Beogradska priča

Garantirano
Cijena
135 EUR po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Gallery
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 1.dan (12.10. subota)
 • 2.dan (13.10. nedjelja)
1.dan (12.10. subota)

Koprivnica - Avala – Kalemegdan

Polazak u 03:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do glavnog grada Srbije, Beograda -  glavni grad Srbije ujedno je i četvrti najveći grad Jugoistočne Europe, odmah iza Istanbula, Atene i Bukurešta. Panoramska vožnja gradom Novim Beogradom, uz Sava Centar, beogradsku arenu preko mosta Gazela i drugih znamenitosti. Vožnja do Spomenika Neznanom junaku, čiji je autor hrvatski kipar Ivan Meštrović. Šetnja uz lokalnog vodiča. Nakon toga nastavak vožnje do Tornja Avala - s visinom od 204,68 metra, toranj je ponos svih Beograđana, ali i JP “ Emisiona tehnika i veze” u čijoj je nadležnosti od studenog 2010. godine. To jeste samo jedna od 262 lokacije, ali najljepši i najznačajniji telekomunikacijski objekt, na usluzi televizijskim i radiju, kao i mobilnim operaterima. Prema podacima spada u top 5 turističkih destinacija Beograda. Po dolasku slobodno vrijeme za samostalno istraživanje tornja na kojem se vrhu nalazi vidikovac i kafić s predivnim pogledom. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak prema Beogradu. Nakon toga slijedi vožnja uz Trg Slavija, Cvetni trg i Andrićev venac pa sve do Starog i Novog Dvora - velebno zdanje u kojem se nalazi sjedište Predsjedništva Republike Srbije. Kao spomenik kulture s liste znamenitosti Beograda nalazi se pod zaštitom države. Dolazak do Trga republike i Narodnog pozorišta te slijedi pješački razgled grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Šetnja poznatom trgovačkom i turističkom ulicom Kneza Mihajla - pješačka zona i trgovačko središte Beograda. Zakonom je zaštićena kao jedna od najstarijih i najvrjednijih spomenika u gradu, dolazak do Kalemegdana - najljepši je i najveći beogradski park, istovremeno je i najznačajniji kulturno-povijesni kompleks, u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan odnosi se samo na prostorni plato oko Tvrđave koji je osamdesetih godina 19. st. pretvoren u park. Razgled kompleksa u kojem se nalaze i Vojni muzej, Veliki barutni Magazin, Muzej torture i mnoge druge znamenitosti. Šetnja uz Zvonik, Stari bunar, Barokna vrata pa sve do Srednjovjekovne kule Nebojša -  porijeklo imena Nebojša najvjerojatnije potiče od negacije glagola bojati se, pa se ovo ime činilo prigodnim za Kulu u Donjem gradu u kojoj su Osmanlije zatvarali i zatvorenike izlagali različitim oblicima mučenja. Nastavak šetnje uz Sahat kulu, Crkvu Ružica i Crkvu Svete Petke uz predivan pogled na Ratno ostrvo i ušće Save u Dunav - jedno od najljepših mjesta u cijelom Beogradu je ušće, a baš na tom mjestu vidi se jasna razlika u bojama dvije rijeke. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i dolazak do Hotela Slavija Garni***. Prijava u hotel, slobodno vrijeme za samostalni odlazak na večeru ili organizirana večera u Restoranu Tri šešira (doplata). Noćenje.

2.dan (13.10. nedjelja)

Hram Svetog Save – Muzej Jugoslavije – Beograd na Vodi - Koprivnica

Doručak. U dogovorno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak do Hrama Sv. Save - podignut na Vračarskom brdu jedan je od najvećih pravoslavnih hramova na svijetu. Prema predaji, podignut je na mjestu gdje su u vrijeme turske vladavine spaljene relikvije Svetog Save, najznačajnijeg srpskog sveca, prvog arhiepiskopa i osnivača Srpske pravoslavne crkve. Razgled vanjskog dijela hrama i parka. Nakon obilaska, slijedi vožnja autobusom do Muzeja Jugoslavijejavni povijesni muzej u Beogradu, glavnom gradu Srbije. Kronika je razdoblja Kraljevine Jugoslavije i socijalističke Jugoslavije te života Josipa Broza Tita. U jednoj od zgrada muzeja nalazi se Titov grob. Sa 120.000 posjetitelja godišnje, najposjećeniji je muzej u Srbiji. Obilazak uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska, kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak do centra grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Nakon slobodnog vremena, odlazak do dijela Beograda kojeg nazivaju Beograd na vodi - novi urbani centar u Beogradu smješten na milijun kvadratnih metara. Šetnja Savskom promenadom i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u smjeru Hrvatske. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata...

O putovanju

Odredište
Avala , Beograd , Beograd na vodi , Kalemegdan Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
12.10.2024 03:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Lokalni vodič za Beograd
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Slavija Garni***; boravišna pristojba
 • Ulaznica za Toranj Avala
 • Ulaznica za Muzej Jugoslavije
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Slavija Garni***, Beograd

Hotel Slavija Garni nalazi se na idealnoj lokaciji za istraživanje noćnog života, kulture i arhitekture.

Popunjeno
From 450 EUR
Popunjeno
From 440 EUR
Uskoro popunjeno
From 400 EUR
Uskoro popunjeno
From 95 EUR
Close

Beogradska priča

Cijena
135 EUR po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja