U susret ljetu – otok Rab

Garantirano
Cijena
210 EUR po osobi
Trajanje
4 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Gallery
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 1.dan (06.06. četvrtak) 
 • 2.dan (07.06. petak)   
 • 3.dan (08.06. subota)     
 • 4.dan (09.06. nedjelja) 
1.dan (06.06. četvrtak) 

Koprivnica – Senj – Rab

Polazak u 05:00 sat s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru Jadranskog mora. Dolazak do Senja - jedan je od najstarijih gradova na sjevernom Jadranu i poznat je po svojoj izuzetno bogatoj i burnoj povijesti. Razgled uz stručno vodstvo Tvrđave Nehaj - simbol grada Senja, sagrađena je 1558. godine pod nadzorom kapetana i generala hrvatske Vojne krajine Ivana Lenkovića i kapetana Herbarta VIII. Auersperga Turjaškog. Sazidana je od materijala razrušenih crkava, samostana i kuća prvotno smještenih izvan gradskih zidina. Nakon razgled, kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, ukrcaj autobusom te vožnja do Stinice. Ukrcaj na trajekt prema otoku Rabu - dio je Kvarnerskog arhipelaga i nalazi se u blizini obale Hrvatske. Poznat je po svojim prekrasnim plažama, kristalno čistom moru te bogatoj povijesti i kulturnom naslijeđu. Nakon vožnje trajektom do 20-ak minuta, dolazimo u mjesto Mišnjak. Kraće vožnja do grada Raba. Dolazak do Hotela International***, smještaj. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Večera, noćenje.  

2.dan (07.06. petak)   

Rab (slobodno vrijeme) / (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Istraživanje Golog otoka

U dogovoreno vrijeme, ukrcaj na brod i vožnja prema Golom Otoku - Sve do Prvog svjetskog rata na Golom otoku nije bilo naselja, kada je Austro-Ugarska tu napravila logor za ruske zarobljenike s istočnog bojišta. Poslije Drugoga svjetskog rata za vrijeme socijalističke Jugoslavije prva skupina kažnjenika došla je na Goli otok, točnije, bila izbačena iz broda na stijene, 9. srpnja 1949., ukupno oko 1200 ljudi. i označila je početak osnivanja Gologa otoka kao strogog zatvora (robije), gdje su isključivo bili zatvarani politički zatvorenici. Zatvorenici su bili prisiljeni na teški fizički rad u kamenolomu i rudnicima boksita, bez obzira na vremenske prilike: ljeti pri visokim temperaturama kao i zimi na hladnoj buri. Čuvari su redovito premlaćivali i maltretirali zatvorenike. Zatvor je prestao s radom 1988., a godinu poslije, 1989., potpuno je napušten i danas je dijelom u ruševinama kao da je bilo bombardiranje no sve što je bilo na otoku je pokradeno i odneseno. Razgled Golog otoka uz stručnog vodiča. Kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Nakon slobodnog vremena, nastavak plovidbe do otoka Sveti Grgur -  prava mala zelena oaza u moru za razliku od Golog otoka. Sveti Grgur, drugi najzeleniji hrvatski otok. Ovdje su dolazile žene čiji su muževi bili na Golom otoku ponajviše, politički zatvorenici. Razgled otoka uz stručnog vodiča. Po završetku razgleda, slijedi ručak uz uživanje u predivnoj prirodi. Nakon ručka, povratak brodicom do Raba. Povratak do hotela. Slobodno vrijeme za samostalne aranžmane. Večera, noćenje.  

3.dan (08.06. subota)     

Rab (slobodno vrijeme) / (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Vrtovi Lunjskih maslina

U dogovorno vrijeme, ukrcaj na brod i vožnja prema Lunu, otok Pag, odnosno Vrtovima Linjskih maslina - prošli su kraj ovih maslina Rimljani, Liburni, pa stigli Hrvati, koji su se miješali sa starosjediocima. Svjedočile su masline ratovima, vojskama…. A maslina odolijeva. I ratovima i vremenu. Jedino je požar opasnost. Starost masline se određuje preko njezine debljine, odnosno opsega stabla. Ako drvo ispred nas ima 1 metar promjera, polumjer je 500 milimetara. Jedan milimetar znači jednu godinu. Obilazak maslinika uz stručno vodstvo. Po završetku razgleda, slijedi ručak uz uživanje u predivnoj prirodi. Nakon ručka, povratak brodicom do Raba. Povratak do hotela. Slobodno vrijeme za samostalne aranžmane. Večera, noćenje.

4.dan (09.06. nedjelja) 

Rab – Zavratnica – Koprivnica

Doručak. Odjava iz hotela jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak do trajektne luke. Ukrcaj na trajekt i vožnja 20-ak minuta do Stinice. Nastavak kraće vožnje autobusom do Jablancamalo naselje koje se smjestilo na obali Velebitskog kanala. Po dolasku u Jablanac, slobodno vrijeme za samostalnu šetnju do Uvale ZavratnicePripada Parku prirode Velebit, a podsjeća na minijaturu norveških fjordova. Uvala je duga  oko 900 metara, a na nekim dijelovima široka tek 50 metara. Prema legendi, Zavratnica je nastala u jakom potresu još davne 615. godine, u kojem su potonula i tri starorimska grada na ovom području. U stvarnosti je nastala uslijed tektonskih pokreta koji su razlomili karbonatne stijene, nakon čega su vode s Velebita produbile kanjon. Tijekom šetnje uočiti ćete na otprilike 800 metara od plaže i potopljeni ratni brod iz Drugog svjetskog rata. Kako je more kristalno čisto, nije potrebno zaroniti kako bi vidjelo u čemu je riječ. Nakon samostalne šetnje i uživanja u ovom predivnom prirodnom fenomenu, povratak u Jablanac. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe, vožnja prema Koprivnici sa zaustavljanjima prema potrebi. Povratak u Koprivnicu planiran je u večernjim satima.  

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata...

O putovanju

Odredište
Goli otok , otok Pag , otok Rab , Otok Sveti Grgur , Senj , Tvrđava Nehaj , Uvala Zavratnica Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
06.06.2024 05:00
Dodatne informacije
Termin putovanja: 06.-09.06.2024. Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Svi razgledi prema programu
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Usluga smještaja na bazi 3 polupansiona (doručak, večera) u Hotelu International***; boravišna pristojba
 • Ulaznica i stručno vodstvo za Tvrđavu Nehaj
 • Ulaznica za Uvalu Zavratnicu
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
 • Fakultativni izleti (Istraživanje Golog otoka ~ 50,00 EUR/osoba; Vrtovi lunjskih maslina ~ 45,00 EUR/osoba)
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel International***, Rab

 • Hotel International nalazi se u srcu staroga grada na samoj rivi. Okružen je antičkim kamenim ulicama koje pozivaju na šetnju i razgledavanje kulturnih znamenitosti. U ugodnom ambijentu hotela, uz ljubazne hotelske djelatnike, svaki će gost uživati u odmoru. Okruženi plavetnilom mora i zelenilom palmi ovdje ćete pronaći svoj odmor iz snova.
 • Nakon dana provedenog na plaži ili izletu, odmor potražite u hladovini ugodno klimatiziranih soba, opremljenih udobnim velikim ležajevima, satelitskom televizijom, mini barom i telefonom. Iznimnu pozornost posvetili smo uređenju soba. Zahvaljujući tome gosti mogu uživati u prekrasnom pogledu na vitke jarbole usidrenih jedrilica, u zalascima sunca, u ljepoti crvenih krovića i stoljetnih zidova stare gradske jezgre.

 

 

Popunjeno
From 370 EUR
Uskoro popunjeno
From 55 EUR
Uskoro popunjeno
From 480 EUR
Popunjeno
From 110 EUR
Close

U susret ljetu - otok Rab

Cijena
210 EUR po osobi
Trajanje
4 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja