Rafting na Neretvi, Etno selo BAN VIR

Cijena
1.190 kn po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 17.-19.06.2022.
17.-19.06.2022.

Blagaj – Mostar – Jablanica – Konjic – Titov bunker – Sarajevo

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan (petak)                  Koprivnica – Blagaj – Mostar – Jablanica – Konjic   

Polazak u 01:00 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja autocestom u smjeru Makarske sve do graničnog prijelaza Bijača. Nakon prijelaza granice, vožnja kroz predivan krajolik Hercegovine u smjeru Mostara. Zaustavljanje kod Blagaja - tko god da je ovom mjestu dao ime Blagaj, sigurno nije pogriješio, zaista je u pitanju hercegovačko blago, ali i blago čitavog Balkana. Ovo naselje nalazi se na svega 12 kilometara od grada Mostara, a krasi ga izrazito hladna rijeka Buna, srednjovjekovno islamsko zdanje Tekija, neuobičajeno za hercegovačke dio Bosne i Hercegovine. Najupečatljiviji prizor u Blagaju je izvor rijeke Bune ispod litice visoke oko 200 metara. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, odmor, kavu… Nakon slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Mostaru - jedan od najsunčanijih gradova u Bosni i Hercegovini. Slobodno vrijeme za individualni ručak, odmor, istraživanje. Neke od zanimljivosti u gradu su svakako: Stari Most - zaštićen je UNESCO-m i definitivno je najpopularniji prizor iz Mostara. Nalazi se u srcu grada koji je također pod zaštitom UNESCO-a. Originalni most sagradili su Turci 1566. godine, ali je isti bio uništen u ratu 1993. godine. Most je obnovljen 2004. godine, a dobrim dijelom su korišteni originalni materijali; Muzej Stari Most, Kriva Ćuprija, Muslibegovića kuća - sagrađena prije otprilike 300 godina i smatra se jednom od najljepših kuća iz osmanskog perioda na Balkanu. Kuća se razlikuje od prethodnih gradnji u tom vremenu po tome što u središtu sadrži vrt. Podijeljena je na dio za muškarce i dio za žene; Kajtazova kuća - nekoć je bila harem za turskog suca, a sagrađena je u kasnom 16. stoljeću. Originalna struktura i predmeti kao što su osmanski tapeti i knjige na arapskom jako dobro su očuvani. Kuća pripada potomcima izvorne obitelji i pod zaštitom je UNESCO-a; Franjevačka crkva Sv. Petra i Pavla i još mnoge druge. Po dolasku u grad, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, odmor, uživanje, kavu… U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak vožnje u smjeru Konjica. Kraće zaustavljanje u Jablanici, kako bi poslikali srušen most na rijeci Neretvi koji je poznat iz filma „Bitka na Neretvi“. Nastavak vožnje i dolazak do Etno Sela Ban Vir - 25 km od Konjica preko Boračkog jezera dolazi se do mjesta Ban-vir. U prelijepom ambijentu nalazi se brvnara Hif-rafta gdje nas dočekuje domaćin. U brvnari se sprema doručak i priprema grupe za rafting.  Smještaj u kućicama, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje etno sela, odmor. Večera, noćenje.

 

2.dan (subota)                  RAFTING

Doručak. Kraće slobodno vrijeme za odmor. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i podjela u nekoliko manjih skupina. Na rafting ponesite majicu, kratke hlače, patike ili sandale. Posebnu opremu za rafting dobivamo na licu mjesta: kacigu, prsluk za plivanje i veslo. Ovisno o vremenskim uvjetima dobivaju se i kratka ili duga nepropusna odjela. Na rafting ne nosite skupocjene satove, naočale, nakit i slično. Možete ponijeti sve vrste fotoaparata, kamera, mobitela koji se spremaju u zaštitne kutije. Početak raftinga kod brvnare uz predivan krajolik kanjona rijeke Neretve. Tijekom raftinga, radi se jedan pauza za ručak, a ostale pauze za kupanje, ulaske u pećine su prema željama grupe. Dužina raftinga je 20 km i traje 3,5 do 5 h, ovisno o razini vode, dužini pauza i samom veslanju grupe. Na kraju nas očekuje autobus kojim se vraćamo do Etno sela Ban Vir, gdje nas za večeru očekuje pregršt domaćih specijaliteta. Po dolasku u Etno selo, slobodno vrijeme za uživanje i odmor. Večera, noćenje.

 

3.dan (nedjelja)                Titov bunker – Sarajevo – Koprivnica

Doručak. Kraće slobodno vrijeme za odmor, odjava iz smještaja i polazak autobusom prema Titovom bunkeruplanina Zlatar koja se nalazi u blizini Konjica, desetinama godina je čuvala najveću državnu vojnu tajnu bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Po službenoj dužnosti, samo četiri komandanta su znala za postojanje bunkera, pored radnika koji su birani pažljivo i koji su morali potpisati Ugovor o šutnji. Obilazak bunkera uz stručno vodstvo. Tijekom razgleda saznati ćemo brojne tajne i priče vezane uz postojanje bunkera. Nakon razgleda, polazak prema Hrvatskoj. Zaustavljanje u Sarajevu na poznatoj Baščaršiji. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor, uživanje. Po završetku slobodnog vremena, slijedi vožnja u smjeru Koprivnice. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko...

O putovanju

Odredište
Blagaj , Jablanica , Konjic , Mostar , Sarajevo Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
17.06.2022 01:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • usluga smještaja na bazi 2 polupansiona (doručak, večera) u Etno selo Čardaci (četverokrevetne i sedmerokrevetne kućice)
 • rafting na Neretvi (organizacija, oprema)
 • ulaznica i stručno vodstvo za Titov bunker
 • posjet Blagaju, Mostaru, Jablanici, Sarajevu
 • svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
 • ulaznica za Blagaj tekiju =10 KM po osobi

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 100,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 100,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 100,00 kn
Sjedala 7,8 100,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 100,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala 50,00 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Podijeli
Close

Rafting na Neretvi, Etno selo BAN VIR

Cijena
1.190 kn po osobi
Trajanje
3 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja