OHRID – otkrivanje biserne tajne

Cijena
1.350 kn po osobi
Trajanje
5 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 26.-30.05.2022.
26.-30.05.2022.

Skopje – Ohrid – Sveti Naum – Struga – Biljanini izvori

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan (četvrtak)                                 Koprivnica – Skopje    

Polazak u 20:30 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna noćna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru južnog Balkana, Makedonije - „Zemlje gdje sunce vječno sja“.

 

2.dan (petak)                                    Skopje – Ohrid  

Dolazak u jutarnjim satima do glavnog grada Sjeverne Makedonije, Skopjagrad je smješten u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a na dva dijela ga dijeli rijeka Vardar. Ovaj je grad imao strateški položaj u drevnom razdoblju, kada je poznat pod nazivom Skupi. Po dolasku u grad, sastajanje s lokalnim vodičem i odlazak na razgled, tijekom kojeg ćemo vidjeti: Stari željeznički kolodvor, rijeku Vardar, Bulevar Makedonija, Memorijalni centar Majke Terezije - Majka Tereza imenovana je kao počasni građanin njenog rodnog grada Skopja, koji je od svog odlaska, posjetila četiri puta; centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju - spomenik je sastav nekoliko elemenata, visok je 14,5 metara i teži 30 tona. Sredinom deset metara visokog stupa nalazi se ratnik Aleksandar II. Makedonski, poznat kao Aleksandar Veliki; Stari kameni Most iz 6. st. (Dušanov most) - simbol je Skopja. Izgrađen je u 15. st. i predstavlja vezu između novoga i staroga dijela; Spomenik Filipu Makedonskom, Daut Pašin hamam, Crkva Svetog Spasa - djelomično se nalazi pod zemljom; Gradska tvrđava Kale - dominira nad Vardarom, a iz tvrđave se pruža prekrasan pogled na Skopje; džamija Mustafa paše… sve do starog dijela grada, Stare Čaršije. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, individualni ručak, odmor, uživanje. Po završetku slobodnog vremena, okupljanje grupe i nastavak vožnje prema Ohridskom jezeru. Dolazak do Ohrida, smještaj u Hotel CINGO*** koji se nalazi u samom centru grada, odmor. Večera uz muziku, noćenje.

 

3.dan (subota)                                  Ohrid

Doručak. U dogovoreno vrijeme odlazak na pješački razgled grada Ohrida - zbog velikog broja crkava i samostana, grad Ohrid poznat je kao Balkanski i europski Jeruzalem. Poznat je i kao "grad svjetla", što predstavlja doslovni prijevod njegovog starog imena Lychnidos. Ohridska regija uključena je u UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Odlazak u razgled grada Ohrida tijekom kojeg ćemo prošetati uz Crkvu Svete Sofije, očuvanu Tobodnu Baziliku iz 11. st., pa sve do Crkve Svetog Klimenta i poznate Samuilove tvrđave - zidovi imaju visinu od 10 do 16 metara i debljinu od nekoliko metara. Sa svih strana osim na jugu, koja je okrenuta prema jezeru, brežuljkast dio grada bio zaštićen visokim zidovima i kulama u dužini od tri kilometra, u blizini luke. Sa svojim utvrdom i zidovima pokriva čitav Ohridski greben; šetnja uz predivan pogled na Ohridsko jezero, koje slovi kao jedno od najljepših jezera u Europi. Nastavak šetnje do Stare Bazilike, Crkve Svetog Ivana, Ali Pašine džamije… Tijekom šetnje gradom saznati ćemo i sve o bisernoj tajni koja se čuva već godinama, a i moći ćete kupiti prave ohridske bisere. Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor, uživanje. U popodnevnim satima, prema željama grupe, mogućnost odlaska do Strugešetalište kod rijeke je idealno za mirnu šetnju i uživanje u prekrasnom pogledu uz samu vodu s tri prekrasna mosta. Voda iz Ohridskog jezera teče kroz rijeku Crni Drim koja, prolazeći kroz sredinu grada, kroz Struško polje, nastavlja kroz Albaniju i ulazi u Jadransko more. Izlazak vode u blizini hotela Drim posebna je atrakcija svakom posjetitelju. Razgled grada s lokalnim vodičem. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme povratak prema smještaju. Večera uz muziku, noćenje.

 

4.dan (nedjelja)                                Ohrid – Sv. Naum

Doručak. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe kod hotela. Šetnja do luke i mjesta gdje ćemo se ukrcati na brod. Vožnja brodom Ohridskim jezerom u smjeru Grčke uz zanimljive informacije koje ćemo dobiti od lokalnog vodiča. Vožnja uz rezidenciju bivšeg predsjednika Jugoslavije – Josipa Broza Tita; nastavak vožnje do Muzeja na vodipodvodna arheološka istraživanja na lokalitetu "Plocha Michov Grad" u zaljevu kostiju, u vodama Ohridskog jezera, uz južnu obalu poluotoka Gradište u blizini ribarskog i turističkog naselja Pestani, realizirana su svake godine od 1997. do 2005. godine., a 2007.-2008. godine izvršena je rekonstrukcija naselja koje predstavlja atraktivan arheološki lokalitet na atraktivnom području jezera. Lagana vožnja uz zanimljive lokalitete do Manastira Svetog Nauma - nalazi se na oko 29 km od Ohrida u stijenama iznad Ohridskog jezera. Okružen božanstvenom prirodom, između beskrajnog plavetnila jezera i visokog planinskog masiva Galičica, stoji kao svjedok srednjeg vijeka i zrači ljepotom, kulturom, poviješću i tradicijom. Najljepši dio kompleksa je predivna crkva od kamena i opeke u obliku upisanog križa. Razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor, uživanje. U dogovoreno vrijeme povratak brodom do grada Ohrida. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe kod hotela i odlazak na večeru u nacionalni restoran na obali jezera. Večera uz muziku i odličnu hranu. Zabava, noćenje.

 

5.dan (ponedjeljak)                        Ohrid – Biljanini izvori – Korpivnica

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom uz pratnju lokalnog vodiča do Biljaninih izvora - prema legendi, to su izvori gdje je lijepa Biljana prala rublje sa svojim prijateljicama, kad se nesretno zaljubila u vođu karavana koji se kod izvora opskrbljivao vodom za put. Ova priča je opjevana u poznatoj pjesmi “Biljana platno beleše” i predstavlja najpoznatiju starogradsku pjesmu i praktično himnu Ohrida, a ime Biljana i danas je najpopularnije u ovom kraju. Šetnja izvorom uz lokalnog vodiča te kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i kavu. Vožnja prema Hrvatskoj s zaustavljanjima prema potrebi. Dolazak u Koprivnicu planiran je u kasnim noćnim satima.

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko...

O putovanju

Odredište
Ohrid , Skopje , Struga , Sv. Naum Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
26.05.2022 20:30
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • lokalni vodič za grad Skopje
 • lokalni vodič za područje Ohrida
 • vožnja brodom i ulaznica za Manastir Sv. Naum
 • večera u nacionalnom restoranu s muzikom
 • usluga smještaja na bazi 2 polupansiona (doručak, večera) i 1 noćenja s doručkom u Hotelu CINGO***, Ohrid; boravišna pristojba
 • posjet Skopju, Strugi, Biljaninim
 • svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
Nije uključeno u cijenu

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 100,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 100,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 100,00 kn
Sjedala 7, 8 100,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 100,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala 50,00 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel CINGO, Ohrid se nalazi u samom centru Ohrida.

 • Sadržaji: Hotel ima restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom i konferencijsku salu sa 60 mjesta.
 • Smještaj: Sobe su opremljene kablovskom televizijom, klimom, mini barom, sefom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom i kupaonicom

Podijeli
Close

OHRID - otkrivanje biserne tajne

Cijena
1.350 kn po osobi
Trajanje
5 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja