljanja prema potrebi. Povratak u Koprivnicu previđen je u kasnijim večernjim satima.

 

Zgrada mađarskog parlamenta predstavlja ne samo najpoznatiji simbol Budimpešte, već i jednu od najljepših
administrativnih zgrada u Europi. Inspiracija za njenu arhitekturu pronađena je u Parlamentu u Londonu, ali parlament u Budimpešti se izdvaja po svojoj grandioznosti, zauzimajući impozantnih 268 metara obale Dunava. Ova monumentalna građevina visoka je 123 metara, što je više od Londonskog parlamenta.

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana...

O putovanju

Odredište
Budimpešta Discover Budimpešta
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
12.10.2024 05:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 1 pečat
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
 • Ulaznica za Parlament
 • Licencirani voditelj putovanja
Nije uključeno u cijenu
 • Ostali osobni troškovi
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana prije polaska.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners, ZABA). Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 5 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 5 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 5 EUR
Sjedala 7,8 5 EUR
Sjedala iza 2. vrata 5 EUR
Ostala raspoloživa sjedala nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

svake subote
From 25 EUR / 20 EUR
svake nedjelje
From 25 EUR / 20 EUR
From 70 EUR / 55 EUR
From 35 EUR / 30 EUR
Close

Budimpešta i parlament

Cijena
65 EUR po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Budimpešta
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja