Dernek u SARAJEVU

Cijena
850 kn po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Slična putovanja
 • 29.-30.10.2022.
29.-30.10.2022.

Sarajevo – Travnik – Jajce

P r o g r a m   p u t o v a n j a:

1.dan              Koprivnica – Sarajevo                                                                                     

Polazak u 02:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Vožnja s usputnim odmorima prema potrebi do glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva – povijesno je ime grada, koje po jednoj od teorija potiče od kovanice Saray Ovası što znači Dvor i polje oko dvora. Sarajevsko polje se nalazi u unutar gorskoj depresiji, okruženoj planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku i srednjim planinama i međudolinskim rtovima na sjeveru i sjeverozapadu. Prosječna nadmorska visina Sarajevskog polja je oko 500 m. Po dolasku u grad slijedi panoramsko razgledavanje grada uz zaustavljanje kod Avaz twist tower-a – najveća zgrada na Balkanu s preko 180 m i jedinstvenom staklenom fasadom. Vožnja dizalom na vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje do starog dijela grada – Baščaršije. Vožnja pored Olimpijskog sela, Grebavice, čuvene Skenderije – doma mladih gdje su bogatu muzičku karijeru započele snažne rock grupe: Bijelo dugme, Crvena jabuka, Indeks, Zdravko Čolić i mnogi drugi. Smještaj u Hotel ETN*** koji se nalazi u samom središtu grada, 50 m od sebilja, odnosno Baščaršije. Slobodno vrijeme za odmor i/ili individualni ručak na Baščaršiji. U dogovorno vrijeme susret s lokalnim vodičem te slijedi odlazak na razgled grada i kulturno povijesnih znamenitosti - Inat kuća, Baščaršija, Morića han, Sebilj, Gazi Husrevbegova džamija, Latinska ćuprija (Principov most), Begov bezistan, Židovska mahala, Svrzina kuća. Nakon razgleda grada slobodno vrijeme za samostalne programe.

 • Predlažemo Vam: Sarajevska pivnica, Bosanska kuća, restoran Park Prinčeva, Sunyland Trebević, Titov kafić, Vidikovac Zmajevac, Žičara do Trebevića, restoran Kod Bibana

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te odlazak na svečanu večeru uz prelijepu muziku Sarajeva u starom restoranu Pivnice HS. Nakon večere, zabava te slobodno vrijeme za uživanje. Noćenje.

 

2.dan              Sarajevo – Vrela Bosne – Travnik – Jajce - Koprivnica                    

Doručak u hotelu, odjava te ukrcaj u autobus i odlazak do Parka prirode Vrelo Bosne – najljepši dio Sarajeva i mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Šetnja i uživanje uz prekrasnu prirodu te prema želji mogućnost vožnje kočijama po parku (doplata na licu mjesta). Nakon Vrela Bosne povratak kući preko Travnika smješten u dolini rijeke Lasve, a na sjeveru ga omeđuje planina Vlašić i planina Vilenica na jugu. Osmansko doba obnovilo je slavu Travnika. Bio je  glavni grad i vojno središte Osmanskog carstva. Kraće zaustavljanje za kušanje travničkih ćevapa te šetnju po gradu do Šarene džamije i rodne kuće Ive Andrića… Nakon slobodnog vremena u Travniku nastavak putovanja u smjeru grada Jajca, gdje ćemo pogledati najpoznatiji vodopad - Plivski vodopad se nalazi u samom središtu grada Jajca i jedan je od dvanaest najljepših na svijetu. Ujedno je i jedini vodopad koji čini ušće gdje se čista i bistra rijeka Pliva, s visine od 17 metra, veličanstveno  obrušava u rijeku Vrbas, stvarajući pritom prelijepe prizore. Kraće slobodno vrijeme za kavu i/ili šetnju na gradom. Nakon toga polazak prema Koprivnici. Povratak u Koprivnicu planiran je u kasnijim večernjim satima.

 • Predlažemo Vam: Ćevabdžinica Hari (Travnik), Rodna kuća Ive Andrića (Travnik), Stari grad (Travnik), Izletište Plava voda (Travnik), Vodopad rijeke Plive (Jajce), Stari grad (Jajce)
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko...

O putovanju

Odredište
Jajce , Sarajevo , Travnik Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
29.10.2022 02:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • prijevoz autobusom turističke klase
 • licencirani voditelj putovanja
 • smještaj u Hotelu ETN*** na bazi 1 noćenja s doručkom
 • stručni lokalni vodič po gradu Sarajevu
 • svečana večera u Sarajevskoj Pivnici (grill plata HS, miješana salata, desert)
 • ulaznica za Vrela Bosne
 • ulaznica za Avaz Twist Tower
 • posjet Travniku i Jajcu
 • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u autobusu, troškove organizacije putovanja, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • doplata za 1/1 sobu = 100 kn
 • ostali osobni troškovi

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od minimalno 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom,  dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 100,00 kn – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 100,00 kn
2.      red Sjedala 5, 6 100,00 kn
Sjedala 7, 8 100,00 kn
Sjedala iza 2. vrata 100,00 kn
Ostala raspoloživa sjedala 50,00 kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana:

 • Ukupan iznos aranžmana: 0 – 500 HRK = 50 HRK (osiguranje od otkaza putovanja)
 • Ukupan iznos aranžmana: 501 – 1.000 HRK = 100 HRK (osiguranje od otkaza putovanja)
 • Ukupan iznos aranžmana: 1.001 – 3.000 HRK = 200 HRK (osiguranje od otkaza putovanja)

Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija SILVIJA TURIST ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

 

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Podijeli
Close

Dernek u SARAJEVU

Cijena
850 kn po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.   Pošalji upit u vezi ovog putovanja