Ljetovanje s prijevozom u Durrës, Albanija

Garantirano
Cijena
450 EUR / 3.390,53 HRK po osobi
Trajanje
10 dana
Odredište
Durrës
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • Fakultativni izleti
 • 04.-13.08.2023.
04.-13.08.2023.

Durrës – Krujë – Tirana – Shkodër – Berat – Vlora

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan (petak, 04.08.) Koprivnica    

Polazak u 20:00 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna noćna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru juga Hrvatske, preko Crne Gore, do Albanije - leži u jugoistočnoj Europi. Graniči s Grčkom na jugu, Crnom Gorom na sjeveru i Kosovom i Makedonijom na istoku. Nalazi se na obali Jadranskog mora i dom je nekih od najljepših plaža u Europi. 

 

2.dan (subota, 05.08.)                  Durrës

Dolazak u poslijepodnevnim satima do mjesta Durrës - zbog svoje duge povijesti, grad je prirodno prepun drevnih arheoloških nalazišta i otkrića, uključujući slavni amfiteatar rimskog cara Hadrijana, čiji kapacitet od 15.000 sjedećih mjesta čini ga drugim najvećim amfiteatrom na Balkanu. Također savršeno mjesto za one koji žele odmor uz more, jer njegove pješčane plaže i brojni restorani s prekrasnim pogledom na Jadran čine savršen i opuštajući odmor. Smještaj u Hotel Sun***, koji se nalazi uz samu plažu. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

3.dan (nedjelja, 06.08.)                Durrës

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

4.dan (ponedjeljak, 07.08.)        Durrës (slobodno vrijeme) / (fakultativni izlet Krujë - Tirana)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Krujë - Tirana

 

5.dan (utorak, 08.08.)                   Durrës (slobodno vrijeme) / (fakultativni izlet Shkodër)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Shkorër

 

6.dan (srijeda, 09.08.)                   Durrës (slobodno vrijeme)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

7.dan (četvrtak, 10.08.)                 Durrës (slobodno vrijeme) / (fakultativni izlet Berat - Vlora)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.  

 • Mogućnost fakultativnog izleta Berat - Vlora

 

8.dan (petak, 11.08.)                     Durrës (slobodno vrijeme)  

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

9./10.dan (subota, 12.08./nedjelja 13.08.)         Durrës – Koprivnica  

Doručak. Odjava iz hotela jutarnjim satima. Ugodna vožnja prema Hrvatskoj sa zaustavljanjima prema potrebi putnika. Dolazak u Koprivnicu planiran je u kasnim noćnim satima.

 

Za navedeno putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica. 

Cijena aranžmana iznosi 450,00 EUR po osobi. Cijena aranžmana iznosi 3.390,53 HRK po osobi. Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30%...

O putovanju

Odredište
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
04.08.2023 20:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Svi razgledi prema programu
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizacija i realizacija programa, PDV
 • Usluga smještaja na bazi 7 polupansiona (doručak, večera) u Hotelu Sun***, Durrës; boravišna pristojba
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu =150 EUR
 • Fakultativni izleti
Cijena aranžmana iznosi 450,00 EUR po osobi.
Cijena aranžmana iznosi 3.390,53 HRK po osobi.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Sun***, Durrës

 • Hotel Sun udaljen je 3,2 km od amfiteatra u Draču. Hotel ima recepciju koja radi 24 sata dnevno, kemijsko čišćenje i čišćenje na raspolaganju gostima.
 • Gosti će također cijeniti blizinu Foruma i Rimskih termi, udaljenih 3,2 km. Ovaj luksuzni hotel udaljen je 4 km od Arheološkog muzeja u Draču.
 • Kupaonice imaju odvojeni WC i tuš zajedno sa sušilom za kosu i plahtama za veću udobnost.

NOVI TERMIN
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 50 EUR / 376,73 HRK
Popunjeno
From 75 EUR / 565,09 HRK
GARANTIRANO
From 90 EUR / 678,11 HRK
Garantirano
From 450 EUR / 3.390,53 HRK
GARANTIRANO
From 205 EUR / 1.544,57 HRK

Fakultativni izleti                      

Prijava u agenciji prilikom plaćanja aranžmana, a plaćanje na licu mjesta. Minimalan broj prijava za realizaciju: 25

! Paket izleta (cijena za sva 3 izleta zajedno): 70,00 EUR

 

 • Krujë – Tirana

Cijena izleta po osobi: 20,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič za Albaniju, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Ugodna vožnja prema mjestu Kruje uz zanimljivu priču lokalnog vodiča. Dolazak u mjesto Krujë - šarmantno srednjovjekovno mjesto, smješteno među planinskim vrhovima i zelenom dolinom koja se proteže sve do jadranske obale. Kruja, koju je nekada naseljavalo staro pleme Ilira, osim svog prirodnog šarma, ima i golemu povijesnu važnost. Već u 12. stoljeću bio je središte prve samostalne albanske države. Grad leži u podnožju planine Krujë i nudi spektakularan pogled na cijelo područje. Jedan je od najbitnijih albanskih gradova s obzirom da je rodni grad Skenderbega. Šetnja mjestom uz lokalnog vodiča kroz staru tržnicu - očuvana u starom osmanskom stilu s prekrasnom arhitekturom; do Dvorca Krujä – nalazi se na visini od 500 m, jednostavno ostavlja osjećaj divljenja kada se sagleda na kojem je mjestu i kako izgrađen; muzeja i srednjovjekovne kule. Nakon obilaska kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Polazak autobusom u smjeru glavnog grada Albanije, Tirane - mjesto u kojem se spajaju bogata tradicionalna i suvremena kultura. Razne fasade, živahni trgovi, brojne umjetničke i trgovačke ulice i još mnogo toga. Po dolasku u grad, odlazak na pješački razgled uz lokalnog vodiča. Šetnja uz znamenitosti grada, s početnom točkom kod Skenderbegovog trga na kojem se nalazi spomenik najpoznatije albanskom junaku Skenderbegu. Nastavljamo šetnju uz Zgradu Opere, Nacionalne banke Albanije do Katedralja Ngjallja e Krishtit - albanska ortodoksna katedrala, smatra jednom od najvećih pravoslavnih crkava na Balkanskom poluotoku; šetnju produžujemo do Nacionalnog povijesnog muzeja, Palače kulture i Džamije Ethem Beya. Kraće zaustavljanje za odmor kod Spomenika prijateljstvu Albanije i Kuvajte. Obilazak nas dalje vodi do Tiranskog tornja sa satom, Tiranske tvrđave pa sve do glavne gradske šetnice. Jedna od zanimljivosti je svakako i Reja – poznata skulptura oblaka koji je dizajnirao japanski arhitekt i spada u jedno od modernih čuda grada. Završavamo razgled uz znamenitosti: Park Rinai, Tiranska piramida, Bunker Postbllok kroz glavnu gradsku aveniju Bulevardi Dëshmorët e Kombit i Albanski parlament pa sve do Trga majke Tereze. Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Predlažemo Vam odlazak do Sky restorana koji se nalazi u blizini parka Rinai, a zanimljiv je po tome što se okreće i pruža pogled na cijeli grad. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i povratak autobusom do hotela.

 

 • Shkodër

Cijena izleta po osobi: 30,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič za Albaniju, ulaznica za tvrđavu Rozafa, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do Tvrđave Rozafa –  stara preko 2000 godina, građena u doba Ilira. Tijekom vijekova je imala više nego burnu povijest, ali je uspjela da preživi brojne osvajače. O njoj se ispredaju razne legende. Uživanje u predivnom pogledu na Skadar i rijeku Bojanu. Skadar ima odličan geografski položaj. Smješten je na ušću Drima u Bojanu i na obali Skadarskog jezera, a Jadransko more je od grada udaljeno samo 20 kilometara. Razgled grada uz licenciranog lokalnog vodiča, šetnjom kroz šarene zgrade. Smješten u sjeverozapadnoj Albaniji. Jedan je od najstarijih gradova u Europi, a ovdje možete saznati više o Gheg kulturi. Nakon razgled slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, odlazak autobusom do Skadarskog jezera - najveće je jezero Balkana, a nalazi se djelomično u Crnoj Gori i djelomično u Albaniji. Ime nosi po albanskom gradu Skadar, a legenda kaže kako je nastalo nakon što je žena, presretna zbog muževog povratka iz rata, zaboravila zatvoriti česmu. Stvarnost je ipak drugačija, no jezero ovakve ljepote zaslužuje svoju dozu romantike. U dogovoreno vrijeme, povratak autobusom do hotela.

 

 • Berat – Vlora

Cijena izleta po osobi: 30,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič za Albaniju, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do grada Berat - UNESCO-ov grad Berat nalazi se nedaleko od Tirane i jedno je od najljepših mjesta za posjetiti u Albaniji. Poznato je po svojim bijelim otomanskim kućama. Iz daljine, kuće izgledaju kao da su naslagane jedna na drugu (usput, nisu!) i ima mnogo prozora. Grad je poznat i kao grad tisuću prozora, a uskoro ćete vidjeti i zašto. Šetnja gradom uz licenciranog lokalnog vodiča. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Nastavak vožnje autobusom u smjeru grada Vlore - osnovan u 6. stoljeću p.n.e. i poznata u antici kao Aulona, ​​Vlorë je izgrađena na jednom od najljepših mjesta u južnoj Albaniji. Njegove obale predstavljaju jedinstvenu mješavinu stjenovitih i pješčanih plaža, a pred gradom se pružaju prekrasni vidici na poluotok Karaburun i otoke Sazan. Vlorë je početna točka Albanske rivijere, a njezine obale okupane su Jadranskim i Jonskim morem. To je jedno od najpopularnijih odredišta za turizam u Albaniji, zahvaljujući i blizini arheoloških parkova Orikum i Amantia te Nacionalnog parka Llogara. Razgled uz licenciranog lokalnog vodiča. Po završetku slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje, kupanje na plažama i odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak prema smještaju.

Close

Ljetovanje s prijevozom u Durrës, Albanija

Cijena
450 EUR / 3.390,53 HRK po osobi
Trajanje
10 dana
Odredište
Durrës
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja