Regata delle Befane – Venecija

Garantirano
Cijena
170 EUR po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
 • Plan puta
 • Informacije
 • Dodatne informacije
 • Slična putovanja
 • 06.-07.01.2024.
06.-07.01.2024.

Venecija - Burano - Murano

P r o g r a m   p u t o v a n j a:       

1.dan (subota 06.01.)                                   Koprivnica – Venecija

Polazak u 02:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima do Italije - jedna od najposjećenijih zemalja u Europi, s bogatom poviješću, kulturom i ukusnom hranom. Jedina zemlja s više od 50 UNESCO-ovih svjetskih baština, što je čini izuzetno kulturno bogatom. Po dolasku u Punta Sabbioni, ukrcavamo se na vaporetto – venecijski pomorski autobus (brod). Ugodna vožnja morem do grada Venecije - glavni grad talijanske regije Veneto, smještena je na više od 100 malih otoka u laguni Jadranskog mora. Umjesto cesta, grad je prepun kanala, uključujući glavni kanal Grand Canal, koji je okružen renesansnim i gotskim palačama. Po dolasku slijedi uživanje u pomorskoj povorci Regata delle Befane -  tradicionalna veslačka regata koja se održava u Veneciji, svake godine 6. siječnja, na blagdan Befane. Befana je talijanski običaj koji obilježava završetak božićnih blagdana, a predstavlja vješticu koja daruje djecu darovima i slatkišima. Regata delle Befane je veslački događaj koji se održava kako bi se proslavio taj tradicionalni običaj. Sudionici oblače tradicionalne kostime u obliku vještica ili Befana te se natječu u utrkama na venecijanskim vodenim stazama. Veslači se natječu u različitim kategorijama, a regata obično uključuje utrke u gondolama, čamcima s veslima i drugim tradicionalnim plovilima. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak na razgled uz voditelja putovanja, koji je poznat kao "Grad kanala" i "Plutajući grad" zbog svoje jedinstvene arhitekture i položaja na vodi. Šetnja gradom uz najpoznatije znamenitosti kao što je Trg svetog Marka - glavni trg u Veneciji, okružen prekrasnim zgradama; gdje se nalazi i Bazilika Svetog Marka - najznačajnija religijska građevina i jedna od najpoznatijih znamenitosti u Veneciji. Njena bogata unutrašnjost ukrašena je mozaicima i umjetničkim djelima; te isto tako Duždeva palača - impresivna palača koja je nekada služila kao sjedište venecijanske vlasti. Danas je muzej koji posjetiteljima pruža uvid u bogatu povijest Venecije. Nastavljamo šetnju do Mosta uzdaha - romantični most koji povezuje Duždevu palaču s tamnicama. Prema legendi, oni koji se zajedno s partnerom poljube ispod ovog mosta imat će vječnu ljubav; kroz brojne venecijske kanale do Rialto mosta - najstariji most preko Velikog kanala u Veneciji. Osim što je važan prometni čvor, Rialto most je i popularno mjesto za šetnju i uživanje u pogledu na kanal. Nakon završetka razgleda grada, slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Predlažemo vožnju gondolom koje su simbol Venecije. Ove tradicionalne drvene brodice koriste se za prijevoz putnika duž kanala. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak vaporettom do luke Punta Sabbioni. Kraće vožnja autobusom do Hotela Ca di Valle****. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

 

  2.dan (nedjelja 07.01.)                                      Burano – Murano – Koprivnica

Doručak. U dogovoreno vrijeme, odlazak autobusnom do Punta Sabbioni, ukrcavamo se na vaporetto. Ugodna vožnja do otoka Burano - smješten u Venecijanskoj laguni, poznat je po svojim šarenim kućama, tradiciji izrade čipke te šarmu svojih ulica i kanala. Po dolasku slijedi šetnja uz licenciranog voditelja putovanja i neke od jedne od najpoznatijih znamenitosti otoka kao što je crkva sv. Martina - ističe se svojom šarenom fasadom i vitkim zvonikom. Nastavak razgleda otoka vodi nas kroz njegove šarene ulice i uz tipične kućama u kojima dominiraju živopisne boje poput svih duginih boja. Nastavak šetnje do Muzeja čipke - Otok Burano je tradicionalno poznat po izradi čipke. Čipka iz Burana (Burano lace) je cijenjena i poznata je po svojoj preciznosti i ljepoti. Nakon razgleda, slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak vožnje vaporettom do otoka Murano - također smješten u Venecijanskoj laguni u blizini glavnog grada Venecije, Italija, poznat je po svojoj dugoj tradiciji izrade stakla. Šetnja otokom uz licenciranog voditelja putovanja. Otok je dom brojnim staklenim radionicama i trgovinama koje proizvode raznolike predmete od stakla, uključujući luksuzne lustere, vaze, nakit i figurice. Jedna od najvažnijih znamenitosti je svakako Zvonik sv. Donata - Otok Murano također ima zanimljive crkve, uključujući crkvu sv. Donata (Chiesa di San Donato) s prepoznatljivim zvonikom u obliku staklenke. Tu je i zanimljiv Muzej staklaposjetite ga obavezno kako bi saznali više o povijesti i tehnici izrade stakla na otoku. Muzej nudi zbirku povijesnih i suvremenih staklenih predmeta. Nakon razgleda, slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak vaporettom do luke Punta Sabbioni. Ukrcaj u autobus i vožnja u smjeru Hrvatske. Povratak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

Cijena aranžmana iznosi 170,00 EUR po osobi.   REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije...

O putovanju

Odredište
Burano , Murano , Venecija Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
06.01.2024 02:00
Dodatne informacije
Kartica povjerenja: 2 pečata
Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom turističke klase
 • Licencirani voditelj putovanja
 • Svi razgledi prema programu
 • Usluga smještaja na bazi 1 polupansiona (doručak, večera) u Hotelu Ca di Valle***; boravišna pristojba
 • Prijevoz vaporettom na relaciji Punta Sabbioni – Venecija i obratno
 • Prijevoz vaporettom na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Murano i obratno
 • Jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od odgovornosti za štetu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizaciju i realizaciju programa, PDV
Nije uključeno u cijenu
 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
Cijena aranžmana iznosi 170,00 EUR po osobi.

 

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

VAŽNA NAPOMENA:

 • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023./2024. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Predlažemo Vam osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje.  

Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija. Iznos osiguranja od otkaza putovanja odrađuje se prema ukupnog iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB).
Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel Ca di Valle****, Venecija

Prekrasno područje prirode i mira, blizu plaže i atrakcija Venecije i Jesola. Hotel Ca’ di Valle idealan je izbor za odmor na moru i nezaboravne obilaske Venecijanske lagune, koja je na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Hotelske sobe dostupne su u različitim kategorijama, od Economy do Superior Suite, svaka se razlikuje od druge po boji i namještaju.

Sve sobe su opremljene klima uređajem i grijanjem za ugodnu temperaturu u svim godišnjim dobima, besplatnim wi-fijem, terasom i vlastitom kupaonicom.

 

Popunjeno
From 180 EUR / 1.356,21 HRK
Popunjeno
From 30 EUR / 226,04 HRK
Popunjeno
From 45 EUR / 339,05 HRK
Popunjeno
From 40 EUR / 301,38 HRK
Popunjeno
From 55 EUR / 414,40 HRK
Garantirano
From 200 EUR / 1.506,90 HRK
Close

Regata delle Befane – Venecija

Cijena
170 EUR po osobi
Trajanje
2 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

  Popunite formu za rezervaciju putovanja.

  Unesite podatke za odrasle osobe:
  Unesite podatke za djecu:
  Način plaćanja:


  Dodatne opcije:


   Pošalji upit u vezi ovog putovanja