Zlatni Prag

Garantirano
Cijena
1.250 HRK / 165,90 EUR po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 21.-23.10.2022.
21.-23.10.2022.

Český Krumlov – Hluboká nad Vltavou – Praha - Telč

P r o g r a m   p u t o v a n j a:                                                                  

1.dan (petak)                    Koprivnica – Český Krumlov - Hluboká nad Vltavou – Praha

Polazak u 01:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru Češke -  graniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Dolazak do mjesta Český Krumlovnalazi se u pokrajini Južna Češka koji leži na rijeci Vltavi. Mali srednjovjekovni grad, sagrađen oko dvorca iz 13. stoljeća s gotičkim, renesansnim, baroknim elementima diči se ljepotom i 1992. upisuje na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Šetnja gradićem uz licenciranog voditelja putovanja. Tijekom šetnje proći ćemo kroz dvorišta dvorca Češki Krumlov - riječ je o drugom najvećem dvorcu u državi, veći je od njega samo praški dvorac Hradčany. Prati tok rijeke, prema čemu su grad i dvorac dobili ime – korijen riječi dolazi iz latinskog castrum crumnau, što znači 'mjesto koje je na neravnoj livadi', pa sve do starog grada smještenog unutar zavoja rijeke Vltave i središnjeg trga. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak autobusom do mjesta Hluboká nad Vltavou, u kojem se nalazi dvorac Hluboká - smatra se jednim od najljepših dvoraca u Češkoj. Proglašen je nacionalnim spomenikom kulture Češke Republike. Sadašnji izgled kompleksa dvorca, uključujući park i okolni krajolik, inspiriran je putovanjima princa Jana Adolfa II. Schwarzenberga u Veliku Britaniju, koji je kao predstavnik važne i bogate obitelji sudjelovao na krunidbi kraljice Viktorije 1838. godine. Slobodno vrijeme za šetnju kompleksom i predivnim parkom. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak putovanja put glavnog grada, Praga - grad s predivnom arhitekturom, krivudavim uličicama te proslavljenim kulturnim znamenitostima kao što su Karlov most, Starogradski trg, Praški dvorac, ali i mnoge druge. Dolazak do Hotela Olšanka****, koji se nalazi na odličnoj prometnoj povezanosti sa središtem grada. Prijava u hotel, slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Noćenje.

 

2.dan (subota)                  Praha

Doručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe kod recepcije hotela. Ugodna vožnja autobusom uz panoramski razgled grada pa sve do starog dijela grada Hradčany, gdje se nalazi Praški dvorac - slavni, bogato ukrašeni i raznoliki kompleks dvorca. Unatoč njegovom srednjovjekovnom izgledu, dvorac je i dalje središte političke moći kao što je uvijek i bio - tamo se nalazi sjedište Vlade Češke Republike. Početak pješačkog razgleda grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Nakon razgleda vanjskog kompleksa dvorca, nastavljamo do katedrale sv. Vida - gotička veličanstvenost tornjeva katedrale može se vidjeti gotovo sa svakog mjesta u Pragu. Krase je prekrasni vitraji, vodorige i kraljevski dragulji. Iako se čini da je potrebno sigurnije mjesto za čuvanje češke krune i žezla, mnogi kažu da krunidbenu dvoranu iznad Vaclavove kapele čuva duh samoga sveca. Nastavak šetnje sve do Karlovog mosta - spektakularni most već je 600 godina svjedok procesija, bitaka, smaknuća, te, sve više, filmskih snimanja. Najznačajnije obilježje mosta je galerija od 30 kipova. To su sveci i druge religijske figure koje su na most postavljane od 1683., kako bi narod podsjećale na pohađanje mise. Prolaskom kroz Karlov most, jedan od simbola grada, dolazimo do Starogradskog trga na kojem se nalazi Astronomski sat na Starogradskoj vijećnici - tijekom dana, svakoga punog sata, zvono zazvoni, pijetlovi zakukuriču, a kipovi iz 15. stoljeća započinju ples. Astronomski sat ne pokazuje samo točno vrijeme, nego pokazuje i položaj drugih planeta u odnosu na Zemlju te kretanje Mjeseca i Sunca kroz zodijak. Ukrašen je slikama Josefa Manesa. Po završetku razgleda grada, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Noćenje.

Fakultativna mogućnost: odlazak na večeru uz krstarenje rijekom Vltavom

 

3.dan (nedjelja)                Praha – Telč – Koprivnica

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovorno vrijeme, odjava iz hotela te slijedi ugodna vožnja prema mjestu Telč - maleni grad na rijeci Jihlava u južnoj Moravskoj. Povijesno središte grada sastoji se  od gradskog trga koji je jedinstven kompleks duge urbane plaze s dobro čuvanim renesansnim i baroknim kućama s visokim zabatima i arkadama otvorenim prizemljem. Zbog toga je 1992. godine upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Šetnja mjestom uz licenciranog voditelja putovanja. Po završetku šetnje, slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u smjeru Hrvatske. Povratak u Koprivnicu planiran je u kasnim noćnim satima.

Cijena aranžmana iznosi 1.250,00 HRK po osobi. Cijena aranžmana iznosi 165,90 EUR po osobi. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno...

O putovanju

Odredište
Český Krumlov , Hluboká nad Vltavou , Prag , Telč Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
21.10.2022 01:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • lokalni vodič za Prag
 • usluga smještaja na bazi 2 noćenja s doručkom u Hotelu Olšanka****, Prag; boravišna pristojba
 • posjet Češkom Krumlovu, Hluboki, Telču
 • svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
 • doplata za jednokrevetnu sobu – na upit
 • večera uz krstarenje rijekom Vltavom =30€
Cijena aranžmana iznosi 1.250,00 HRK po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 165,90 EUR po osobi.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 100,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 100,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 100,00 kn
Sjedala 7, 8 100,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 100,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala 50,00 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se sklapa prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu. 

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, adresa stanovanja, OIB).

Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Olšanka****, Prag

Congress & Wellness Hotel Olšanka SUPERIOR nalazi se u samom centru Praga, u četvrti Žižkov, iz koje se za samo 9 minuta stiže u povijesno srce Praga. Izvrsna dostupnost javnim prijevozom u bilo koje doba dana i noći i širok izbor usluga čine hotel Olšanka jednim od najpopularnijih hotela u Pragu kako za individualne putnike tako i za poslovne goste.

Praški specijaliteti

 • Gulaš (govedina je glavni sastojak no katkad ćete ga pronaći i s divljači, pilećim mesom ili čak i vegetarijansku inačicu, a nije tako začinjen kao njegov mađarski rođak)
 • Svíčková na smetaně (odresci pržene govedine u slatkom kremastom umaku od mrkve sa okruglicama prelivenim tučenim vrhnjem i malinama)
 • Smažený sýr (pohani sir koji se poslužuje uz pomfrit i tartar umak)
 • Utopence (sušene kobasice)
 • Knedliky (mekane okruglice glavni su prilog mnogim češkim jelima)
 • Pivní sýr (pivski sir najbolje je kušati namazanog na crni kruh sa sitno nasjeckanim lukom)
 • Syrečky (mali komadići sira uz pivo, kruh i luk)
 • Halušky (zasitna i jeftina zamjena za tjesteninu)
 • Rohliky (sveprisutini kruh u obliku banane)
 • Vepřo-knedlo-zelo (svinjetina, okruglice i kiselo zelje)

Top 10 čeških piva: Staropramen, Pilsner Urquell, Krušovice, Velkopopovicky Kozel, Budvar, Velvet, Gambrinus, Bernard, Herold, Branik

Garantirano
From 170 HRK / 22,56 EUR
Garantirano
From 170 HRK / 22,56 EUR
Garantirano
From 1.800 HRK / 238,90 EUR
Garantirano
From 850 HRK / 112,81 EUR
From 1.100 HRK / 146,00 EUR
Podijeli
Close

Zlatni Prag

Cijena
1.250 HRK / 165,90 EUR po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja