Ljetovanje s prijevozom u Paralia, Grčka

Cijena
470 EUR / 3.541,22 HRK po osobi
Trajanje
9 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • Fakultativni izleti
 • 14.-22.08.2023.
14.-22.08.2023.

Skopje – Paralia – Meteori – Solun – Beograd

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1. dan (ponedjeljak, 14.08.)             Koprivnica

Polazak u 20:00 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna noćna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru južnog Balkana, Makedonije - „Zemlje gdje sunce vječno sja“.  

 

2.dan (utorak, 15.08.)                   Skopje

Dolazak u jutarnjim satima do glavnog grada Sjeverne Makedonije, Skopjagrad je smješten u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a na dva dijela ga dijeli rijeka Vardar. Ovaj je grad imao strateški položaj u drevnom razdoblju, kada je poznat pod nazivom Skupi. Po dolasku u grad, sastajanje s lokalnim vodičem i odlazak na razgled, tijekom kojeg ćemo vidjeti: Stari željeznički kolodvor, rijeku Vardar, Bulevar Makedonija, Memorijalni centar Majke Terezije - Majka Tereza imenovana je kao počasni građanin njenog rodnog grada Skopja, koji je od svog odlaska, posjetila četiri puta; centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju - spomenik je sastav nekoliko elemenata, visok je 14,5 metara i teži 30 tona. Sredinom deset metara visokog stupa nalazi se ratnik Aleksandar II. Makedonski, poznat kao Aleksandar Veliki; Stari kameni Most iz 6. st. (Dušanov most) - simbol je Skopja. Izgrađen je u 15. st. i predstavlja vezu između novoga i staroga dijela; Spomenik Filipu Makedonskom, Daut Pašin hamam, Crkva Svetog Spasa - djelomično se nalazi pod zemljom; Gradska tvrđava Kale - dominira nad Vardarom, a iz tvrđave se pruža prekrasan pogled na Skopje; džamija Mustafa paše… sve do starog dijela grada, Stare Čaršije. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, individualni ručak, odmor, uživanje. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak na smještaj u Hotel Gold****, koji se nalazi u samom središtu grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Noćenje.  

 

3.dan (srijeda, 16.08.)                  Skopje - Paralia

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak vožnje prema Grčkojidealna ljetna destinacija sa svojim prekrasnim plažama, kristalno čistim morem i bogatom poviješću. Dolazak do mjesta Paralia popularno ljetno odredište smješteno na istočnoj obali Olimpijske rivijere, u blizini podnožja planine Olimp. Poznato je po dugim pješčanim plažama, kristalno čistom moru i živahnom noćnom životu. Tijekom dana možete se opustiti na plaži ili sudjelovati u vodenim sportovima, a u večernjim satima Paralia oživljava svojim brojnim restoranima, barovima i klubovima. Smještaj u Hotel Paralia Inn***, koji se nalazi 150 m od plaže. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.  

 

4.dan (četvrtak, 17.08.)                 Paralia (slobodno vrijeme)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

5.dan (petak, 18.08.)                     Paralia (slobodno vrijeme) / Povijesna baština Soluna   (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Povijesna baština Soluna

 

  6.dan (subota, 19.08.)                  Paralia (slobodno vrijeme) / „Lebdjeti u zraku“ - Meteora (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Lebdjeti u zraku - Meteora

 

  7.dan (nedjelja, 20.08.)                Paralia (slobodno vrijeme)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

8.dan (ponedjeljak, 21.08.)        Paralia Beograd  

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

9.dan (utorak 22.08.)                    Beograd – Koprivnica

Doručak. U dogovorno vrijeme, odjava iz hotela te okupljanje grupe i odlazak pješice do Hrama Sv. Save - podignut na Vračarskom brdu jedan je od najvećih pravoslavnih hramova na svijetu. Prema predaji, podignut je na mjestu gdje su u vrijeme turske vladavine spaljene relikvije Svetog Save, najznačajnijeg srpskog sveca, prvog arhiepiskopa i osnivača Srpske pravoslavne crkve. Razgled vanjskog dijela hrama i parka uz licenciranog lokalnog vodiča. Nakon obilaska, ukrcaj u autobus te slijedi kraća panoramska vožnja gradom. Vožnja uz Trg Slavija, Cvetni trg i Andrićev venac pa sve do Starog i Novog Dvora - velebno zdanje u kojem se nalazi sjedište Predsjedništva Republike Srbije. Kao spomenik kulture s liste znamenitosti Beograda nalazi se pod zaštitom države. Nastavak vožnje uz Crkvu Sv. Marka i Narodnu skupštinu Republike Srbije pa kroz Bulevar revolucija do Trga Terazije - jedan je od centralnih gradskih prostora, a naziv Terazije, koji se nekada odnosio na kulu turskog vodovoda, sigurno je najpoznatiji beogradski pojam. Dolazak do Trga republike i Narodnog pozorišta te slijedi pješački razgled grada uz licenciranog lokalnog vodiča. Šetnja poznatom trgovačkom i turističkom ulicom Kneza Mihajla - pješačka zona i trgovačko središte Beograda. Zakonom je zaštićena kao jedna od najstarijih i najvrjednijih spomenika u gradu, dolazak do Kalemegdana - najljepši je i najveći beogradski park, istovremeno je i najznačajniji kulturno-povijesni kompleks, u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan odnosi se samo na prostorni plato oko Tvrđave koji je osamdesetih godina 19. st. pretvoren u park. Razgled kompleksa u kojem se nalaze i Vojni muzej, Veliki barutni Magazin, Muzej torture i mnoge druge znamenitosti. Šetnja uz Zvonik, Stari bunar, Barokna vrata pa sve do Srednjovjekovne kule Nebojša -  porijeklo imena Nebojša najvjerojatnije potiče od negacije glagola bojati se, pa se ovo ime činilo prigodnim za Kulu u Donjem gradu u kojoj su Osmanlije zatvarali i zatvorenike izlagali različitim oblicima mučenja. Nastavak šetnje uz Sahat kulu, Crkvu Ružica i Crkvu Svete Petke uz predivan pogled na Ratno ostrvo i ušće Save u Dunav - jedno od najljepših mjesta u cijelom Beogradu je ušće, a baš na tom mjestu vidi se jasna razlika u bojama dvije rijeke. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovorno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak autobusom do Beograda na vodi - novi urbani centar u Beogradu smješten na milijun kvadratnih metara. Šetnja Savskom promenadom i kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovorno vrijeme, okupljanje grupe i povratak u Hrvatsku. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.  

 

Za navedeno putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica. 

Cijena aranžmana iznosi 470,00 EUR po osobi. Cijena aranžmana iznosi 3.541,22 HRK po osobi. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30%...

O putovanju

Odredište
Beograd , Meteori , Paralia , Skopje , Solun Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
14.08.2023 20:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Lokalni vodič za grad Skopje
 • Lokalni vodič za grad Beograd
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Gold****, Skopje; boravišna pristojba
 • Usluga smještaja na bazi 5 polupansiona (doručak, večera) u Hotelu Paralia Inn***, Paralia; boravišna pristojba
 • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Slavija Garni***, Beograd; boravišna pristojba
 • Posjet Skopju, Beogradu
 • Svi razgledi prema programu
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja - nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = 150 EUR
 • Fakultativni izleti
Cijena aranžmana iznosi 470,00 EUR po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 3.541,22 HRK po osobi.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Gold nalazi se na 2 minute hoda od povijesne jezgre Skoplja i 5 minuta hoda od centra grada, a nudi besplatni WiFi, besplatno parkiralište, à la carte restoran i elegantne dizajnerske sobe. Sve su sobe suvremeno uređene i sadrže pažljivo odabrana umjetnička djela, individualno podesiv klima-uređaj, prostor za sjedenje s TV-om ravnog ekrana sa satelitskim programima i naslonjačem, potpuno opskrbljen mini bar i kupaonicu sa sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom. Svakog se jutra poslužuje doručak, a objekt se nalazi na pješačkoj udaljenosti od raznih trgovina, restorana i kafića. Najbliža trgovina prehrambenih proizvoda udaljena je 50 metara. Hotelska recepcija otvorena je 24 sata dnevno, a usluga prijevoza iz/do zračne luke dostupna je na zahtjev i uz nadoplatu. Zračna luka Skoplje udaljena je 16 km od hotela Gold. Ovaj hotel nalazi se na 800 metara od Kamenog mosta, 500 metara od tvrđave Kale i 900 metara od trga Ploštad Makedonija.

 

Hotel Paralia Inn pripada kategoriji hotela s 3***. Nalazi se ispred uređenog parka sa fontanom i zabavnim parkom za djecu, 130m od plaže. Doručak je samoposluživanje, večera - glavno jelo se servira (continental), salate i desert su samoposluživanje. Hotel ima recepciju, lift, bar, loby salon. Pri hotelu je taverna BALKAN gdje se možete podsjetiti ukusa balkanskih specijaliteta sa neizbježnim Grčkim salatama i girosom.
Sve sobe su opremljene A/C,TV/SAT, WiFi, frižider, balkon, TU/WC.

 

Hotel Slavija Garni nalazi se na idealnoj lokaciji za istraživanje noćnog života, kulture i arhitekture.

NOVI TERMIN
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 75 EUR / 565,09 HRK
GARANTIRANO
From 90 EUR / 678,11 HRK
Garantirano
From 450 EUR / 3.390,53 HRK
GARANTIRANO
From 205 EUR / 1.544,57 HRK

Fakultativni izleti                      

Prijava u agenciji prilikom plaćanja aranžmana, a plaćanje na licu mjesta. Minimalan broj prijava za realizaciju: 25

 

 • Povijesna baština Soluna

Cijena izleta po osobi: 20,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do grada Solunapoznat kao i Salonika. Drugi je najveći grad u Grčkoj te se nalazi u regiji Središnja Makedonija. Grad ima bogatu povijest koja seže u antičko doba i poznat je po brojnim bizantskim crkvama, muzejima i arheološkim nalazištima. Po dolasku u grad, sastajanje s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Tijekom razgleda posjetiti ćemo razne znamenitosti, a neke od njih su Bijeli toranj – simbol grada i jedna od njegovih najprepoznatljivijih znamenitosti. Toranj je nekoć bio zatvor, a sada služi kao muzej, nudeći posjetiteljima uvid u povijest grada; Aristotelov trg -  središnji gradski trg i odlično mjesta za uživanje. Okruže je kafićima i restoranima, što ga čini popularnim mjestom za lokalno stanovništvo i turiste; Ano Poli – najstariji dio grada, prepun uskih ulica i tradicionalnih kuća. Rimski forum – drevna rimska tržnica koja datira iz 2. stoljeća nove ere; Crkva Agnios Dimitrios – najveća crkva u Solunu, posvećena je svecu zaštitniku grada. Prekrasan je primjer bizantske arhitekture; ali i mnoge druge. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Povratak autobusom do hotela u dogovoreno vrijeme.

 • „Lebdjeti u zraku“ - Meteora

Cijena izleta po osobi: 60,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica za posjet manastirima, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon ranijeg doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do podnožja Olimpa, kroz klanac Tembi, pored Larise sve do grada Kalambake grad u središnjoj Grčkoj smješten u podnožju Meteora. Grad je poznat po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti i povijesnom značaju. Kraće zadržavanje uz posjetu radionici ikona i prodavaonici suvenira. Nastavak do Manastira Preobraženje / Veliki Meteori, koji se nalaze na meteorskim stijenama (meteor na grčkom znači ni na nebu ni na zemlji). Meteora UNESCO-va svjetska baština, poznata po svojih šest impresivnih samostana izgrađenih na vrhu stijena. U manastirima ćemo vidjeti razne freske, ikone i druge vjerske artefakte. Uz zaustavljanja na najboljim vidikovcima, gdje možete uživati u zapanjujućem pogledu na samostane i okolni krajolik. U povratku s Meteora slijedi posjeta jednom od najvećih grčkih svetišta, crkvi Svete Petke u Tembi – crkva je značajna po tome što se nalazi u liticama klanca gdje je, prema legendi, Sveta Petka provela nekoliko dana na svom putu prema Larisi, kao i po čudotvornom i ljekovitom izvoru, koji se nalazi u jednoj od pećina pored crkve. U dogovoreno vrijeme, povratak autobusom do hotela.

Napomena: postoji kodeks odijevanja za posjet samostanima, pa se pobrinite da nosite prikladnu odjeću.

Close

Ljetovanje s prijevozom u Paralia, Grčka

Cijena
470 EUR / 3.541,22 HRK po osobi
Trajanje
9 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja