Hrvatska provansa

Cijena
380 kn po osobi
Trajanje
1 dan
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 12.06.2022.
12.06.2022.

Svetvinčenat – Izletište Pekici - Bale

Zbog prekrasnih polja lavande putnici iz svih krajeva svijeta ljeti dolaze u Provansu, čarobnu francusku regiju koja je poznata po beskrajnim poljima ove mirisne, ljubičaste biljke. No, da biste uživali u tim predivnim prizorima i mirisima ne trebate otputovati na jug Francuske jer se i Hrvatska može pohvaliti svojim bajkovitim poljima lavande, i to u Istri!

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

Polazak u 05:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do našeg najvećeg poluotoka Istre - Istru presijeca  45. paralela sjeverne zemljopisne širine, idilična paralela koja govori da je   naš poluotok točno na polovici sjeverne hemisfere, točno na pola puta između ekvatora i sjevernog pola. Ta famozna 45. paralela govori da se u Istri pravilno izmjenjuju četiri godišnja doba. Dolazak u mjesto Svetvinčenat - renesansni gradić, jedan je od istarskih dragulja sa bogatom turističkom ponudom te brojnim manifestacijama koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića. Krasi ga renesansni trg “Placa” sa kaštelom Morosini-Grimani, simbolom samog mjesta i jednim od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri. Važan dio kulturne baštine mjesta su očuvani te iznimno cijenjeni ostaci zidnih fresaka koje se nalaze u crkvici sv. Vincenta u blizini gradskog groblja te u crkvi sv. Katarine. Po dolasku u mjesto slijedi obilazak Kaštela Morosini – Grimani - novoobnovljeni i revitalizirani dvorac koji potječe od 13.st. Obilazak kaštela uz stručno vodstvo. Nakon obilaska odmor uz kavu i streličarstvo. Nastavak razgleda simpatičnog gradića uz lokalnog vodiča. Nakon razgleda slobodno vrijeme za individualni ručak i/ili uživanje i odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i dolazak do Izletišta Pekici - opojni miris lavande dovest će Vas do polja od čak 36 000 sadnica lavande o kojima se brine vlasnica Aleksandra. Dugogodišnja tradicija uzgoja lavande u rukama je njezine obitelji već 13 godina, a lavandine cvjetove koriste za razne kozmetičke pripravke, suvenire, ali i kao specifičan dodatak jelima i pićima kojeg možete samo ovdje kušati. Po dolasku očekuje nas dobrodošlica uz degustaciju likera od lavande, biske ili teranina uz domaće kolačiće od lavande i čokolade. Obilazak polja lavande sa stručnim vodičem te nas za kraj očekuje okrjepa uz domaći sok od lavande, kadulje ili bazge. Kraći odmor i uživanje u izletištu. U dogovoreno vrijeme, odlazak autobusom do mjesta Bale - očuvano područje Istre koje je izbjeglo sve oblike devastacija i danas s ponosom može reći da je to područje gotovo djevičanske ljepote koje se odlikuje vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom i bogatim kulturnim i arhitektonskim naslijeđem. Baljanska utvrda branila je trgovački put između Pule i unutrašnjosti Istre. Obilazak grada uz lokalnog vodiča. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za šetnju, samostalno istraživanje, individualni ručak ili/i uživanje… U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe te slijedi polazak u smjeru Podravine. Povratak u Koprivnicu predviđen je u kasnijim večernjim satima.

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti puni iznos, najkasnije 7 dana prije polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom. Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska...

O putovanju

Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRVNICA
Datum i vrijeme polaska
12.06.2022 05:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 1 pečat
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani lokalni vodič za Istarsku županiju
 • program u Kaštelu Morosini – Grimani (obilazak kaštela sa stručnim vodstvom, kava, streličarstvo)
 • program na Izletištu Pekici (dobrodošlica, predstavljanje Izletišta, aperitiv dobrodošlice (liker od lavande, teranino ili biska), kolačići od lavande i čokolade, sok - sezonski domaći sirup: lavanda, bazga, kadulja, obilazak polja sa stručnim vodičem)
 • svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od odgovornosti za štetu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizaciju i realizaciju programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • ostali osobni troškovi

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti puni iznos, najkasnije 7 dana prije polaska. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.
Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama (PBZ Visa, Diners). Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 50,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 50,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 50,00 kn
Sjedala 7,8 50,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 50,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala nema nadoplate

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Podijeli
Close

Hrvatska provansa

Cijena
380 kn po osobi
Trajanje
1 dan
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja