Međimurje, kak si lepo zeleno

Cijena
55 EUR po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 15.09.2024.
15.09.2024.

Čakovec – Riznica Međimurja – Vidikovac Mađerkin breg – Ispiranje zlata

Program putovanja:

Polazak u 08:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do Međimurja - nalazi na sjeverozapadu Hrvatske, između rijeka Drave na istoku, Mure na sjeveru. Na sjeveru graniči sa Slovenijom, a na sjeverozapadu s Mađarskom. Dolazak do grada Čakovca -  ima bogatu povijest koja seže unatrag stoljećima. Bio je pod vlašću različitih vladara, uključujući Habsburšku Monarhiju. Ima niz kulturnih i povijesnih spomenika, a najznačajnija je Stara gradska jezgra koja sadrži brojne povijesne zgrade i crkve. Razgled grada uz licenciranog voditelja putovanja. Prošetajte kroz uske ulice stare gradske jezgre, gdje ćete otkriti prekrasne primjere arhitekture i osjetiti šarm grada. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak na razgled Muzeja nematerijalne baštine „Riznica Međimurja Čakovec“ - smješten u fortifikaciji Starog grada Zrinskih u Čakovcu. Kompleks Starog grada Zrinskih u Čakovcu najveći je profani spomenik Međimurske županije sa statusom zaštićenog nepokretnog kulturnog dobra od nacionalnog značenja za Republiku Hrvatsku. Ime Zrinski je dobio prema poznatoj obitelji hrvatskih banova i neustrašivih ratnika - branitelja granica ugarsko-hrvatskog kraljevstva od prodora Osmanlija, obitelji Zrinski. Obilazak muzeja uz stručno vodstvo. Nakon obilaska, odlazak na ručak u Kavanu Monika. Nakon ručka, kraće slobodno vrijeme za odmor. Nastavak putovanja prema Mađerkinom breguna 341 metru nadmorske visine smjestio se Mađerkin breg, samo tri i pol metra niže od najviše točke Međimurja. A kako je ovaj brijeg dobio ime, priča je sama za sebe. Još davne 1940. godine ovdje se doselila Emilija Krauthaker, poznata mađarska balerina koja je došla ovdje zbog ljubavi, prateći svog muža, mađarskog vojnika. Po dolasku slijedi šetnja na Vidikovac - ukupne visine oko 27 m te se zahvaljujući tome tijekom posjete posjetitelji nalaze na najvišoj točci Međimurja, točnije na 361 m nadmorske visine. Pogled koji se pruža s njega ostavlja bez daha. Slobodno vrijeme za uživanje i odmor. U dogovoreno vrijeme, nastavak putovanja do Hotela Golf, gdje nas očekuje program „Ispiranje zlata“ - upravo se u donjem Međimurju na šljunčanim sprudovima Drave nekada ispiralo zlato, koje je ova hirovita rijeka donosila s Alpa. Bio je to zanat koji se prenosio s koljena na koljeno još do druge polovice prošlog stoljeća sve dok na Dravi nije izgrađena hidrocentrala. Način ispiranja zlata temelji se na stoljetnom iskustvu, te je prilagođen tipu zlatonosnog nanosa i materijalima kojima je stanovništvo nekada raspolagalo. Zlatari će Vas vrlo rado upoznati sa ovim vrlo rijetkim starim zanatom. Po završetku programa, kraće slobodno vrijeme za uživanje u svijetloj ili crnoj pivi koju proizvodi craft pivovara Golf ili nekom drugom piću. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u smjeru Podravine. Povratak je predviđen u večernjim satima.

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana...

O putovanju

Odredište
Čakovec , Ispiranje zlata , Riznica Međimurja , Vidikovac Mađerkin breg Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
15.09.2024 08:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 1 pečat
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Ulaznica i stručno vodstvo u Muzeju „Riznica Međimurja“
 • Ručak u Kavana Monika
 • Ulaznica za Vidikovac Mađerkin breg
 • Program „Ispiranje zlata“
Nije uključeno u cijenu
 • Ostali osobni troškovi
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana prije polaska.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners). Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 5 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 5 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 5 EUR
Sjedala 7,8 5 EUR
Sjedala iza 2. vrata 5 EUR
Ostala raspoloživa sjedala nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Close

Međimurje, kak si lepo zeleno

Cijena
55 EUR po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja