Valentinovo u ISTRI

Cijena
290 kn po person
Trajanje
1 dan
Odredište
More than 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 12.02.2022.
12.02.2022.

Jama Baredine, geomorfološki spomenik prirode - Poreč

Za jamu Baredine vezana legenda tamo negdje iz 13 stoljeća. Ako je za vjerovati legendi porečki plemić Gabrijel zaljubi se u prelijepu pastiricu iz Nove Vasi po imenu Milka. Nijednom smicalicom zla Gabrijelova majka nije mogla ugasiti tu ljubav, pa je razbojnicima dala tri zlatnika da potajno ubiju lijepu Milku. Razbojnici nisu ubili pastiricu nego su je bacili u jamu. Kada je saznao za zlu kob svoje ljubljene, plemeniti Gabrijel uzjahao je konja i nestao. Našli su samo konja kod jedne obližnje jame. Priča kaže da okamenjeno tijelo nesretne pastirice iz stoljeća u stoljeće postepeno klizi prema dnu jame tražeći svog dragog. Današnji pak speleolozi pretpostavljaju da bi manjim prekapanjem mogli proći do susjedne jame, što znači da su se i tijela ovih zaljubljenika jednom u podzemnom svijetu susrela i tako ostala vječito zajedno.

 

Program putovanja:

Polazak u 05:00 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do jame Baredine - krški fenomen, geomorfološki spomenik prirode i prvi speleološki lokalitet Istre uređen za turističku namjenu, za posjete otvoren od 1995. godine. Baredine je naziv terena oko jame, te je tim imenom nazvana i jama. Vjerojatno potječe od riječi « Bared» lokalnog naziva za neobrađeno tlo. Po dolasku do jame Baredine odlazak na razgled uz stručno vodstvo. Obilazak jame traje 40 minuta uz istraživanje očaravajućeg istarskog podzemlja - dijela Istre koji je još uvijek uglavnom neotkriven, uz uživanje u zapanjujućem prirodnom čudu Baredine. Tijekom obilaska ući ćemo i u špilju dubine 60 metara šetnjom niz stube koje vode kroz pet nevjerojatnih galerija pet dvorana. Na putu ćemo vidjeti kamene skulpture stalagmita i stalaktita, koje su tisućama godina besprijekorno oblikovane vodom. Jama je osvijetljena i uređena, staze i stepenice imaju čvrste rukohvate, temperatura je oko 14°C te ukupno ima 270 stepenica. Zanimljivost jame Baredine je svakako i susret s podzemnim živim svijetom, a to je svakako najpoznatija Čovječja ribica – endem šireg područja dalmatinskog krša. Nakon obilaska jame, odlazak autobusom do Porečaantički grad sa svojom ulicom Decumanus i s Eufrazijevom bazilikom iz 6.stoljeća koja predstavlja pravi primjerak bizantske umjetnosti sa svojim nadaleko poznatim mozaicima. Tu je i romanička kuća te još puno spomenika kulture koji odišu poviješću i pričama. Osim povijesnih znamenitosti Poreč je i moderan turistički grad, centar turizma koji svojim sadržajima plijeni pažnju svih turista koji dolaze, ali i koji se po tko zna koji put vraćaju. Po dolasku u Poreč, odlazak na razgled grada s lokalnim vodičem. Prošetati ćemo glavnim ulicama sačuvanim u svom izvornom obliku te po završetku razgleda slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Svakako preporučujemo posjet Eufrazijevoj bazilici. Nakon slobodnog vremena okupljanje grupe na unaprijed dogovorenom mjestu. Polazak autobusom u smjeru Koprivnice. Povratak je previđen u kasnijim večernjim satima.

 

**Dodatna vrijednost: za ovo putovanje dobivate 1 pečat na Kartici povjerenja!

O putovanju

Odredište
Jama Baredine , Poreč Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
12.02.2022 05:00
Uključeno u cijenu
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • lokalni vodič za Istarsku županiju
 • ulaznica za obilazak jame Baredine
 • posjet Poreču
 • svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od odgovornosti za štetu, organizaciju i realizaciju programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
Dodatno se plaća
Eufrazijeva bazilika: 50,00 kn odrasli, 25,00 kn djeca i studenti

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti puni iznos, najkasnije 7 dana prije polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.
Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners). Ukoliko putovanje želite platiti putem internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

 1. red – sjedalo 1,2 – 50 kn (isključivo na upit)
 2. red – sjedalo 3, 4 – 50 kn
 3. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 50 kn
  sjedala iza 2. vrata – 50 kn, ostala raspoloživa sjedala – nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

From od 295 kn
From 560 kn
From 1.050 kn
From od 330 kn
1 dan
23.04.2022 05:00
Podjeli
Close

Valentinovo u ISTRI

Cijena
290 kn po person
Trajanje
1 dan
Odredište
More than 1
Mjesta
35+

Popunite formu za rezervaciju putovanja.Pošalji upit u vezi ovog putovanja