SARAJEVO

Cijena
640 kn po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 29.-30.05.
29.-30.05.

Sarajevo - Vrela Bosne - Travnik - Podmilačje

Program putovanja:

1.dan             Koprivnica - Velika Gorica – Sarajevo                                                                                          

 • Polazak iz Koprivnice u 00:30 h s autobusnog kolodvora.

Polazak u 02:00 h s mjesta prema dogovoru u Velikoj Gorici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva – povijesno je ime grada, koje po jednoj od teorija potiče od kovanice Saray Ovası što znači Dvor i polje oko dvora. Sarajevsko polje se nalazi u unutar gorskoj depresiji, okruženoj planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku i srednjim planinama i međudolinskim rtovima na sjeveru i sjeverozapadu. Prosječna nadmorska visina Sarajevskog polja je oko 500 m. Po dolasku u grad slijedi panoramsko razgledavanje grada uz zaustavljanje kod Avaz twist tower-a – najveća zgrada na Balkanu s preko 180 m i jedinstvenom staklenom fasadom. Vožnja dizalom na vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijeli grad, slobodno vrijeme za kavu. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje do starog dijela grada – Baščaršije. Vožnja pored Olimpijskog sela, Grebavice, čuvene Skenderije – doma mladih gdje su bogatu muzičku karijeru započele snažne rock grupe: Bijelo dugme, Crvena jabuka, Indeks, Zdravko Čolić i mnogi drugi. Po dolasku na Baščaršiju, slijedi slobodno vrijeme za individualni ručak, odmor. U dogovoreno vrijeme susret s vodičem i odlazak na razgled grada i kulturno povijesnih znamenitosti- Inat kuća, Baščaršija, Morića han, Sebilj, Gazi Husrevbegova džamija, Latinska ćuprija (Principov most), Begov bezistan, Židovska mahala, Svrzina kuća. Tijekom razgleda, planirana je kraća pauza za kavu u čuvenoj Pivnici HS. Nakon razgleda grada dolazak autobusom do hotela. Smještaj u hotel HOLLYWOOD**** koji se nalazi u centru Ilidže. Dolazak u hotel, odmor. Svečana večera na bazi švedskog stola uz bogat izbor jela i naravno uz tipičnu tradicionalnu muziku i neizbježne sevdalinke. Noćenje.

 • Predlažemo Vam: Sarajevska pivnica, Bosanska kuća, restoran Park Prinčeva, Sunyland Trebević, Titov kafić, Vidikovac Zmajevac, Žičara do Trebevića, restoran Kod Bibana

 

2.dan             Sarajevo – Vrela Bosne – Travnik – Podmilačje                            

Doručak u hotelu, odjava te ukrcaj u autobus i odlazak do Parka prirode Vrelo Bosne – najljepši dio Sarajeva i mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Šetnja i uživanje uz prekrasnu prirodu te prema želji mogućnost vožnje kočijama po parku (doplata na licu mjesta). Nakon Vrela Bosne povratak kući preko Travnika smješten u dolini rijeke Lasve, a na sjeveru ga omeđuje planina Vlašić i planina Vilenica na jugu. Osmansko doba obnovilo je slavu Travnika. Bio je  glavni grad i vojno središte Osmanskog carstva. Kraće zaustavljanje za kušanje travničkih ćevapa i šetnja po gradu do Šarene džamije i rodne kuće Ive Andrića…. Nakon slobodnog vremena u Travniku nastavak putovanja i odlazak prema mjestu Podmilačje - Svetište Sv. Ive Krstitelja,  jedno je od najstarijih u Bosni i Hercegovini. Prvi tragovi spomena Podmilačja su iz predturskoga doba, točnije 1461. godine. Tada je vjerojatno sagrađena i stara crkvica svetoga Ive Krstitelja. Posjet crkvi uz svećenika. Nakon razgleda povratak prema Hrvatskoj. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

 • Predlažemo Vam: Ćevabdžinica Hari (Travnik), Rodna kuća Ive Andrića (Travnik), Stari grad (Travnik), Izletište Plava voda (Travnik)
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko...

O putovanju

Odredište
Podmilačje , Sarajevo , Travnik Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licenciranog voditelja putovanja
 • smještaj u Hotelu Hollywood**** na bazi 1 polupansiona, muzika uz večeru
 • stručni vodič po gradu Sarajevu
 • ulaznica za Vrela Bosne
 • ulaznica za Avaz Twist Tower
 • posjet Travniku, Podmilačju
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • doplata za 1/1 sobu = 100 kn

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 100,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 100,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 100,00 kn
Sjedala 7, 8 100,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 100,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala 50,00 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel HOLLYWOOD ****

Moderno uređen hotel s bogatim sadržajem, nalazi se u neposrednoj blizini zelene četvrti Ilidže. Sadrži prostrane sobe s WiFi, klimom, kadom ili tušem. Hotel raspolaže bazenom i wellnessom. U cijenu aranžmana uključeno je korištenje bazena, saune i ostalog hotelskog sadržaja.

Podijeli
Close

SARAJEVO

Cijena
640 kn po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja