Sarajevo i olimpijska ljepotica Jahorina, Hotel HOLLYWOOD****

Cijena
950 kn po person
Trajanje
3 dana
Odredište
More than 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 25.-27.02.2022.
25.-27.02.2022.

Sarajevo - Olimpijska ljepotica Jahorina - Pivnica HS - Vrela Bosne - Travnik - Jajce

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan             KOPRIVNICA – SARAJEVO                                                                                 

Polazak u 02:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva – povijesno je ime grada, koje po jednoj od teorija potiče od kovanice Saray Ovası što znači Dvor i polje oko dvora. Sarajevsko polje se nalazi u unutar gorskoj depresiji, okruženoj planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku i srednjim planinama i međudolinskim rtovima na sjeveru i sjeverozapadu. Prosječna nadmorska visina Sarajevskog polja je oko 500 m. Smještaj u hotel HOLLYWOOD**** koji se nalazi u centru Ilidže. Nakon smještaja i kraćeg slobodnog odmora, odlazak na panoramsko razgledavanje grada i vožnja do starog dijela grada – Baščaršije. Vožnja pored Olimpijskog sela, Grebavice, čuvene Skenderije – doma mladih gdje su bogatu muzičku karijeru započele snažne rock grupe: Bijelo dugme, Crvena jabuka, Indeks, Zdravko Čolić i mnogi drugi. Po dolasku u centar Sarajeva, odlazak na razgled grada i kulturno povijesnih znamenitosti- Vijećnica, Inat kuća, Baščaršija, Morića han, Sebilj, Gazi Husrevbegova džamija, Latinska ćuprija (Principov most), Begov bezistan, Židovska mahala, Svrzina kuća. Nakon razgleda grada slobodno vrijeme za samostalne programe, individualni ručak uz naravno tradicionalne ćevapčiće u tipičnim bosanskim ćevabdžinicama. Nakon slobodnog vremena, okupljanje grupe i povratak prema hotelu. Prema željama grupe, moguće je kraće zaustavljanje kod Avaz twist tower-a – najveća zgrada na Balkanu s preko 180 m i jedinstvenom staklenom fasadom. Dio grupe koji želi može otići na toranj i uživati u prekrasnom panoramskom pogledu na grad (nadoplata). Dolazak u hotel, odmor. Svečana večera na bazi švedskog stola uz bogat izbor jela i naravno uz tipičnu tradicionalnu muziku i neizbježne sevdalinke. Noćenje.

 • Predlažemo Vam: Sarajevska pivnica, Bosanska kuća, restoran Park Prinčeva, Sunyland Trebević, Titov kafić, Vidikovac Zmajevac, Žičara do Trebevića, restoran Kod Bibana

 

2.dan             SARAJEVO – JAHORINA / slobodno vrijeme  

Doručak u hotelu, odlazak na izlet na olimpijsku planinu Jahorinu, dio grupe može uživati u sadržajima hotela. Vožnja autobusom kroz Sarajevo i prekrasan krajolik snijegom obasjane planine Jahorine - nalazi se u jugoistočnom dijelu BiH, udaljena je 28 km od Sarajeva i 12 km od Pala. Dolazak u Olimpijski centar na Jahorini, slijedi šetnja uz lokalnog vodiča te slobodno vrijeme za uživanje u čarima olimpijske planine. Prema željama odlazak na panoramsku vožnju gondolom (nadoplata) iz Rajske doline na vrh 1.896 mnv s kojeg se pruža predivan pogled na skijaške staze preko 20 km. Kraće zadržavanje na vrhu uz kavu, čaj ili pak šetnju. Povratak gondolom do Rajske doline. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak prema hotelu.

 • Ukoliko ostanete u hotelu Hollywood, možete uživati u šetnji prelijepom Ilidžom ili koristiti wellness, spa, poluolimpijski bazen, saune, fitness centar… Također uključena je i ulaznica za unutarnje bazene prelijepe Termalne riviere.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te odlazak na svečanu večeru uz prelijepu muziku Sarajeva u starom restoranu Pivnice. Nakon večere, zabava te kasniji povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan             SARAJEVO – VRELA BOSNE – TRAVNIK – JAJCE - KOPRIVNICA                

Doručak u hotelu, odjava te ukrcaj u autobus i odlazak do parka prirode Vrelo Bosne najljepši dio Sarajeva i mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Šetnja i uživanje uz prekrasnu prirodu te prema želji mogućnost vožnje kočijama po parku (doplata na licu mjesta). Nakon Vrela Bosne povratak kući preko Travnika smješten u dolini rijeke Lasve, a na sjeveru ga omeđuje planina Vlašić i planina Vilenica na jugu. Osmansko doba obnovilo je slavu Travnika. Bio je  glavni grad i vojno središte Osmanskog carstva. Kraće zaustavljanje za kušanje travničkih ćevapa i šetnja po gradu do Šarene džamije i rodne kuće Ive Andrića…. Nakon slobodnog vremena u Travniku nastavak putovanja i odlazak prema Jajcu, pogledati najpoznatiji vodopad - Plivski vodopad se nalazi u samom središtu grada Jajca i jedan je od dvanaest najljepših na svijetu. Ujedno je i jedini vodopad koji čini ušće gdje se čista i bistra rijeka Pliva, s visine od 17 metra, veličanstveno  obrušava u rijeku Vrbas, stvarajući pritom prelijepe prizore. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili pak šetnju na tvrđavu. Nakon toga polazak prema Koprivnici. Povratak u Koprivnicu u kasnijim večernjim satima.

 • Predlažemo Vam: Ćevabdžinica Hari (Travnik), Rodna kuća Ive Andrića (Travnik), Stari grad (Travnik), Izletište Plava voda (Travnik), Vodopad rijeke Plive (Jajce), Stari grad (Jajce)

 

**Dodatna vrijednost: za ovo putovanje dobivate 3 pečata na Kartici povjerenja!

O putovanju

Odredište
Jahorina , Jajce , Sarajevo , Travnik Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRVNICA
Datum i vrijeme polaska
25.02.2022 02:00
Uključeno u cijenu
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • voditelj putovanja
 • smještaj u hotelu HOLLYWOOD **** na bazi 1 polupansiona i 1 noćenja s doručkom
 • stručnog vodiča po gradu Sarajevu
 • odlazak na izlet na olimpijsku planinu Jahorinu
 • svečana večera u sarajevskoj Pivnici (grill plata HS, miješana salata, desert)
 • ulaznica za Vrela Bosne
 • posjet Travniku i Jajcu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
Dodatno se plaća
Jednokrevetna soba 1/1: 150 kn Avaz Twist Tower: 1 € Vožnja gondolom na vrh Jahorine: 10 €

BITNE INFORMACIJE potrebne za navedeno putovanje!

Protokoli koji se primjenjuju prilikom ulaska i boravka u Republici Bosni i Hercegovini uslijed pandemije virusa:

Državljani Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu mogu ući s valjanom putovnicom ili osobnom iskaznicom. Državljani Republike Hrvatske (s valjanom putovnicom ili osobnom iskaznicom), državljani Republike Srbije i državljani Crne Gore za ulazak u Bosnu i Hercegovine ne trebaju predočiti negativan PCR test na SARS-CoV-2, antigen test niti potvrde o cijepljenju kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz države čiji su državljani.

Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti:

 • EU digitalna covid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju
 • potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
 • negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
 • negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnicima koji nemaju niti jedan od traženih dokumenata biti će propisana izolacija u trajanju od 10 dana po povratku sa bilo koje destinacije u svijetu ili Europi. Putnici se najnormalnije vraćaju na polazišno mjesto u Koprivnici, te po dolasku mogu obaviti testiranje, poslati isto na mail adresu koju ćete dobiti na granici te vrlo brzo i jednostavno izaći iz izolacije. Osim ako je u zemlji u koju putujemo propisani drugačije nije se potrebno testirati sve do dolaska doma u Hrvatsku bilo da posjedujete COVID putovnicu ili ne.

 

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

 1. red – sjedalo 1, 2 – 100 kn (isključivo na upit)
 2. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
 3. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
  sjedala iza 2. vrata – 100 kn, ostala raspoloživa sjedala – 50 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Podjeli
Close

Sarajevo i olimpijska ljepotica Jahorina, Hotel HOLLYWOOD****

Cijena
950 kn po person
Trajanje
3 dana
Odredište
More than 1
Mjesta
35+

Popunite formu za rezervaciju putovanja.Pošalji upit u vezi ovog putovanja