Vukovar – grad Heroj

Cijena
40,00 EUR / 301,38 HRK po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Vukovar
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 12.11.2023.
12.11.2023.

Muzej sjećanja 1991 bolnica – Ovčara - Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata - Vodotoranj

P r o g r a m   p u t o v a n j a:                                                                                    

Polazak u 05:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja sa usputnim odmorima prema potrebi do Vukovara - grad na dvije rijeke. Ušće Vuke u Dunav predstavlja granicu Slavonije i Srijema. Nizvodno se uz Dunav proteže Srijem. Vukovarci imaju i umjetničku granicu Slavonije i Srijema i to na sredini pješačkog mosta iznad rijeke Vuke. Ovaj most je nazvan Jean-Michel Nicolier prema francuskom dragovoljcu koji je život izgubio boreći se za Hrvatsku. Ubijen je na Ovčari 1991. godine. Po dolasku u grad heroja odlazimo u Muzej sjećanja 1991 – bolnica  - tijekom opsade Vukovara vukovarska je bolnica bila pod stalnom neprijateljskom vatrom, unatoč velikom crvenom križu koji je, postavljen na krov bolnice, signalizirao neprijateljskom zrakoplovstvu da je riječ o mjestu zaštićenom Ženevskim konvencijama. Unatoč tomu, tijekom tromjesečne opsade grada na krug bolnice svakodnevno su padali projektili. Medicinsko osoblje i pacijenti premješteni su u podrum bolnice gdje su liječnici radili u neadekvatnim uvjetima i bez potrebne medicinske opreme. Obilazak bolnice uz stručno vodstvo. Završetkom posjeta bolnici, nastavljamo vožnju autobusom do Ovčare, gdje odlazimo u posjet Spomen domu Ovčara - pet kilometara jugoistočno od Vukovara nalazi se farma Ovčara koja je u suvremenoj hrvatskoj povijesti ostala zapamćena kao mjesto najvećeg zločina u Domovinskom ratu. Nakon toga odlazimo do Memorijalnog groblja žrtava domovinskog rata. Završetkom šetnje Memorijalnim grobljem slijedi odlazak do Vodotornja - kao simbol prkosa i nepobjedivosti. Obnova vodotornja je krenula u svibnju 2017 godine i bila je financirana sredstvima koja su prikupili hrvatski građani u obliku donacija i to u svakoj opčini, županiji i svakome gradu. Kraće slobodno vrijeme te mogućnost  posjete Vodotornju (doplata). U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak u razgled središta grada uz pratnju licenciranog voditelja putovanja. Šetnja uz znamenitosti od kojih su najvažnije križ na ušću Dunava i Vuke, dvorac Eltz, Rodna kuća Lavoslava Ružičke, koje se nalaze u samom središtu grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor u povijesnoj baroknoj jezgri grada. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i povratak u smjeru Podravine. Povratak je predviđen u večernjim satima.

Cijena aranžmana iznosi 40,00 EUR po osobi. Cijena aranžmana iznosi 301,38 HRK po osobi. Cijena aranžmana iznosi 35,00 EUR po osobi za djecu, studente i umirovljenike. Cijena aranžmana iznosi 263,71 HRK po osobi za djecu, studente i umirovljenike. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran...

O putovanju

Odredište
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
12.11.2023 05:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 1 pečat
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
 • ulaznica i stručno vodstvo za Muzej sjećanja 1991 – bolnica
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
Additional Prices
Cijena za djecu, studente i umirovljenike: 35,00 EUR / 263,71 HRK
Cijena aranžmana iznosi 40,00 EUR po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 301,38 HRK po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 35,00 EUR po osobi za djecu, studente i umirovljenike.
Cijena aranžmana iznosi 263,71 HRK po osobi za djecu, studente i umirovljenike.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana prije polaska.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners). Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 5 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 5 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 5 EUR
Sjedala 7,8 5 EUR
Sjedala iza 2. vrata 5 EUR
Ostala raspoloživa sjedala nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Popunjeno
From 135 EUR / 1.017,16 HRK
Garantirano
From 25 EUR / 188,36 HRK
Garantirano
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 75 EUR / 565,09 HRK
Popunjeno
From 120 EUR / 904,14 HRK
Close

Vukovar - grad Heroj

Cijena
40,00 EUR / 301,38 HRK po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Vukovar
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja