Zlatni Prag

Garantirano
Cijena
180 EUR / 1.356,21 HRK po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 24.-26.11.2023.
24.-26.11.2023.

Mikulov – Vyšehrad – Praha – Hluboká nad Vltavou – Český Krumlov

P r o g r a m   p u t o v a n j a:                                                                  Za navedeno putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

1.dan (petak)                                    Koprivnica – Mikulov - Vyšehrad

Polazak u 02:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru Češkegraniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Dolazak do grada Mikulov, gdje se nalazi Dvorac Mikulov - ovaj zapanjujući renesansni dvorac dominira panoramom grada i nudi prekrasan pogled na okolni krajolik. U dvorcu se nalazi muzej s izlošcima koji prikazuju povijest i kulturu regije. Po dolasku slijedi šetnja gradom i slobodno vrijeme za odmor, samostalno istraživanje i/ili uživanje. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i dolazak na razgled dvorca. Nakon razgleda, slijedi dolazak u smjeru glavnog grada, Praga - grad s predivnom arhitekturom, krivudavim uličicama te proslavljenim kulturnim znamenitostima kao što su Karlov most, Starogradski trg, Praški dvorac, ali i mnoge druge. Po dolasku u glavni grad, slijedi posjeta Vyšehradu - smješten na brežuljku s pogledom na rijeku Vltavu, Vyšehrad ima značajnu povijesnu i kulturnu važnost za češki narod. Naziv "Vyšehrad" prevodi se kao "gornji dvorac" što odražava njegov uzvišeni položaj. Razgled starog dijela grada uz licenciranog voditelja putovanja i znamenitosti kao što je Tvrđava Vyšehrad - utvrda koja datira iz 10. stoljeća i izvorno je bila sjedište čeških kraljeva i prinčeva; pa sve do Bazilike Sv. Petra i Pavla - ova dojmljiva neogotička bazilika jedna je od najistaknutijih znamenitosti Vyšehrada; i zanimljivih Gorlica - niz podzemnih tunela koji su se nekada koristili u obrambene i vojne svrhe; ali i mnoge druge. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i dolazak u smjeru hotela. Dolazak do Hotela Olšanka****, koji se nalazi na odličnoj prometnoj povezanosti sa središtem grada. Prijava u hotel, slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Noćenje.

 

2.dan (subota)                                  Praha

Doručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe kod recepcije hotela. Ugodna vožnja autobusom uz panoramski razgled grada pa sve do starog dijela grada Hradčany, gdje se nalazi Praški dvorac - slavni, bogato ukrašeni i raznoliki kompleks dvorca. Unatoč njegovom srednjovjekovnom izgledu, dvorac je i dalje središte političke moći kao što je uvijek i bio - tamo se nalazi sjedište Vlade Češke Republike. Početak pješačkog razgleda grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Nakon razgleda vanjskog kompleksa dvorca, nastavljamo do katedrale Sv. Vida - gotička veličanstvenost tornjeva katedrale može se vidjeti gotovo sa svakog mjesta u Pragu. Krase je prekrasni vitraji, vodorige i kraljevski dragulji. Iako se čini da je potrebno sigurnije mjesto za čuvanje češke krune i žezla, mnogi kažu da krunidbenu dvoranu iznad Vaclavove kapele čuva duh samoga sveca. Nastavak šetnje sve do Karlovog mosta - spektakularni most već je 600 godina svjedok procesija, bitaka, smaknuća, te, sve više, filmskih snimanja. Najznačajnije obilježje mosta je galerija od 30 kipova. To su sveci i druge religijske figure koje su na most postavljane od 1683., kako bi narod podsjećale na pohađanje mise. Prolaskom kroz Karlov most, jedan od simbola grada, dolazimo do Starogradskog trga na kojem se nalazi Astronomski sat na Starogradskoj vijećnici - tijekom dana, svakoga punog sata, zvono zazvoni, pijetlovi zakukuriču, a kipovi iz 15. stoljeća započinju ples. Astronomski sat ne pokazuje samo točno vrijeme, nego pokazuje i položaj drugih planeta u odnosu na Zemlju te kretanje Mjeseca i Sunca kroz zodijak. Ukrašen je slikama Josefa Manesa. Po završetku razgleda grada, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Noćenje.

 

Fakultativa: Krstarenje rijekom Vltavom uz večeru na brodu

Neometan pogled na praške spomenike s palube ili izravno s otvorene palube. Večera na bazi švedskog stola, gdje možete birati prema svom ukusu. Večernja vožnja traje 3 sata.

Fakultativa: Večera u tradicionalnoj praškoj pivnici

Nijedan detalj nije izostavljen, kao ni jedno od osjetila. Imat će se što za vidjeti, što poslušati i što je najvažnije, što kušati. Zabavljat će vas mačevaoci, žongleri i trbušne plesačice uz suvremenu glazbu, teći će vino i pivo, a i jesti ćete u duhu vremena, rukama! Jedino razočarenje mogao bi biti povratak u sadašnjost!

 

3.dan (nedjelja)                Praha –  Hluboká nad Vltavou – Český Krumlov – Koprivnica

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. U dogovorno vrijeme, odjava iz hotela te slijedi ugodna vožnja prema mjestu Hluboká nad Vltavou, u kojem se nalazi Dvorac Hluboká - jedan od najpoznatijih i najslikovitijih dvoraca u zemlji, koji se često naziva i "češkim Windsorom" zbog sličnosti s dvorcem Windsor u Engleskoj. Okružen prostranim parkom u engleskom stilu, dvorac posjetiteljima nudi priliku za šetnju kroz lijepo uređene vrtove, vijugavim stazama i oko slikovitog jezera. Slobodno vrijeme za šetnju kompleksom, predivnim parkom i gradom. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak putovanja do mjesta Český Krumlovnalazi se u pokrajini Južna Češka koji leži na rijeci Vltavi. Mali srednjovjekovni grad, sagrađen oko dvorca iz 13. stoljeća s gotičkim, renesansnim, baroknim elementima diči se ljepotom i 1992. upisuje na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Šetnja gradićem uz licenciranog voditelja putovanja. Tijekom šetnje proći ćemo kroz dvorišta dvorca Češki Krumlov - riječ je o drugom najvećem dvorcu u državi, veći je od njega samo praški dvorac Hradčany. Prati tok rijeke, prema čemu su grad i dvorac dobili ime – korijen riječi dolazi iz latinskog castrum crumnau, što znači 'mjesto koje je na neravnoj livadi', pa sve do starog grada smještenog unutar zavoja rijeke Vltave i središnjeg trga. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u smjeru Hrvatske. Povratak u Koprivnicu planiran je u kasnim noćnim satima.

Cijena aranžmana iznosi 180,00 EUR po osobi. Cijena aranžmana iznosi 1.356,21 HRK po osobi. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30%...

O putovanju

Odredište
Český Krumlov , Hluboká nad Vltavou , Mikulov , Prag , Vyšehrad Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
24.11.2023 02:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Ulaznica za Dvorac Mikulov
 • Lokalni vodič za Prag
 • Usluga smještaja na bazi 2 noćenja s doručkom u Hotelu Olšanka****, Prag; boravišna pristojba
 • Posjet Mikulovu, Češkom Krumlovu, Hluboki
 • Svi razgledi prema programu
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
 • Krstarenje rijekom Vltavom uz večeru na brodu
 • Večera u tradicionalnoj praškoj pivnici
Cijena aranžmana iznosi 180,00 EUR po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 1.356,21 HRK po osobi.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Olšanka****, Prag

Congress & Wellness Hotel Olšanka SUPERIOR nalazi se u samom centru Praga, u četvrti Žižkov, iz koje se za samo 9 minuta stiže u povijesno srce Praga. Izvrsna dostupnost javnim prijevozom u bilo koje doba dana i noći i širok izbor usluga čine hotel Olšanka jednim od najpopularnijih hotela u Pragu kako za individualne putnike tako i za poslovne goste.

Popunjeno
From 85 EUR / 640,43 HRK
Popunjeno
From 135 EUR / 1.017,16 HRK
Garantirano
From 25 EUR / 188,36 HRK
Popunjeno
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 75 EUR / 565,09 HRK
Popunjeno
From 120 EUR / 904,14 HRK
Close

Zlatni Prag

Cijena
180 EUR / 1.356,21 HRK po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja