Slovenska provansa vinskim vlakom

Garantirano
Cijena
190 EUR po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Gallery
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 1.dan (23.11. subota)
 • 2.dan (23.11. nedjelja)
1.dan (23.11. subota)

Koprivnica – Škocjanske jame – Nova Gorica – Ajdovščina – Dornberk – Nova Gorica

Polazak u 04:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja sa stajanjima prema potrebi do susjedne nam Slovenije - preko 56% površine Slovenije pokriva šuma, što je čini jednom od najšumovitijih država u Europi. Poznata je i po svojim termalnim izvorima i wellness centrima. Ima više od 15 termalnih kupališta koja privlače posjetitelje iz cijelog svijeta te ima raznolika geografska obilježja, uključujući mnoge planine, jezera, špilje i rijeke. Dolazak do Škocjanskih jama - jedan od najvećih podzemnih kanjona u svijetu nastao pod utjecajem rijeke Reke i nalazi se u blizini Trsta. Škocjanske jame 1986. godine upisane su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi i time postale i ostale jedini spomenik u Sloveniji upisan na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Obilazak jame uz stručno vodstvo. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te slijedi polazak prema mjestu Nova Gorica -  Smještena na granici s Italijom, Nova Gorica jedinstveno je mjesto u širem europskom kontekstu. Sagrađena je tek nakon Drugog svjetskog rata i od tada razvija svoj osebujni, vječno mladenački identitet, crpeći inspiraciju iz nekoliko kultura koje su dolazile u dodir na ovom specifičnom spoju svjetova. Kad bismo Novu Goricu morali opisati sa što manje riječi, nazvali bismo je gradom šarenila i ruža. Po dolasku u mjesto slijedi odlazak do Željezničkog kolodvora - Lokacija kolodvora je vrlo zanimljiva - trg ispred kolodvorske zgrade dijeli državna granica između Italije i Slovenije. Po dolasku na kolodvor slijedi prijava u Vinski vlak - Prekrasno petosatno putovanje vlakom odvest će nas starom željezničkom prugom koja datira još iz vremena Austro-Ugarske. Na putovanju vlakom osobno ćete upoznati lokalnog vinara i kušati ono najbolje što Vipavska dolina nudi. Kad krenete na putovanje vinskim vlakom, uživajte u vinogradima Vipavske doline, okupanima zlatnom sunčevom svjetlosti, a biti će prilika i za vidjeti neke od spektakularnih zalazaka sunca u Vipavskoj dolini. Napravit ćemo pauzu i zaustaviti se u lokalnom selu te uz pratnju vodiča prošetati do drugog lokalnog vinara gdje ćemo imati nevjerojatnu degustaciju vina i hrane. Zaustaviti ćemo se u mjestu Ajdovščini radi vođene pješačke ture, kao i u mjestu Dornberk. Nakon završetka degustacije vraćamo se u prvotno mjesto polaska. Slijedi polazak prema Hotelu Sabotin***. Prijava u smještaj. Večera. Noćenje.

 

2.dan (23.11. nedjelja)

Nova Gorica – Gonjače – Šmartno – Gorizia - Koprivnica

Doručak. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme, odjava iz smještaja i polazak autobusom u smjeru mjesta Gonjače gdje ćemo se zaustaviti kod vidikovca sa kojeg možete snimiti jednu od najljepših fotografija Goriških Brda - Vidikovac visok 23 metra sa 144 stepenice, izgrađen 1961. godine. Za lijepog vremena s tornja se pruža panoramski pogled na razne dijelove regije: Brda, Julijske i Karnijske Alpe, Dolomite, Furlaniju i Julijsku krajinu, Tršćanski zaljev, Kras. , Vipavska dolina i Trnovska šuma. Nakon kraće stanke, nastavljamo putovanje prema šarmantnom mjestu Šmartno - nalazi se u geografskom središtu Brda, s pogledom od Nanosa na istoku do Karnijskih Alpa na sjeverozapadu i od prostrane Furlanije do Jadranskog mora. Selo opasano zidinama i utvrđeno obrambenim kulama prvi put se spominje 1317. godine. Romantični duh srednjeg vijeka može se osjetiti već u jednostavnoj šetnji ulicama Šmartnog. O prošlosti i korijenima Brda svjedoče i razne žive muzejske zbirke u kućama koje je moguće posjetiti. Po dolasku u mjestu slijedi razgled i šetnja šarmantnim uličicama i uživanje u pogledu na vinsku regiju Brda. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ili odmor. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, nakon čega krećemo prema mjestu Goriška (tal. Gorizia) – zvali su je i „talijanski Berlin“. Gorica je bila dio Austrijskog carstva gotovo deset stoljeća do kraja Prvog svjetskog rata 1918. Drugi svjetski rat je zaslužan za to što je grad bio podijeljen na dva dijela velikim zidom, baš kao u Berlinu. Jugoslavenski (sada slovenski) dio nazvan je Nova Gorica i postao je vrlo moderan grad, pri čemu je talijanska Gorizia bila i još uvijek je - povijesni grad. Po dolasku u mjesto slijedi razgled grada i odlazak na gornju tvrđavu. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za istraživanje i/ili individualni ručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u smjeru Hrvatske. Povratak je planiran u večernjim satima.

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata...

O putovanju

Odredište
Gorizia , Nova Gorica , Škocjanske jame , Slovenija , Šmartno Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
23.11.2024 04:00
Dodatne informacije
Termin putovanja: 23.-24.11.2024. Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Posjet Šmartnom, vidikovcu Gonjače i Gorizi
 • Stručno vodstvo i paket za Vinski Vlak Vipavska Dolina (5-satna vožnja starinskim slovenskim vlakom, lokalni vinar koji se pridružuje putovanju vlakom, pet uzoraka lokalnih vrhunskih vina u vlaku, svježi domaći zalogaji u vlaku, vođena šetnja starom gradskom jezgrom u Ajdovščini, dodatnih šest do osam uzoraka domaćeg vina i domaćih jela na imanju u selu Dornberk)
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Usluga smještaja na bazi 1 polupansiona (doručak i večera) u Hotelu Sabotin***, boravišna pristojba, Nova Gorica
 • Svi razgledi prema programu
 • Ulaznica i stručno vodstvo u Škocjanskoj jami
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = 35€
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners, Mastercard ZABA. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Sabotin***, Nova Gorica

Hotel Sabotin nudi osim udobnih soba i vrhunske kuhinje i izvrsnu polaznu točku za izlete. Hotel Sabotin nalazi se u Solkanu, na samo 1 km od rijeke Soče, i u ponudi ima klimatizirani smještaj s besplatnim WiFi-jem. U sklopu hotela nalaze se restoran i kafić. Dostupno je besplatno privatno parkiralište. Sve sobe hotela sadrže TV i radni stol. Vlastite kupaonice imaju tuš, besplatni kozmetički pribor i sušilo za kosu. Restoran u sklopu objekta poslužuje mediteranske i domaće specijalitete, a hotelski kafić slastice i osvježavajuća pića na ljetnoj terasi. Gosti koji borave u hotelu Sabotin ostvaruju popust na pristup wellness-centru Spa Perla u hotelu Perla i imaju besplatni pristup kockarnicama Hit u Novoj Gorici, udaljenoj 2,5 km. U objektu gosti mogu uživati u raznim masažama. Okolno je područje popularno među ljubiteljima vožnje bicikla, pješačenja i šetnji prirodom. Centar za vožnju kajaka i zabavni park u Soča udaljeni su 1 km. Objekt u ponudi ima najam bicikala i pogodan je za bicikliste.

Popunjeno
From 450 EUR
Popunjeno
From 440 EUR
Uskoro popunjeno
From 400 EUR
Uskoro popunjeno
From 95 EUR
Close

Slovenska provansa vinskim vlakom

Cijena
190 EUR po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja