Ljetovanje s prijevozom na Ohridskom jezeru, Hotel KLIMETICA***

Cijena
2.250 kn po osobi
Trajanje
10 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 28.07.-06.08.2022.
28.07.-06.08.2022.

Skopje – Biljanini izvori – Ohrid – vožnja brodom po Ohridskom jezeru – Manastir Sveti Naum – Prespansko jezero – Struga – Vevčani

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan (četvrtak)                                 Koprivnica   

Polazak u 20:00 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna noćna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru južnog Balkana, Makedonije - „Zemlje gdje sunce vječno sja“.

 

2.dan (petak)                                    Skopje – Sveti Stefan

Dolazak u jutarnjim satima do glavnog grada Sjeverne Makedonije, Skopjagrad je smješten u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a na dva dijela ga dijeli rijeka Vardar. Ovaj je grad imao strateški položaj u drevnom razdoblju, kada je poznat pod nazivom Skupi.  Po dolasku u grad, sastajanje s lokalnim vodičem i odlazak na razgled, tijekom kojeg ćemo vidjeti: Stari željeznički kolodvor, rijeku Vardar, Bulevar Makedonija, Memorijalni centar Majke Terezije - Majka Tereza imenovana je kao počasni građanin njenog rodnog grada Skopja, koji je od svog odlaska, posjetila četiri puta; centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju - spomenik je sastav nekoliko elemenata, visok je 14,5 metara i teži 30 tona. Sredinom deset metara visokog stupa nalazi se ratnik Aleksandar II. Makedonski, poznat kao Aleksandar Veliki; Stari kameni Most iz 6. st. (Dušanov most) - simbol je Skopja. Izgrađen je u 15. st. i predstavlja vezu između novoga i staroga dijela; Spomenik Filipu Makedonskom, Daut Pašin hamam, Crkva Svetog Spasa - djelomično se nalazi pod zemljom; Gradska tvrđava Kale - dominira nad Vardarom, a iz tvrđave se pruža prekrasan pogled na Skopje; džamija Mustafa paše… sve do starog dijela grada, Stare Čaršije. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, individualni ručak, odmor, uživanje. Po završetku slobodnog vremena, okupljanje grupe i nastavak vožnje prema Ohridskom jezeru. Dolazak do turističkog naselja Sveti Stefan, smještaj u hotel na obali jezera, odmor. Večera, noćenje.

 

3.dan (subota)                                 Biljanini izvori – Ohrid – Sveti Stefan

Doručak. Okupljanje grupe ispred hotela. Odlazak autobusom uz pratnju lokalnog vodiča do Biljaninih izvora - prema legendi, to su izvori gdje je lijepa Biljana prala rublje sa svojim prijateljicama, kad se nesretno zaljubila u vođu karavana koji se kod izvora opskrbljivao vodom za put. Ova priča je opjevana u poznatoj pjesmi “Biljana platno beleše” i predstavlja najpoznatiju starogradsku pjesmu i praktično himnu Ohrida, a ime Biljana i danas je najpopularnije u ovom kraju. Šetnja izvorom uz lokalnog vodiča te kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i kavu. U dogovoreno vrijeme odlazak do grada Ohrida - zbog velikog broja crkava i samostana, grad Ohrid poznat je kao Balkanski i europski Jeruzalem. Poznat je i kao "grad svjetla", što predstavlja doslovni prijevod njegovog starog imena Lychnidos. Ohridska regija uključena je u UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Odlazak u razgled grada Ohrida tijekom kojeg ćemo prošetati uz Crkvu Svete Sofije, očuvanu Tobodnu Baziliku iz 11. st., pa sve do Crkve Svetog Klimenta i poznate Samuilove tvrđave - zidovi imaju visinu od 10 do 16 metara i debljinu od nekoliko metara. Sa svih strana osim na jugu, koja je okrenuta prema jezeru, brežuljkast dio grada bio zaštićen visokim zidovima i kulama u dužini od tri kilometra, u blizini luke. Sa svojim utvrdom i zidovima pokriva čitav Ohridski greben; šetnja uz predivan pogled na Ohridsko jezero, koje slovi kao jedno od najljepših jezera u Europi. Nastavak šetnje do Stare Bazilike, Crkve Svetog Ivana, Ali Pašine džamije… Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor, uživanje. U dogovoreno vrijeme povratak autobusom u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

4.dan (nedjelja)                                Sveti Stefan (slobodno vrijeme)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

5.dan (ponedjeljak)                        Sveti Stefan (slobodno vrijeme) / Krstarenje Ohridskim jezerom (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Krstarenje Ohridskim jezerom

 

6.dan (utorak)                                  Sveti Stefan (slobodno vrijeme) / Jezero triju država (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 • Mogućnost fakultativnog izleta Jezero triju država

 

7.dan (srijeda)                                  Sveti Stefan (slobodno vrijeme) / Vodeno bogatstvo Ohridskog kraja (fakultativni izlet)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.  

 • Mogućnost fakultativnog izleta Vodeno bogatstvo Ohridskog kraja

 

8.dan (četvrtak)                               Sveti Stefan (slobodno vrijeme)

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u sadržajima hotela, prekrasnim plažama, zabava. Večera, noćenje.

 

9./10.dan (petak/subota)            Sveti Stefan – Koprivnica  

Doručak. Odjava iz hotela jutarnjim satima. Vožnja prema Koprivnici s zaustavljanjima prema potrebi. Dolazak u Koprivnicu planiran je u kasnim noćnim satima.

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko...

O putovanju

Odredište
Ohrid , Prespansko jezero , Skopje , Struga , Sv. Naum , Vevčani Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
28.07.2022 20:00
Dodatne informacije
Doplata 1/1 soba: 1.200,00 kn Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • lokalni vodič za grad Skopje, vođenja po Ohridskom jezeru
 • usluga smještaja na bazi 7 polupansiona u Hotelu Klimetica (doručak, večera), boravišna pristojba
 • posjet Skopju, Biljaninim izvorima
 • svi razgledi prema programu
 • jamčevinu osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja nezgode putnika u javnom prijevozu, organizaciju i realizaciju putovanja, te PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi
 • fakultativni izleti

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 100,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 100,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 100,00 kn
Sjedala 7, 8 100,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 100,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala 50,00 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana:

 • Ukupan iznos aranžmana: 0 – 500 HRK = 50 HRK (osiguranje od otkaza putovanja)
 • Ukupan iznos aranžmana: 501 – 1.000 HRK = 100 HRK (osiguranje od otkaza putovanja)
 • Ukupan iznos aranžmana: 1.001 – 3.000 HRK = 50 HRK (osiguranje od otkaza putovanja)

Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Klimetica vam nudi nezaboravne trenutke u prirodnom ambijentu. Hotel je smješten u raskošnoj borovoj šumi, u turističkom naselju Sv. Stefan, na 100 metara od obale jezera i plaže i oko 4 km od centra Ohrida. Važan kulturni spomenik, crkva Sv. Stefana se nalazi u neposrednoj blizini.

 • Svaka soba je opremljena sa TV-om, mini barom, direktnom telefonskom linijom, besplatnim Wi-Fi, klima uređajem i terasom s pogledom na jezero.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M o g u ć n o s t   f a k u l t a t i v n i h   i z l e t a                                                                                                                                                      

Prijava u agenciji prilikom plaćanja aranžmana, a plaćanje na licu mjesta. Minimalan broj prijava za realizaciju: 25

! Paket izleta (cijena za sva 3 izleta zajedno): 30,00 €

 

 • Krstarenje Ohridskim jezerom

Cijena izleta po osobi: 10,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič za Makedoniju, vožnja brodom, posjet Manastiru Sveti Naum, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do grada Ohrida, gdje ćemo se ukrcati na brod. Vožnja brodom Ohridskim jezerom u smjeru Grčke uz zanimljive informacije koje ćemo dobiti od lokalnog vodiča. Vožnja uz rezidenciju bivšeg predsjednika Jugoslavije – Josipa Broza Tita; nastavak vožnje do Muzeja na vodipodvodna arheološka istraživanja na lokalitetu "Plocha Michov Grad" u zaljevu kostiju, u vodama Ohridskog jezera, uz južnu obalu poluotoka Gradište u blizini ribarskog i turističkog naselja Pestani, realizirana su svake godine od 1997. do 2005. godine., a 2007.-2008. godine izvršena je rekonstrukcija naselja koje predstavlja atraktivan arheološki lokalitet na atraktivnom području jezera. Lagana vožnja uz zanimljive lokalitete do Manastira Svetog Nauma - nalazi se na oko 29 km od Ohrida u stijenama iznad Ohridskog jezera. Okružen božanstvenom prirodom, između beskrajnog plavetnila jezera i visokog planinskog masiva Galičica, stoji kao svjedok srednjeg vijeka i zrači ljepotom, kulturom, poviješću i tradicijom. Najljepši dio kompleksa je predivna crkva od kamena i opeke u obliku upisanog križa. Razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor, uživanje. U dogovoreno vrijeme povratak brodom do grada Ohrida. Po dolasku u grad, mogućnost slobodnog vremena za istraživanje grada Ohrida. Povratak autobusom do hotela u dogovoreno vrijeme.

 

 • Jezero triju država

Cijena izleta po osobi: 15,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič za Makedoniju, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do Prespanskog jezera - U Makedoniji (najvećim dijelom) postoji jedan prirodni fenomen koji će oduševiti i one najzahtjevnije. Prespa je naziv za dva jezera u jugoistočnoj Europi koja dijele Grčka, Albanija i Sjeverna Makedonija. Radi se o najvišim tektonskim jezerima na Balkanu, na nadmorskoj visini od 853 m. Veliko Prespansko jezero podijeljeno je između Albanije, Grčke i Republike Makedonije. Malo Prespansko jezero nalazi se između Grčke i Albanije. Razgled zanimljivosti jezera uz lokalnog vodiča. Tijekom panoramske vožnje vidjeti ćemo jedini otok u Sjevernoj Makedoniji zvan Golem Grad, ali je poznat i pod nazivom Zmijski otok zbog velikog broj zmija koje ga nastanjuju. Postoje i izleti koji Vas vode na otok zmija, gdje još možete vidjeti i ostatke iz rimskog i srednjovjekovnog razdoblja, a neke crkve su izuzetno dobro očuvane. Na Prespanskom jezeru postoji preko 260 ptičjih vrsta od kojih su mnoge ugrožene. Upravo zbog toga je i jezero poznato po promatranju ptica. Prema želji grupe moguće je organizirati slobodno vrijeme za kupanje na plaži Slivnica. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak prema smještaju.

 

 • Vodeno bogatstvo Ohridskog kraja

Cijena izleta po osobi: 15,00 €

U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič za Makedoniju, svi razgledi prema programu

Organizator: Putnička agencija SILVIJA TURIST

Nakon doručka, okupljanje grupe ispred hotela. Vožnja autobusom do Vevčana - U Vevčanima je gotovo sve u znaku vode. Toliko je vode u selu da ćete odmah pomisliti da ste bili u ruralnoj Veneciji. Spominje se kao seosko naselje tijekom 9. stoljeća. Prostire se u podnožju Jablanice, na udaljenosti od 14 km od Struge. Na nadmorskom visini od 830 do 960 metara s površinom od oko 35 km2. Danas je selo simbol neovisnosti i podsjetnik da odluke koje ne odgovaraju lokalnom interesu svih stanovnika, mogu vrlo lako biti odbačene. I dan danas se proglašavaju državom u državi. Zašto su Vevčani poznati i o kakvoj državi se radi saznati ćemo tijekom razgleda simpatičnog malog mjesta s lokalnim vodičem. Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, odmor, uživanje. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i odlazak autobusom do grada Strugešetalište kod rijeke je idealno za mirnu šetnju i uživanje u prekrasnom pogledu uz samu vodu s tri prekrasna mosta. Voda iz Ohridskog jezera teče kroz rijeku Crni Drim koja, prolazeći kroz sredinu grada, kroz Struško polje, nastavlja kroz Albaniju i ulazi u Jadransko more. Izlazak vode u blizini hotela Drim posebna je atrakcija svakom posjetitelju. Razgled grada s lokalnim vodičem. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, individualni ručak, odmor, uživanje, kupanje na nekoj od plaža.  U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak prema smještaju.

 

Podijeli
Close

Ljetovanje s prijevozom na Ohridskom jezeru, Hotel KLIMETICA***

Cijena
2.250 kn po osobi
Trajanje
10 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja