Proljeće u DUBROVNIKU

Cijena
1.050 kn po person
Trajanje
3 dana
Odredište
More than 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 18.-20.03.2022.
18.-20.03.2022.

Makarska – Baćinska jezera – Dolina Neretve – Dubrovnik – Ston

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan (petak)                        Makarska – Baćinska jezera – Dolina Neretve – Dubrovnik

Polazak u 02:00 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do Makarske rivijere - na području između Splita i Dubrovnika skrila se 60 kilometara duga i svega nekoliko kilometara široka Makarska rivijera. Ovo predivno priobalno područje nosi s ponosom titulu „dalmatinske Azurne obale” jer ne ostavlja ravnodušnim niti jednu osobu koja dolazi u posjetu. Vožnjom po predivnoj Makarskoj rivijeri dolazimo do grada Makarskesmještena je u prirodno zaštićenoj luci, zatvorenoj s  jugoistoka rtom Osejavom, a sa sjeverozapada poluotokom Sv. Petrom. Slobodno vrijeme za osobne programe i individualni ručak u trajanju od cca 2 sata. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja u smjeru Dubrovnika. Zaustavljanje za uživanje u panoramskom pogledu na Baćinska jezerasastoje se od sedam jezera koja su dom brojnim biljnim i životinjskim vrstama. Prema legendi Ilirska kraljica Teuta obožavala je jezera te se upravo zbog nje ona još nazivaju i „biseri kraljice Teute“. Nakon kraćeg zaustavljanja nastavak vožnje prema jugu Hrvatske. Vožnja uz dolinu Neretvepoznata je i kao „dolina mandarina“ upravo zbog bogatog tla koje je nastalo dugotrajnom sedimentacijom. Kraće zaustavljanje za slikanje i uživanje u pogledu na jedinu hrvatsku deltu. Po završetku slikanja, nastavak vožnje do grada i luke na jugu Dalmacije, Dubrovnika - grad leži u podnožju brda Srđa (412 m). More ispred Dubrovnika uglavnom je otvoreno prema pučini jer se na tom dijelu obale otocima Lokrumom, Mrkanom i Bobarom završava istočnojadranski arhipelag.  Po dolasku u grad, smještaj u Hotel Lero, koji se nalazi na samo 15-ak minuta od središta starog grada. Slobodno vrijeme za odmor i samostalno istraživanje ovog bisera Jadrana. Večera, noćenje.

 

2.dan (subota)                  Dubrovnik (slobodno vrijeme)

Doručak. U dogovoreno vrijeme u jutarnjim satima odlazak s pratiteljem putovanja do Pilato je naziv za vrata koja su položajem na zapadnom ulazu u stari Dubrovnik, centar i najprometniji dio grada. Sastoje se od mnoštva restorana, kafića, trgovina i poslovnih objekata. Sastajanje s lokalnim vodičem te odlazak u razgled grada. Početak razgleda grada s pogledom na tvrđavu Lovrijenac. Ulazak u stari grad kroz gradska vrata Pile te šetnja Stradunom pored Velike Onofrijeve fontane i Franjevačkog samostana do Palače Sponza, Luža, gradskog zvonika, Male Onofrijeve fontane, Crkve Sv. Vlaha, Orlandovog stupa i stare gradske luke...uz mnoštvo zanimljivih informacija koje ćemo saznati od lokalnog vodiča. Nakon razgleda starog dijela grada Dubrovnika, slobodno vrijeme za uživanje u ovom predivnom gradu. Večera, noćenje.

 • Predlažemo Vam: vožnju žičarom na Srđ, izlet brodom na Elafite, panoramski obilazak grada brodom, odlazak na šetnju gradskim zidinama, odlazak brodom do otoka Lokruma

 

3.dan (nedjelja)                Dubrovnik – Ston

Doručak. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u gradu. Odjava iz hotela u 10:00 h, ukrcaj u autobus i polazak prema Koprivnici. Stajanje kod poluotoka Pelješca u gradu Stonuna samom početku poluotoka smješteno je malo bajkovito mjesto, Mali Ston koji je zajedno sa Stonom povezan najdužim očuvanim kamenim zidom (5.5km) u Europi. Malostonski zaljev poznat po uzgoju školjaka, posebno kamenica i mušula nezaobilazno je odredište za prave ljubitelje morskih delicija. Slobodno vrijeme za osobne programe i individualni ručak u trajanju od cca 2 sata. Ožujak je mjesec kad su kamenice najdeblje i najukusnije. Pa se stoga u Malom Stonu u drugoj polovici ožujka redovito održavaju Dani malostonske kamenice, manifestacija posvećena ovim izvrsnim školjkama. Po završetku slobodnog vremena, ukrcaj u autobus i vožnja u smjeru Podravine. Povratak u Koprivnicu predviđen je u kasnijim večernjim satima.

 

Napomena: Hoćemo li tijekom našeg posjeta prisustvovati manifestaciji znati će se tek u veljači, kad objave konačan datum održavanja.

 

**Dodatna vrijednost: za ovo putovanje dobivate 3 pečata na Kartici povjerenja!

O putovanju

Odredište
Baćinska jezera , Dolina Neretve , Dubrovnik , Makarska , Ston Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
18.03.2022 02:00
Dodatne informacije
DUBROVNIK CARD =250 kn (kupnja na licu mjesta): Kupnjom dnevne Dubrovačke kartice moći ćete besplatno ući u 6 muzeja, 2 galerije i na Gradske zidine u Dubrovniku. Kupnjom dnevne Dubrovačke kartice dobiti ćete autobusnu kartu koja vam omogućuje 24 satnu vožnju javnim gradskim prijevozom na području grada Dubrovnika Besplatan turistički vodič sa planom grada Dubrovnika i Cavtat.
Uključeno u cijenu
 • Prijevoz autobusom turističke klase s mogućnošću korištenja WiFi-a
 • Licencirani pratitelj putovanja
 • Lokalni vodič za grad Dubrovnik
 • Usluga smještaja na bazi 2 polupansiona u Hotelu Lero, Dubrovnik (doručak, večera)
 • Posjet Makarskoj, Stonu
 • Svi razgledi prema programu
 • Jamčevinu osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja nezgode putnika u javnom prijevozu, organizaciju i realizaciju putovanja, te PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu =300,00 kn

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

 1. red – sjedalo 1, 2 – 100 kn (isključivo na upit)
 2. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
 3. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
  sjedala iza 2. vrata – 100 kn, ostala raspoloživa sjedala – 50 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Plan putovanja

Hotel Lero nalazi se na samo 15 minuta lagane šetnje do Starog Grada i u blizini plaža te je idealna lokacija smještaj u gradu Dubrovniku. Atmosfera u hotelu je ugodna i opuštena i sigurno ćete se osjećati kao kod kuće. Uređenje karakterizira diskretna elegancija i suvremeni dizajn. Nakon šetnje i razgledavanja opustite se uz vanjski bazen i Piano bar istovremeno uživajući u jednom od najljepših zalazaka sunca u Dubrovniku.

Sve su sobe opremljene besplatnim bežičnim internetom, satelitskom televizijom s ravnim LED zaslonom, podesivim klima-uređajem, mini barom, kuhalom za vodu, te opremom za pripremu čaja i kave, telefonom s vanjskom linijom, elektronskim sefom, radnim stolom, ormarom, kupaonicom s kadom ili tuš kabinom, sušilom za kosu, ogrtačem, papučama i toaletnim potrepštinama.

 • 1,7 kilometara od povijesne jezgre grada Dubrovnika
 • 350 metara od plaže
 • 100 metara od autobusne stanice

Podjeli
Close

Proljeće u DUBROVNIKU

Cijena
1.050 kn po person
Trajanje
3 dana
Odredište
More than 1
Mjesta
35+

Popunite formu za rezervaciju putovanja.Pošalji upit u vezi ovog putovanja