LJETOVANJE U ALBANIJI – prijevoz + 7 polupanisona

Cijena
2.490 kn po person
Trajanje
10 dana
Odredište
Albanija
 • Plan puta
 • Informacije
 • Galerija slika
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 1. dan: 24.8./25.8.2020. (ponedjeljak/utorak)
 • 2. dan: 26.8.2020. (srijeda)
 • 3. dan: 27.8.2020. (četvrtak)
 • 4. dan: 28.8.2020. (petak)
 • 5. dan: 29.8.2020. (subota)
 • 6. dan: 30.8.2020. (nedjelja)
 • 7. dan: 31.8.2020. (ponedjeljak)
 • 8. dan: 1.9./2.9.2020. (utorak/srijeda)
1. dan: 24.8./25.8.2020. (ponedjeljak/utorak)

KOPRIVNICA-SHENGJIN

Polazak autobusa u 20:00 h s Autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja autocestom A1 kroz Hrvatsku u pravcu Dubrovnika uz kraća stajanja putem. Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, te prelazak hrvatsko – crnogorske granice. Slijedi vožnja crnogorskim primorjem pored Herceg Novog, Budve, Bara, Ulcinja do albansko – crnogorske granice. Slijedi vožnja pokraj Skadra, gdje ćemo usput već vidjeti neke od specifičnosti ove zemlje, kao što su bunkeri Envera Hoxhe. Dolazak u grad Shengjin predviđen u poslijepodnevnim satima. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Odmor od putovanja i upoznavanje gradića. Slobodno vrijeme do večere. Noćenje.

2. dan: 26.8.2020. (srijeda)

SHENGJIN

Doručak. Cijeli dan slobodno za osobne programe, uživanje u prekrasnim plažama, kupanje, druženje, zabava. Večera. Noćenje.

Shengjin je turistički gradić smješten na obali Jadranskog mora na sjeverozapadu Albanije. Shengjin je rastuća turistička destinacija, poznata po svojim dugim pješčanim plažama, čistim morem i luksuznim hotelima. Smješten je na odličnoj lokaciji u blizini najpoznatiji turističkih gradova u Albaniji (Skadar, Kruje, Tirana, Drač).

3. dan: 27.8.2020. (četvrtak)

DRAČ-TIRANA

Doručak. Predlažemo fakultativan odlazak na izlet autobusom do Drača i glavnog grada Albanije, Tirane. Prvo ćemo posjetiti grad Drač, ujedno i najveća luka i drugi po veličini grad u Albaniji. Drač je jedan je od najstarijih gradova u Albaniji. Slijedi razgled grada  gdje ćemo vidjeti poznati amfiteatar te stare zidine i gradsku kulu, te doživjeti jednu potpuno novu mediteransku Albaniju. Odlazak do Tirane i po dolasku slijedi razgled sa vodičem: Ethembegova džamija - Skenderbegov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku - glavni gradski trg - kula sa satom - spomenik Majci Tereziji - zgrada Opere - Nacionalni povijesni muzej na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest (moguć ulazak uz doplatu) – Piramida - kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne program. Povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

4. dan: 28.8.2020. (petak)

SHENGJIN

Doručak. Cijeli dan slobodno za osobne programe, uživanje u prekrasnim plažama, kupanje, druženje, zabava. Večera. Noćenje.

5. dan: 29.8.2020. (subota)

VLORA

Doručak. Predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet do Vlore. „Grad albanske zastave“, „biser dva mora“ (Jadranskog i Jonskog) kako se često naziva, treći je najveći grad u smješten u zaljevu Vlora nasuprot poluotoka Karaburun i otoka Sazan. Sa 150 km morske obale na kojoj se spajaju Jadransko i Jonsko more, azurno plavim morem, plažama sa bijelim pijeskom, zelenim šumama, plantažama maslina i limuna i bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem, Vlora je danas vodeće turističko odredišta u Albaniji. Razgled grada sa vodičem te slijedi slobodno vrijeme za kupanje i uživanje na pješčanim plažama. Povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

6. dan: 30.8.2020. (nedjelja)

SHENGJIN

Doručak. Slobodno za osobne programe, uživanje u prekrasnim plažama, odmor, druženje, zabava. Večera. Noćenje.

7. dan: 31.8.2020. (ponedjeljak)

KRUJE-SKADAR

Doručak. Slobodno prijepodne za kupanje i osobne programe. Predlažemo fakultativan odlazak na izlet autobusom do Kruja, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom sa vodičem koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Mogućnost organizacije tradicionalnog albanskog ručka sa tradicionalnom muzikom u restoranu u Krujama. Nastavak vožnje do Skadra, jedan od najstarijih albanskih gradova a koji se nalazi 17 km od granice. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil dzamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju– Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Slijedi povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan: 1.9./2.9.2020. (utorak/srijeda)

SHENGJIN-KOPRIVNICA

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te povratak autobusom prema Koprivnici. Dolazak kući u ranim jutarnjim satima.

O putovanju

Odredište
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor Koprivnica
Datum i vrijeme polaska
24.08.2020 20:00
Uključeno u cijenu
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • 7 polupansiona (doručak/večera) u odličnom hotelu PRESIDENT**** u Shegjinu
 • licenciranog voditelja putovanja
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od odgovornosti za štetu, organizaciju i realizaciju programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • obavezna doplata za boravišnu taksu = 1 € po danu – ukupno 7 €
 • doplata za jednokrevetnu sobu po osobi i po danu iznosi = 80 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturne povijesne spomenike koji se žele posjetiti
 • FAKULTATIVNI IZLETI minimalno 25 prijavljenih osoba : Izlet u Drač i Tiranu sa lokalnim vodičem =15 €, izlet u Kruje i Skadar sa lokalnim vodičem = 15 €, izlet u Vloru sa lokalnim vodičem = 20 €, Skenderbegov i etnografskog muzeja u Krujama 2.5 €, vožnja brodom od Vlore do otoka Sazan cca 20 €, tradicionalni albanski ručak u Krujama cca 14 €

Cijena za djecu do 5 godina iznosi =1.150,00 kn

Cijena za djecu od 5 do 12 godina =1.850,00 kn

 

Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners *kod plaćanja kreditnim karticama cijena aranžmana uvećava se za 5%!!

Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.

Za ovo putovanje dovoljna  je važeća osobna iskaznica.

Za putovanje vrijede Ugovor i  Opći uvijeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici ili osobno podići kod nas u poslovnici.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

 • 1. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
 • 2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
 • sjedala iza 2. vrata – 100 kn
 • ostala raspoloživa sjedala – 50 kn

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Kod upisa za rezervaciju potrebno je uplatiti akontaciju u roku od 5 radnih dana najmanje 300,00 kn po osobi da rezervaciju smatramo potvrđenu, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 radna dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana kako je navedeno rezervacija se smatra otkazanom!!!

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o putovanju, kontakt i ime pratitelja putovanja i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Za ovo putovanje dovoljna  je važeća osobna iskaznica.

Službena valuta Albanije je Albanski Lek ali gotovo svugdje moguće je plaćanje u Eurima.

***DODATNA VRIJEDNOST***

3 pečata na KARTICI POVJERENJA

Plan putovanja

ZAŠTO ALBANIJA?

Zatvorena od vanjskih utjecaja, Albanija je oduvijek brižno skrivala svoj tajanstveni duh i divlju prirodu. Zemlja orlova vas poziva u prelijepe prirodne parkove, među planinske vrhove i kristalna jezera. Tradicionalni albanski specijaliteti su kao hrana za bogove, a plaže raj na zemlji. Posjetite Albaniju dok još uvijek nema turističke gužve.

Albanija se može pohvaliti s više od 400 km obale, čiji se dio proteže uz toplo Jonsko more, a dio pripada Jadranskom moru. Ljubazni domaćini imaju propisanu gostoljubivost kao obvezu prema posjetiteljima, što im nalaže drevni zakon »kanun«.

Albanija je zemlja bajkovite i razvedene obale, nevjerojatne povijesti i tradicije te rajskih divljih plaža idealnih za ljetovanje.

Zemlja orlova je pravi doživljaj kontrasta. Zamislite stado ovaca i sjajni Mercedes koji zajednički dijele staru cestu koja vodi od tradicionalnog sela do modernih hotela na pješčanim plažama.

Albanska gastronomija spaja najbolje mediteranske i balkanske recepte.

Albanija je jedna od najtolerantnijih religijskih zemalja na svijetu, gdje muslimani, pravoslavci i katolici žive skladno u zajedništvu.

Podjeli
Close

LJETOVANJE U ALBANIJI - prijevoz + 7 polupanisona

Cijena
2.490 kn po person
Trajanje
10 dana
Odredište
Albanija

Popunite formu za rezervaciju putovanja.Pošalji upit u vezi ovog putovanja