Uvala Zavratnica i Goli otok

Cijena
75 EUR po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Gallery
 • Slična putovanja
 • 27.04.2024.
27.04.2024.

Senj – Uvala Zavratnica – Goli otok – Otok Sveti Grgur

Program putovanja:                                                             

Polazak u 04:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru Jadranskog mora. Kraće zaustavljanje za šetnju, kavu i odmor u Senju - jedan je od najstarijih gradova na sjevernom Jadranu i poznat je po svojoj izuzetno bogatoj i burnoj povijesti. Simbol je grada tvrđava Nehaj. Nakon kave i odmora, nastavak vožnje do Jablancamalo naselje koje se smjestilo na obali Velebitskog kanala. Po dolasku u Jablanac, slobodno vrijeme za samostalnu šetnju do Uvale ZavratnicePripada Parku prirode Velebit, a podsjeća na minijaturu norveških fjordova. Uvala je duga  oko 900 metara, a na nekim dijelovima široka tek 50 metara. Prema legendi, Zavratnica je nastala u jakom potresu još davne 615. godine, u kojem su potonula i tri starorimska grada na ovom području. U stvarnosti je nastala uslijed tektonskih pokreta koji su razlomili karbonatne stijene, nakon čega su vode s Velebita produbile kanjon. Tijekom šetnje uočiti ćete na otprilike 800 metara od plaže i potopljeni ratni brod iz Drugog svjetskog rata. Kako je more kristalno čisto, nije potrebno zaroniti kako bi vidjelo u čemu je riječ. Nakon samostalne šetnje i uživanja u ovom predivnom prirodnom fenomenu, povratak u Jablanac. U dogovoreno vrijeme odlazak autobusom do Svetog Jurja. Ukrcaj na brod i vožnja prema Golom Otoku - Sve do Prvog svjetskog rata na Golom otoku nije bilo naselja, kada je Austro-Ugarska tu napravila logor za ruske zarobljenike s istočnog bojišta. Poslije Drugoga svjetskog rata za vrijeme socijalističke Jugoslavije prva skupina kažnjenika došla je na Goli otok, točnije, bila izbačena iz broda na stijene, 9. srpnja 1949., ukupno oko 1200 ljudi. i označila je početak osnivanja Gologa otoka kao strogog zatvora (robije), gdje su isključivo bili zatvarani politički zatvorenici. Zatvorenici su bili prisiljeni na teški fizički rad u kamenolomu i rudnicima boksita, bez obzira na vremenske prilike: ljeti pri visokim temperaturama kao i zimi na hladnoj buri. Čuvari su redovito premlaćivali i maltretirali zatvorenike. Zatvor je prestao s radom 1988., a godinu poslije, 1989., potpuno je napušten i danas je dijelom u ruševinama kao da je bilo bombardiranje no sve što je bilo na otoku je pokradeno i odneseno. Razgled Golog otoka uz stručnog vodiča. Kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Nakon slobodnog vremena, nastavak plovidbe do otoka Sveti Grgur -  prava mala zelena oaza u moru za razliku od Golog otoka. Sveti Grgur, drugi najzeleniji hrvatski otok. Ovdje su dolazile žene čiji su muževi bili na Golom otoku ponajviše, politički zatvorenici. Razgled otoka uz stručnog vodiča. Po završetku razgleda, povratak brodicom do Svetoga Jurja. Ukrcaj u autobus i polazak u smjeru Podravine. Povratak u Koprivnicu predviđen je u kasnijim večernjim satima.

 

Bitne informacije – Uvala Zavratnica

Dužina i trajanje staze: Jablanac – Zavratnica 1.8 km, 30 minuta po smjeru

Karakteristike staze: Šetnica je uređena i ide uz more, prikladna je za sve uzraste. Staza nije teška, no kako je u pitanju krški teren, potrebna je prikladna obuća. Staza nije pogodna za osobe koje zbog zdravstvenih razloga imaju poteškoća sa kretanjem.

Težina: Lagana staza

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana...

O putovanju

Odredište
Goli otok , Otok Sveti Grgur , Senj , Uvala Zavratnica Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
27.04.2024 04:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 1 pečat
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Ulaznica za Uvalu Zavratnica
 • Izlet brodom uz stručnog vodiča do Golog otoka i Otoka Sveti Grgur
Nije uključeno u cijenu
 • Ostali osobni troškovi
 • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 10,00 EUR najkasnije 3 dana nakon garantiranog polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana prije polaska.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners). Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 5 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 5 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 5 EUR
Sjedala 7,8 5 EUR
Sjedala iza 2. vrata 5 EUR
Ostala raspoloživa sjedala nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

 • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
 • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Uskoro popunjeno
From 55 EUR
Uskoro popunjeno
From 70 EUR / 55 EUR
Uskoro popunjeno
From 55 EUR
Close

Uvala Zavratnica i Goli otok

Cijena
75 EUR po osobi
Trajanje
1 dan
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja