Prirodni dragulji Austrije

Cijena
130 EUR / 979,49 HRK po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Austrija
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 17.-18.06.2023.
17.-18.06.2023.

Salzburg – St. Wolfgangsee – St. Gilgen - Hallstatt

P r o g r a m   p u t o v a n j a:                                                                               

1.dan (subota)  Koprivnica – Salzburg

Polazak u 03:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do Salzburga ubraja se u najpoznatije gradove kulture na svijetu. Čarobni barokni grad s tvrđavom, katedralom i dvorcima nije samo raskošna kulisa, nego i pozornica prvorazrednih kulturnih događanja. Poznat po slavnom mjuziklu " Moje pjesme, moji snovi" sniman i na nekoliko drugih lokacija u Salzburgu, poput vrtova dvorca Mirabell i palače Hellbrun. Grad je smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli. Po dolasku u grad slijedi razgled odlaskom do dvorca Mirabell - koji skriva predivne vrtove, fontane i statue rimskih bogova, a smatra se jednim od najljepših europskih baroknih vrtova. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji te ispijanju kave. Stari grad je relativno malen ali skriva pregršt zanimljivih lokaliteta i znamenitosti. Kako je grad rodno mjesto W. A. Mozarta predlažemo (uz doplatu) posjet njegovoj rodnoj kući , a doći ćemo do nje najpoznatijom ulicom Getreidegasse –  gradski pravilnik nalaže kako točno moraju izgledati reklame, tako da iznad prodavaonica postoje isključivo željezni znakovi i oblici. Takva je još od rimskog doba. Nešto niže nalazi se i Stara gradska vijećnicakoja je poznata po najvišem tornju sa satom za kojeg kažu da je vjerojatno najstariji u cijeloj Austriji.  Nastavak šetnje do Katedrale iz 17. stoljeća koja „posjeduje“ drugo po veličini zvono u Austriji, Salvatorglocke teško nešto više od 14 tona.  Po završetku razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, osobne programe. (Predlažemo uz doplatu) odlazak uspinjačom ili pješice do utvrde Hohensalzburg - poput krune smještena je na velikom dolomitnom uzvišenju koje se izdiže 120 metara iznad Salzburga. Premda je utvrda vidljiva iz svih dijelova Salzburga, najljepši pogled pruža se s juga. Ako utvrdu promatramo sa sjevera uočit ćemo tri močne kule: Reckturm (Toranj presude), Hasenturm (Zečji toranj) i Glockenturm (Zvonik). U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe te slijedi odlazak u hotel Pension Sonnenhof**  - nalazi se na mirnom, sunčanom položaju s prekrasnim panoramskim pogledom na planine Salzburga. Po dolasku u hotel slijedi smještaj i noćenje.

2.dan (nedjelja)  St. Wolfgangsee – St. Gilgen – Hallstatt – Koprivnica   

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema mjestu St. Wolfgangsee -  jezero u Austriji koje se većim dijelom nalazi unutar pokrajine Salzburg i jedno je od najpoznatijih jezera u regiji odmarališta Salzkammergut. Grad i jezero dobili su ime po svetom Wolfgangu iz Regensburga, koji je, prema legendi, ovdje sagradio prvu crkvu krajem 10. stoljeća. Po dolasku u mjesto, šetnja uz voditelja putovanja te odlazak na vožnju brodom do St. Gilgena smještenog na obali jezera Wolfgangsee, rodnog mjesta Mozartove majke. Šetnja s voditeljem putovanja uz jezero do stare jezgre St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom Sv. Egidija i glavnim trgom s fontanom. Slobodno vrijeme za ručak, kavu i odmor te osobne programe. U dogovoreno vrijeme ukrcaj u autobus te odlazak prema mjestu Hallstatt - jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi zbog nalazišta soli. Sol se vadila što je dokazano, kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Gradić je poznat po najstarijem rudniku soli - povjesničari smatraju da je na tom području milijunima godina bilo more. A onda je, nakon sudara kontinenata, morska voda ostala zarobljena u kopnu i tako je nastao prvi rudnik soli na svijetu. Dokaz za to su i ostatci morskog psa kojemu su, unazad nekoliko godina, napravili spomenik . Tu je i neizostavan Schloss Grub - dvorac iz 16. stoljeća čija povijest piše zanimljivu priču. Legenda kaže da su se dva grofa svađala oko djevojke na zaleđenom jezeru. Led je puknuo, a mladići su se utopili pa je, kao i većina svjetskih dvoraca, uklet. Nakon dvorca tu je i ni više ni manje nego Groblje - zbog male površine groblja, mrtve su pokapali u stijene i gdje god su stigli. A onda su se dosjetili napraviti kosturnicu kako bi stvorili mjesto za buduće pokojnike. Ona je danas jedna od najzanimljivijih halštatskih atrakcija jer čuva više od 1500 oslikanih lubanja, većinom iz 18. stoljeća. Ako ikad poželite biti sahranjeni u Hallstattu, morat ćete dokazati da vaša obitelj ondje živi najmanje 600 godina. Nakon obilaska grada i kraćeg slobodnog vremena za odmor slijedi povratak u smjeru Hrvatske. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

Cijena aranžmana iznosi 130,00 EUR po osobi. Cijena aranžmana iznosi 979,49 HRK po osobi. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30%...

O putovanju

Odredište
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
17.06.2023 03:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • smještaj u Pensionu Sonnenhof** na bazi 1 noćenja s doručkom
 • vožnja brodom po jezeru Wolfgangsee do mjesta St. Gilgen
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • Jednokrevetna soba = 15€
 • Rodna kuća W.A.Mozarta = odrasli – 12€ / djeca 15-18 god – 4€ / djeca od 6-14 god – 3,50€
 • Hohensalzburg = odrasli od 10,30€ do 16,60€ / djeca od 5,90€ - 9,50€ ovisno o tome što posjećujete i koristite li uspinjaču
 • Rudnik soli Hallstatt = odrasli – 40€ / djeca od 4-15 god – 20€
 • osobni troškovi
Cijena aranžmana iznosi 130,00 EUR po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 979,49 HRK po osobi.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Pension Sonnenhof** 

Nalazi se na mirnoj, sunčanoj lokaciji s prekrasnim panoramskim pogledom na salzburške planine.

Sve sobe za goste opremljene su tuškabinom ili kadom, WC-om i satelitskom televizijom, većina s balkonom. Dostupan je besplatan W-LAN. Mozartov grad Salzburg, udaljen je samo 6 km.

NOVI TERMIN
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 75 EUR / 565,09 HRK
GARANTIRANO
From 90 EUR / 678,11 HRK
Garantirano
From 450 EUR / 3.390,53 HRK
GARANTIRANO
From 205 EUR / 1.544,57 HRK
Close

Prirodni dragulji Austrije

Cijena
130 EUR / 979,49 HRK po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Austrija
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja