Bajkoviti dvorci Bavarske

Cijena
330 EUR po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Gallery
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 1.dan (18.10. petak)
 • 2.dan (19.10. subota)
 • 3.dan (20.10. nedjelja)
1.dan (18.10. petak)

Koprivnica – München

Polazak u 00:30 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja autobusom uz zaustavljanja prema potrebi u smjeru Münchena riječ je nastala od riječi “mönch” koja u prijevodu znači monah. Glavni grad Bavarske, osnovan je 1158. godine i poznat je po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i čuvenim događajima poput Oktoberfesta, koji se prvi put održao 1810. godine. Grad se također ističe impresivnim arhitektonskim znamenitostima, poput Marienplatza iz 12. stoljeća i dvorca Nymphenburg iz 17. stoljeća. U jutarnjim satima dolazak do našeg prvog bavarskog dvorca – Nymphenburg - svoje utemeljenje kao ljetne rezidencije duguje rođenju dugo iščekivanog prijestolonasljednika Maxa Emanuela, koji je rođen 1662. godine bavarskom izbornom knezu Ferdinandu Mariji i njegovoj supruzi Henriette Adelaide Savojskoj, nakon desetak godina braka. U narednim godinama palača je ostala omiljena rezidencija bavarske kraljevske obitelji. Ovdje je 25. kolovoza 1845. rođen kralj Ludwig II. Bavarski (vladao 1864.-1886.). Po dolasku slijedi razgled dvorca. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje prelijepe okolice. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i polazak prema Münchenu. Slijedi prijava u Hotel Wallis***, kraće slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme odlazak na pješački razgled grada uz voditelja putovanja. Razgled počinjemo na Marienplatzu - glavnom trgu grada, gdje ćemo vidjeti Novu vijećnicu s Glockenspielom. Nastavljamo razgled uz znamenitosti kao što je Stara vijećnica i Frauenkirche - impozanta gotička katedrala koja je jedan od simbola Münchena; Viktualienmarkt - živahna tržnica koja nudi širok izbor proizvoda; Asamkirche - barokna crkva iz 18. stoljeća koja je poznata po svojoj raskošnoj unutrašnjosti. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje i/ili individualni ručak. Noćenje.

2.dan (19.10. subota)

München – Hohenschwangau - Rosenheim

Doručak. Okupljanje grupe kod recepcije i odjava iz smještaja. Polazak prema mjestu Hohenschwangau nekadašnje selo, a danas zahvaljujući turizmu, urbano područje. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna ljudi, odakle počinju obilasci bivših kraljevskih palača. Selom dominiraju parkirališta, restorani, pansioni, hoteli i suvenirnice. Po dolasku u mjesto odlazimo do obližnje autobusne stanice gdje ćemo se ukrcati na shuttle bus koji će nas povesti nešto iznad Dvorca Neuschwanstein - od preko 25 tisuća dvoraca i palača u Njemačkoj, ovaj se izdvojio kao jedna od vodećih turističkih atrakcija i inspiracija za Disneyeve klasike poput Pepeljuge i Uspavane ljepotice. Princ, kasnije kralj, 1892. godine otkriva ruševinu starog dvorca Schwangau, kupuje je i započinje restauraciju. Svakog ljeta provodi nekoliko tjedana ovdje s kraljicom Marie i sinovima, od kojih jedan postaje tvorac Neuschwansteina. Gradnja počinje nakon smrti njegovog djeda, kralja Ludwiga I, što osigurava dodatna sredstva za projekt. Iako nikada nije dovršen, kralj se 1884. godine useljava u dvorac. Po dolasku na autobusnu stanicu te slijedi kraća šetnja do samog dvorca. U dogovoreno vrijeme, slijedi razgled dvorca uz vodstvo. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovog bajkovitog područja i/ili odmor, kavu, ručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe nakon kojeg slijedi polazak prema mjestu Ettal gdje se nalazi naša sljedeća kraljevska znamenitost, Palača Linderhof - konačni rezultat dugog razdoblja izgradnje, jedina je velika palača koju je kralj Ludwig II. doživio dovršenu. Nova se zgrada razvila oko šumarske kuće njegova oca Maksimilijana II., koja se nalazila na otvorenom prostoru ispred današnje palače, a koristio ju je kralj kao prijestolonasljednik u lovu sa svojim ocem. Po dolasku slijedi razgled zanimljive i raskošne unutrašnjosti uz stručno vodstvo. Po završetku razgleda slijedi slobodno vrijeme za istraživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe te polazak prema smještaju. Nakon dolaska u mjesto Rosenheim, slijedi prijava smještaj u B&B Hotelu Rosenheim***. Slobodno vrijeme za odmor ili večeru u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

3.dan (20.10. nedjelja)

Rosenheim – Prien am Chiemsee – Herreninsel - Koprivnica

Doručak. Kraće slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme, odjava iz hotela te vožnja u smjeru brodskog pristaništa. Dolazak u mjesto Prien am Chiemsee - popularno zračno i Kneippovo lječilište nalazi se direktno na jezeru Chiemsee i željeznička je stanica između Münchena i Salzburga. Oko "Bavarskog mora", Prien je jedna od najvažnijih kontaktnih točaka za posjetitelje Herreninsela i Fraueninsela. Ukrcaj na brod i plovidba do otoka Herreninsel - otok, koji je nekada bio mjesto augustinskog samostana, kupio je bavarski kralj Ludwig II. 1873. te je postojeće prostore dao preurediti u rezidenciju. Plovidbom dolazimo na pristanište te odlazimo u obilazak kompleksa Herrenchiemsee - godine 1873. kralj Ludwig II. od Bavarske kupio je Herreninsel kao mjesto za svoju novu palaču Herrenchiemsee. Kao slika Versaillesa, ova je palača trebala postati "hram slave" francuskog kralja Luja XIV., kojeg je bavarski monarh bezgranično obožavao. U blizini se nalazi još i Muzej kralja Ludwiga II. smješten je u dvanaest modernih prostorija u prizemlju južnog krila, a otvoren je 1987. godine. Posvećen je fazama života Ludwiga II. od rođenja do njegove rane tragične smrti koristeći naslikane portrete, biste, povijesne fotografije i originalne svečane haljine. Osim ovoga, posjetit ćemo i Samostan augustinskih kanonika -  augustinski kanonici živjeli su na Herreninselu od 1261. Nekadašnji samostanski kompleks kakav danas nalazimo potječe iz 17. i 18. stoljeća. Po završetku šetnje fascinantnom palačom slijedi slobodno vrijeme za samostalno uživanje, odmor i/ili kavu. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u smjeru Hrvatske. Povratak u Koprivnicu je predviđen u kasnijim večernjim satima.

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata...

O putovanju

Odredište
Ettal , Herreninsel , Hohenschwangau , Munchen , Njemačka , Prien am Chiemsee , Rosenheim Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
18.10.2024 00:30
Dodatne informacije
Termin putovanja: 18.-20.10.2024. Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Wallis***, München; boravišna pristojba
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u B&B Hotelu Rosenheim***, Rosenheim boravišna pristojba
 • Ulaznica i vodstvo za Dvorac Nymphenburg
 • Ulaznica i vodstvo za Dvorac Neuschwanstein
 • Prijevoz shuttle autobusom kod dvorca Neuschwanstein
 • Ulaznica i vodstvo za Palaču Linderhof
 • Vožnja brodom na relaciji Prien am Chiemsee – Herreninsel i povratak
 • Ulaznica i vodstvo za Dvorac Herrencheimsee
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners, Mastercard ZABA. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Wallis***, München

Zvučno izolirane sobe hotela Wallis sadrže minibar te vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom. Uređene su u vedrim tonovima. U svijetloj sali za doručak hotela Wallis se svakodnevno poslužuje bogati bife doručak. U večernjim se satima gosti mogu opustiti uz piće u baru. Mnogi restorani i barovi nalaze se na 5 minuta hoda. Theresienwiese (mjesto održavanja Oktoberfesta) udaljeno je 10 minuta hoda od hotela Wallis.

B&B Hotel Rosenheim***, Rosenheim

Ovaj hotel nudi klimatizirane sobe i besplatni WiFi u svim prostorijama. Sve sobe u ovom hotelu uključuju TV ravnog ekrana sa satelitskim programima i vlastitu kupaonicu. Sve sobe u hotelu sadrže radni stol i ormar. U objektu se svakodnevno poslužuje bife doručak. U predvorju hotela nalaze se automati za prodaju, koji vam omogućavaju da grickalice i pića budu dostupni u svako doba dana i noći. B&B Hotel Rosenheim smješten je u središtu grada i udaljen je samo nekoliko minuta hoda od željezničke stanice.

Popunjeno
From 450 EUR
Popunjeno
From 440 EUR
Uskoro popunjeno
From 400 EUR
Uskoro popunjeno
From 95 EUR
Close

Bajkoviti dvorci Bavarske

Cijena
330 EUR po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja