Čari Orijenta – Istanbul

Uskoro popunjeno
Cijena
480 EUR po osobi
Trajanje
7 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 25.04.-01.05.2024.
25.04.-01.05.2024.

Plovdiv (BG) – Istanbul (TR) - Beograd (SRB)

P r o g r a m   p u t o v a n j a:                                                                   

1.dan (četvrtak)                 Koprivnica

Polazak u 20:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru Srbije i Bugarske.

 

2.dan (petak)                     Plovdiv

Nakon ugodne vožnje, u podnevnim satima slijedi dolazak do grada Plovdivdrugi po veličini grad u Bugarskoj, a mnogi kažu i najljepši. Ime mu je dao Filip II. Makedonski. Jedan je od najstarijih europskih gradova te je često bio meta napada ostalih naroda. Napadali i osvajali brojni narodi poput Perzijaca, Grka, Kelta, Rimljana, Gota, Huna, Bugara, Slavena, Rusa i Turaka. Nalazi se na mjestu nekadašnjeg velikog rimskog grada Filipolisa. Po dolasku slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Početak pješačkog razgleda od donjeg grada laganom šetnjom prema starom dijelu tijekom kojeg ćemo vidjeti središnji gradski trg na kojem se nalaze ostaci rimskog Foruma, Borisov vrt, spomenik Milyu, glavnu gradsku ulicu Glavnata. Nastavak šetnje uz rimski stadion, džamiju Dzuhumay - sagrađena je na mjestu crkve katedrale Sveta Petka Tarnovska nakon osvajanja Plovdiva od strane osmanske vojske za vrijeme Sultana Murata II., pa sve do starog dijela grada gdje se nalazi najpoznatiji Plovdivski teatar – izgrađen je za vrijeme cara Domicijana, te se smatra jednim od najbolje sačuvanih rimskih teatara na području cijelog nekadašnjeg carstva. Dolazak do starog grada gdje se nalaze mnogobrojne uske uličice starog Plovdiva i znamenitosti kao što je Derviški samostan, Crkva sv. Konstantina i Elene, Kuća balabanov, Kuća Hindiliyan i mnoge druge. Završetak razgleda na jednom od sedam brežuljaka koje krase grad Plovdiv, brdu Nebet tepe – ovdje se nalaze i ostaci antičkog naselja iz 4. stoljeća prije Krista. Odlazak u hotel City Plovdiv***, koji se nalazi u samom središtu grada. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Večera u hotelu, noćenje.

 

3.dan (subota)                   Plovdiv – Istanbul

Doručak. U dogovoreno vrijeme, odjava iz hotela i nastavak putovanja autobusom prema Turskoj - država u jugozapadnoj Aziji i jugoistočnoj Europi. Leži između Crnoga mora na sjeveru, Gruzije i Armenije na sjeveroistoku, Azerbajdžana i Irana na istoku, Iraka, Sirije i Sredozemnoga mora na jugu, Egejskoga mora na zapadu, Grčke i Bugarske na sjeverozapadu. Prelazak bugarsko-turske granice kod grada Edirne i nastavak vožnje do Istanbula - najpopularniji grad u Turskoj te je i jedini grad u svijetu koji se prostire na dva kontinenta. Na svakom koraku nalaze se prekrasne džamije, kojih u Istanbulu ima točno 3113, ali najspektakularnija je zasigurno Aja Sofija. Po dolasku u grad, smještaj u Hotel Büyük Paris***, koji se nalazi u blizini svih najvažnijih znamenitosti. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe kod recepcije hotela i dolazak u kraću šetnju gradom uz licenciranog voditelja putovanja. Odlazak javnim gradskim prijevozom do Trga Taksim - trg u srcu modernog dijela Istanbula. Nalazi se u istoimenoj četvrti Taksim u europskom djelu grada. Na kraju trga počinje najpoznatija ulica u Istanbulu, Istiklal Caddesi – ulica poznata po mnogobrojnim trgovinama, restoranima i noćnim klubovima. Sa trga Taksim putem ulice Istiklal Caddesi možete se voziti starim tramvajem koji je simbolom starog Istanbula. Stari tramvaj ima rutu samo od Trga Taksim do Trga Tunel. Nastavak šetnje do Galata tornja - razdvaja stari dio Istanbula od modernog. Visok je nevjerojatnih 62 metara.  Kula je danas izgrađena od kamena, ali je u prošlosti bila od drveta. U osmanskom vremenu toranj je služio kao vidikovac za primjećivanje požara u gradu. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje, odlazak na večeru i/ili uživanje uz tradicionalnu nargilu. U dogovorno vrijeme, sastanak s vodičem i povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan (nedjelja)                 Istanbul

Doručak. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe kod recepcije hotela. Odlazak na razgled grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Šetnja gradom IstanbulomKonstantinopol, Carigrad, grad koji spaja dva kontinenta, grad koji spaja kulture, grad koji spaja religije. Dolazak do remek-djela bizantske arhitekture Aja Sofijetisuću godina bila je sjedište pravoslavne crkve, međutim, to se mijenja 1453. godine kad se grad našao pod okupacijom te je prenamijenjena u džamiju te su joj izvana dodana 4 minareta. Razgled monumentalne građevine uz lokalnog vodiča. Kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Nastavak pješačkog razgleda uz šetnju hipodromom nekad je bio sportski i društveni centar Konstantinopola, na području hipodroma nalaze se i poznati Obelisci te slavna njemačka fontana. Dolazak do Džamije Sultana Ahmeta, Plave džamije - sa 6 minareta jedina je takva džamija u Turskoj i danas je jedna od glavnih atrakcija u Istanbulu. Građena je kako bi nadmašila poznatu Aja Sofiju. Razgled džamije uz lokalnog vodiča. Kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Po završetku obilaska duže slobodno vrijeme za individualni ručak. Dio grupe koji želi može produžiti razgled do bazilike Cisterna (doplata na licu mjesta) - poznata i pod nazivom Utinula palača, danas je lokacija snimanja mnogobrojnih Hollywoodskih filmova. Ovaj veliki podzemni rezervoar vode u javnosti se naziva "Cistern Yerebatan" zbog podzemnih mramornih stupova. Kako je na mjestu cisterne nekada bila bazilika, zovu je i cisterna bazilika. Po završetku obilaska, kraće slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak šetnje gradom do Topkapi palače - nalazi se u jednom od najstarijih dijelova Istanbula; povijesni poluotok omeđen Mramornim morem, Bosporskim tjesnacem i zaljevom Zlatni rog. To je jedna od najlegendarnijih građevina u gradu, koja se prostire na površini od 700 000 m² na rtu poznatom kao Sarayburnu, na kojem se nalazila istočnorimska akropola. Izgradio je sultan Mehmed II nakon osvajanja Istanbula. U palači se nalazio harem, državna administracija i vojna uprava. Obilazak palače i harema uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska kraće slobodno vrijeme za uživanje u predivnom pogledu na Mramorno more i Bospor. Nastavak šetnje do Grand Bazara (Kapali Čaršije) datira iz 1455. godine, napravljen je ubrzo nakon što su Osmani osvojili Konstantinopol. Sadrži preko 4000 dućana sa zlatom, tkaninom, keramikom i suvenirima raspoređenih kroz 61 ulicu. Na velikom bazaru je svakako nezaobilazno cjenkanje. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U večernjim satima slijedi fakultativni odlazak na tradicionalnu tursku večeru sa zabavnim programom i trbušnim plesačicama (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel, noćenje.

 

5.dan (ponedjeljak)          Istanbul

Doručak. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe kod recepcije hotela. Odlazak na razgled grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Vožnja javnim gradskim prijevozom do palače Dolmabahce - područje na kojem se nalazi palača Dolmabahçe izvorno je bilo zaljev koji je od antike služio kao prirodna luka. Zaljev je nasipan od 17. stoljeća pa nadalje, pa je dobio ime "Dolmabahçe" (ispunjeni vrt) i korišten je kao Carski vrt. U palači je od 1856. godine živjelo šest sultana i posljednji halifa. Palača ima 285 soba, 44 dvorane, 68 toaleta i 6 turskih kupelji. Kao monoblok zgrada, to je najveća palača u Turskoj s površinom od 14.595 m2. Obilazak palače uz licenciranog lokalnog vodiča. Po završetku razgleda, kraće slobodno vrijeme za uživanje u pogledu na Aziju. U dogovorno vrijeme okupljanje grupe te slijedi odlazak javnim gradskim prijevozom do Misir  Čaršijeegipatska tržnica na kojoj se prodaje mnoštvo začina raznih mirisa i boja. Nalazi se na samom početku Galata mosta, na obalama Zlatnog roga. Sagrađena je 1664. kao dio Nove džamije, od kojeg je ona ubirući porez i rentu financirala druge dobrotvorne dijelove kompleksa, kao što su bolnica, hamam i škola. Svoje ime, Egipatska tržnica, dobila je zbog činjenice da je financirana putem poreza na egipatsku robu. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe koja dodatno želi posjetiti Miniaturk (doplata na licu mjesta) – „Mali modeli velike zemlje“. Ukupno je 136 modela, 60 iz Istanbula, 63 iz Anatolije i 13 s osmanskog teritorija izvan Turske, koji su odabrani među tisućama arhitektonskih djela na temelju svog ugleda. Svi modeli su 1/25 stvarne veličine. Slobodno vrijeme za razgledavanje minijatura u parku. U dogovoreno vrijeme, povratak do Egipatske tržnice i Galata mostanalazi se na Zlatnom rogu u Istanbulu. Most je prepun restorana i ribarnica sa svježom ribom stoga obavezno probajte poznati Balik Ekmek, odnosno sendvič od ribe. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U večernjim satima slijedi fakultativni odlazak na večernju vožnju Bosporom uz večeru na brodu (doplata na licu mjesta) - plovidbom Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, te uživanje u pogledu na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6.dan (utorak)                    Istanbul – Beograd

Doručak. Kraće slobodno vrijeme za obavljanje kupovine u okolici hotela ili odlazak do Grand Bazara. U dogovorno vrijeme, okupljanje grupe i odjava iz hotela. Ugodna vožnja autobusom u smjeru grada Edirne i tursko-bugarske granice. Nastavak putovanja kroz Bugarsku, sve do Beograda - glavni grad Srbije ujedno je i četvrti najveći grad Jugoistočne Europe, odmah iza Istanbula, Atene i Bukurešta. Dolazak do Beograda u večernjim satima. Smještaj u Hotel Slavija Garni***. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje okolice hotela. Noćenje.

 

7.dan (srijeda)                   Beograd – Koprivnica

Doručak. U dogovorno vrijeme, odjava iz hotela te okupljanje grupe i odlazak pješice do Hrama Sv. Save - podignut na Vračarskom brdu jedan je od najvećih pravoslavnih hramova na svijetu. Prema predaji, podignut je na mjestu gdje su u vrijeme turske vladavine spaljene relikvije Svetog Save, najznačajnijeg srpskog sveca, prvog arhiepiskopa i osnivača Srpske pravoslavne crkve. Razgled vanjskog dijela hrama i parka uz licenciranog lokalnog vodiča. Nakon obilaska, ukrcaj u autobus te slijedi kraća panoramska vožnja gradom. Vožnja uz Trg Slavija, Cvetni trg i Andrićev venac pa sve do Starog i Novog Dvora - velebno zdanje u kojem se nalazi sjedište Predsjedništva Republike Srbije. Kao spomenik kulture s liste znamenitosti Beograda nalazi se pod zaštitom države. Nastavak vožnje uz Crkvu Sv. Marka i Narodnu skupštinu Republike Srbije pa kroz Bulevar revolucija do Trga Terazije - jedan je od centralnih gradskih prostora, a naziv Terazije, koji se nekada odnosio na kulu turskog vodovoda, sigurno je najpoznatiji beogradski pojam. Dolazak do Trga republike i Narodnog pozorišta te slijedi pješački razgled grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Šetnja poznatom trgovačkom i turističkom ulicom Kneza Mihajla - pješačka zona i trgovačko središte Beograda. Zakonom je zaštićena kao jedna od najstarijih i najvrjednijih spomenika u gradu, dolazak do Kalemegdana - najljepši je i najveći beogradski park, istovremeno je i najznačajniji kulturno-povijesni kompleks, u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan odnosi se samo na prostorni plato oko Tvrđave koji je osamdesetih godina 19. st. pretvoren u park. Razgled kompleksa u kojem se nalaze i Vojni muzej, Veliki barutni Magazin, Muzej torture i mnoge druge znamenitosti. Šetnja uz Zvonik, Stari bunar, Barokna vrata pa sve do Srednjovjekovne kule Nebojša -  porijeklo imena Nebojša najvjerojatnije potiče od negacije glagola bojati se, pa se ovo ime činilo prigodnim za Kulu u Donjem gradu u kojoj su Osmanlije zatvarali i zatvorenike izlagali različitim oblicima mučenja. Nastavak šetnje uz Sahat kulu, Crkvu Ružica i Crkvu Svete Petke uz predivan pogled na Ratno ostrvo i ušće Save u Dunav - jedno od najljepših mjesta u cijelom Beogradu je ušće, a baš na tom mjestu vidi se jasna razlika u bojama dvije rijeke. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovorno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u Hrvatsku. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

 

Isprintaj program :)

Informacije potrebne za putovanje (TURSKA) Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od...

O putovanju

Odredište
Beograd , Istanbul , Plovdiv Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
25.04.2024 20:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Lokalni vodič za grad Plovdiv
 • Lokalni vodič za grad Istanbul
 • Lokalni vodič za grad Beograd
 • Usluga smještaja na bazi 1 polupansiona (doručak, večera) u CityHotel***, Plovdiv; boravišna pristojba
 • Usluga smještaja na bazi 3 noćenja s doručkom u Hotelu Büyük Paris***, Istanbul; boravišna pristojba
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Slavija Garni***, Beograd; boravišna pristojba
 • Ulaznica za Topkapi palaču
 • Ulaznica za Palaču Dolmabahçe
 • Svi razgledi prema programu
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
 • Tradicionalna turska večera sa zabavnim programom i trbušnim plesačicama
 • Ulaznica za Miniaturk
 • Večernja vožnja Bosporom uz večeru na brodu
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja

Informacije potrebne za putovanje (TURSKA)

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Za putovanja u Tursku od 02.03.2020. Republika Hrvatska ušla je u vizni režim u kojemu turistička viza za ulazak u Republiku Tursku nije potrebna. Hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana.

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023./2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

CityHotel***, Plovdiv

City Hotel Plovdiv ima kapacitet od 80 kreveta i 40 luksuzno opremljenih soba, besplatan Wi-Fi, centralnu klimu, od kojih svaka ima mini bar, telefon, SAT TV. Hotel karakterizira ugodna atmosfera, udobnost i topla dobrodošlica. U lobby baru možete uživati u toplom turskom čaju dok čekate svoj smještaj. Hotel nudi bogat i obilan doručak.

 

Hotel Büyük Paris***, Istanbul

Hotel Büyük Paris - Stavljajući vas na kratkih pet minuta vožnje od Velikog bazara i Plave džamije. Također, Aja Sofija i trg Taksim nalaze se na kratkoj vožnji. Objekt je udaljen samo nekoliko minuta hoda od javnog prijevoza: stanica Laleli-University udaljena je 4 minute, a tramvajska stanica Aksaray 5 minuta.

 

Hotel Slavija Garni***, Beograd

Hotel Slavija Garni nalazi se na idealnoj lokaciji za istraživanje noćnog života, kulture i arhitekture.

Popunjeno
From 70 EUR
Popunjeno
From 200 EUR
Popunjeno
From 85 EUR
Close

Čari Orijenta - Istanbul

Cijena
480 EUR po osobi
Trajanje
7 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja