Tragom dinosaura i gladijatora

Cijena
od 330 kn po person
Trajanje
1 dan
Odredište
More than 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 23.04.2022.
23.04.2022.

Vjetrenjača u Medulinu – Poučno-tematska staza Putovima dinosaura – Pula, amfiteatar

Poučno tematska staza Putovima dinosaura na Donjem Kamenjaku, pravo je mjesto želite li sa svojim mališanima provesti dan u prirodi i vratiti se puni dojmova. Jer, na stazi dugoj svega 1,5 kilometar postavljene su skulpture dinosaura u prirodnoj veličini, koje izazivaju veliku pozornost i djece i odraslih. Uz njih su i informativne ploče koje pričaju priču o tim velikim divnim stvorenjima koji su prije 100 milijuna godina šetali ovim područjem. Bilo je to u razdoblju Krede. Na samom kraju staze na rtu Grakalovac  12 je otisaka sauropodnih i teropodnih stopala dinosaura. Ovdje su pronađeni i fosili izumrlih školjkaša i glavonožaca. Pogledate li prema pučini vidjet ćete i otočić Fenoliga. Nećete ih vidjeti s obale, ali na tom je otočiću čak 150 stopa sauropodnih i teropodnih dinosaura. Otputujte u daleku prošlost, prošećite Stazom dinosaura na Kamenjaku, nalazi se svega 300 metara od zapadnog ulaza u ovo zaštićeno područje jedinstveno po svojoj prirodi.

 

Program putovanja:

Polazak u 05:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do Medulina - vrh ili punta Istre, kako se uvriježeno zove, jedan je od najposjećenijih gradova poluotoka i jedan od dvadesetak najpoznatijih turističkih destinacija na Jadranu. Šetnja gradom uz licenciranog lokalnog vodiča do vjetrenjačesimbol je Medulina i čuvar njegovog porta, izgrađena još prije 140 godina. Danas nosi novo ruho i ponovno melje žito kao u neka davna vremena, ali uz malu pripomoć elektromotora u danima kada vjetar zakaže. U dogovoru s vodičem, slobodno vrijeme za kavu i samostalno istraživanje simpatične vjetrenjače i grada Medulina. Nakon slobodnog vremena odlazak autobusom do Premanture, gdje počinjemo pješačku turu po Poučno-tematskoj stazi Putovima dinosaurana stazi dugoj svega 1,5 kilometar postavljene su skulpture dinosaura u prirodnoj veličini, Na samom kraju staze na rtu Grakalovac  12 je otisaka sauropodnih i teropodnih stopala dinosaura. Nakon ugodne i poučne šetnje, odlazak autobusom do Pulegrad poznat po rimskom amfiteatru u kojem su se nekoć priređivale borbe gladijatora. Po dolasku u grad, odlazak na razgled uz lokalnog vodiča. Šetnja gradom uz najpoznatije znamenitosti: Augustinski Forumsagrađen u 1. stoljeću. Tijekom rimskog razdoblja okruživali su ga hramovi Jupitera, Junone i Minerve; Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije - sagrađena u 6. stoljeću, kada Pula postaje sjedište biskupije, nad ostacima izvornog mjesta na kojem su se kršćani okupljali i molili tijekom rimskih vremena; Herkulova vrata - najstariji sačuvani spomenik rimske arhitekture u Puli; pa sve do Amfiteatra, kojeg nazivamo Pulska Arena - sagrađena je u 1. stoljeću, tijekom vladavine cara Vespazijana, istodobno s najvećom i najpoznatijom građevinom te vrste, Koloseumom u Rimu. Građena je od domaćeg vapnenca, a u srednjem vijeku Arena je korištena za viteške turnire i sajmove kada je, smatra se, mogla primiti oko 20.000 gledatelja. Razgled grada završiti ćemo posjetom najvećoj rimskoj građevini u Puli. Uživanje u impozantnoj građevini te nakon toga slijedi slobodno vrijeme za osobne programe i istraživanje Pule. Nakon slobodnog vremena, ukrcaj u autobus i polazak u smjeru Podravine. Povratak u Koprivnicu predviđen je u kasnijim večernjim satima.

 

**Dodatna vrijednost: za ovo putovanje dobivate 1 pečat na Kartici povjerenja!

O putovanju

Odredište
Medulin , Pula Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
23.04.2022 05:00
Uključeno u cijenu
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani vodič za Istarsku županiju
 • posjet Medulinu
 • šetnja Poučno-tematskom stazom Putovima dinosaura
 • ulaznica za Amfiteatar u Puli
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od odgovornosti za štetu, organizaciju i realizaciju programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti puni iznos, najkasnije 7 dana prije polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.
Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners). Ukoliko putovanje želite platiti putem internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

 1. red – sjedalo 1,2 – 50 kn (isključivo na upit)
 2. red – sjedalo 3, 4 – 50 kn
 3. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 50 kn
  sjedala iza 2. vrata – 50 kn, ostala raspoloživa sjedala – nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

From 290 kn
1 dan
12.02.2022 05:00
From od 295 kn
From 560 kn
From 1.050 kn
Podjeli
Close

Tragom dinosaura i gladijatora

Cijena
od 330 kn po person
Trajanje
1 dan
Odredište
More than 1
Mjesta
35+

Popunite formu za rezervaciju putovanja.Pošalji upit u vezi ovog putovanja