Srce Balkana – Sarajevo

Popunjeno
Cijena
115 EUR / 866,47 HRK po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • More Information
 • 18.-19.11.2023.
18.-19.11.2023.

Sarajevo – Travnik – Jajce

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan, subota                   Koprivnica  – Sarajevo                                                                                                                     

Polazak u 02:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva – povijesno je ime grada, koje po jednoj od teorija potiče od kovanice Saray Ovası što znači Dvor i polje oko dvora. Sarajevsko polje se nalazi u unutar gorskoj depresiji, okruženoj planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku i srednjim planinama i međudolinskim rtovima na sjeveru i sjeverozapadu. Prosječna nadmorska visina Sarajevskog polja je oko 500 m. Po dolasku u grad slijedi panoramsko razgledavanje uz zaustavljanje kod Avaz twist tower-a – najveća zgrada na Balkanu s preko 180 m i jedinstvenom staklenom fasadom. Vožnja dizalom na vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje do starog dijela grada – Baščaršije - naziv dolazi od turske riječi "baš" što znači glava i "čaršija" što znači tržnica, tako da naziv otprilike znači "glavna tržnica". Vožnja pored Olimpijskog sela, Grebavice, čuvene Skenderije – doma mladih gdje su bogatu muzičku karijeru započele snažne rock grupe: Bijelo dugme, Crvena jabuka, Indeks, Zdravko Čolić i mnogi drugi. Po dolasku na Baščaršiju, slijedi smještaj u Hotel Amber****, koji se nalazi u samom središtu grada, 50 m od sebilja. Slobodno vrijeme za odmor i/ili individualni ručak na Baščaršiji. U dogovorno vrijeme susret s lokalnim vodičem te slijedi odlazak na razgled grada i kulturno povijesnih znamenitosti kao što su Inat kuća, Morića han, Sebilj, Gazi Husrevbegova džamija, Latinska ćuprija (Principov most), Begov bezistan, Židovska mahala, Svrzina kuća. Nakon razgleda grada slobodno vrijeme za samostalne programe. Noćenje.

 • Predlažemo Vam: Sarajevska pivnica, Bosanska kuća, restoran Park Prinčeva, Sunyland Trebević, Titov kafić, Vidikovac Zmajevac, Žičara do Trebevića, restoran Kod Bibana

 

2.dan, nedjelja                 Sarajevo – Vrela Bosne – Travnik – Jajce – Koprivnica                                            

Doručak. Nakon doručka, kraće slobodno vrijeme za šetnju i uživanje. U dogovoreno vrijeme, odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Parka prirode Vrelo Bosne – najljepši dio Sarajeva i mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Šetnja i uživanje uz prekrasnu prirodu te prema želji mogućnost vožnje kočijama po parku (doplata na licu mjesta). Nakon Vrela Bosne, povratak kući preko do Travnika - grad smješten u srcu Bosne i Hercegovine. U razdoblju od 1699. do 1851. godine bio je glavni grad bosanskog pašaluka, iz kojeg je stolovalo 77 vezira. Travnik je specifičan i po tome što je jedini grad u Bosni i Hercegovini koji ima dvije sahat-kule (toranj sa satom). Po dolasku u grad, odlazak u razgled grada uz licenciranog voditelja putovanja. Šetnja uz medrese (mjesto podučavanja) do Plave vode u travničkom naselju Šumeće, koja je omiljeno odmorište Travničana i ostalih posjetitelja. Na Plavoj vodi je i čuvena Lutvina kahva, gdje se za uživanje prije bosanska kahva koja se poslužuje u džezvi, fildžanu, uz rahat lokum, cigaretu i šibicu. Nastavak šetnje do čaršije, šarene džamije, pa sve do rodne kuće Ive Andrića. Po završetku razgleda grada, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor i/ili uživanje u ovom predivnom gradu. U dogovoreno, okupljanje grupe i nastavak putovanja u smjeru grada Jajca, gdje ćemo pogledati najpoznatiji vodopad - Plivski vodopad se nalazi u samom središtu grada Jajca i jedan je od dvanaest najljepših na svijetu. Ujedno je i jedini vodopad koji čini ušće gdje se čista i bistra rijeka Pliva, s visine od 17 metra, veličanstveno  obrušava u rijeku Vrbas, stvarajući pritom prelijepe prizore. Kraće slobodno vrijeme za kavu i/ili šetnju na gradom. Nakon toga polazak prema Koprivnici. Povratak je planiran u kasnijim večernjim satima.

 • Predlažemo Vam: Ćevabdžinica Hari (Travnik), Rodna kuća Ive Andrića (Travnik), Stari grad (Travnik), Izletište Plava voda (Travnik), Vodopad rijeke Plive (Jajce), Stari grad (Jajce)
Cijena aranžmana iznosi 115,00 EUR po osobi. Cijena aranžmana iznosi 866,47 HRK po osobi. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30%...

O putovanju

Odredište
Jajce , Sarajevo , Travnik Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
18.11.2023 02:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Amber****, Sarajevo
 • Stručni lokalni vodič po gradu Sarajevu
 • Ulaznica za Vrela Bosne
 • Ulaznica za Avaz Twist Tower
 • Posjet Travniku i Jajcu
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
Cijena aranžmana iznosi 115,00 EUR po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 866,47 HRK po osobi.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel AMBER****, Sarajevo

Hotel Amber nudi smještaj s 4 zvjezdice i nalazi se u Sarajevu, 300 metara od Sebilja i 300 metara od Baščaršije. Ovaj hotel s 4 zvjezdice ima klimatizirane sobe s vlastitom kupaonicom i besplatnim WiFi.

Popunjeno
From 85 EUR / 640,43 HRK
Popunjeno
From 135 EUR / 1.017,16 HRK
Garantirano
From 25 EUR / 188,36 HRK
Popunjeno
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 75 EUR / 565,09 HRK
Popunjeno
From 120 EUR / 904,14 HRK

 

 

Close

Srce Balkana - Sarajevo

Cijena
115 EUR / 866,47 HRK po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja