Ohrid Folklore Waves

Ohrid i Ohridsko jezero

Drevni grad Ohrid, smješten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina s punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije te prikupljuje više od tisuću turista i je idealno mjesto za ovogodišnja smotra kao i svaka godina. Zbog velikog broja crkva zovu ga i Balkanski ili Europski Jeruzalem. Ohrid i Ohridsko jezero nalaze se na popisu UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine kao spomenik kulture i prirode. Ohrid je grad koji u sebi krije brojne kulturne i povijesne spomenike, tradicijskih glazbala, tijesne ulice, restorane, kafiće, noćne klubove. Osim u povijesno-kulturnoj jezgri možete uživati i na brojnim manifestacijama preko cijele godine, kao poznati festival Ohridsko ljeto koji održava se 07-08 mjesec, Ohrid fest – Ohridski Trubaduri, međunarodna smotra folklora Ohrid, odnosno folklorni festival, glazbeni koncerti i drugih manifestacija koji održat će se svakog ljeta ili odmoriti uz kavu negdje na brežuljku jezera. Makedonija je zemlja kulture koja je dugi niz stoljeća razvijala različite folklorne plesove, zbog čega Makedonija ima institut za etnologiju i nacionalni ansambl narodnih plesova i pjesama koji se zove Tanec, ovo folklorno društvo možete vidjeti svake godine s nastupom u Ohridu, ansambl narodnih plesova ima svaki grad u Makedoniji. Folklorni ansambl Tanec također svake godine ima godišnja svečana priredba gdje gledatelja mogu vidjeti izvanredne performanse, nošnje i pjesme iz Makedonije. Ohridsko jezero je jedno od najljepših jezera na Balkanu. Ohridsko jezero jedno je od najdubljih i najstarijih europskih stajaćih voda u ovom djelu Europe. Najdublja točka je na 286 metara i izmjerena je između sela Peštani i Trpejca, otprilike 5 km od obale Ohridskog jezera. Jezero je na 695 metara nadmorske visine, maksimalna prozirnost vode je oko 22 metra i je odlično za kupanje za svi sudionici iz inozemstva.

 Međunarodni festival “Ohrid FolkloreWaves” je ne natjecateljski događaj tradicionalnih i modernih plesova i glazbe s ciljem predstavljanja i afirmacije tradicionalne kulture i folklora brojnih domaćih i međunarodnih sudionika iz cijelog svijeta.

Glavna svrha festivala je očuvanje i promicanje tradicije i kulture organiziranjem različitih vrsta folklornih događanja. Smotre festivala su mjesto gdje je svaki sudionik dio jedne posebne i jedinstvene folklorne avanture. Kroz glazbu i ples upoznajete nove prijatelje; učite nove jezike i otkrivate različite kulture. Uz sve navedeno , tu je i puno zabave i životno iskustvo vrijedno pamćenja!

Na smotri mogu sudjelovati:
  • folklorne skupine djece i mladih
  • plesne skupine suvremenog plesa
  • vokalne skupine
  • instrumentalne skupine i zborovi
  • kao i skupine i izvođači drugih umjetničkih stilova

Dob polaznika nije ograničena.

📌Želite li više informacija o samom festivaluhttps://www.ohridfolklorewaves.com

Program festivala:

* Organizator zadržava pravo izmjene programa festivala.

1 DAN

Dolazak, prijava u hotel
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti
Večera u hotelu
Slobodna noć

2 DAN

Doručak
Obilazak starog grada Ohrida (Samuilova tvrđava, Antički teatar, Sv. Kliment Ohridski-Plaošnik, Sv. Jovan Kaneo)
Večera u hotelu
Festivalska noć

3 DAN

Doručak
Krstarenje brodom Ohridskim jezerom uz posjetu Muzeju na vodi i najpoznatijem turističkom mjestu Sv. Naum
Večera u hotelu

4 DAN

Doručak
Obilazak Struge, Vevčana (moguće slobodno vrijeme za uživanje na plaži)
Večera u hotelu

5 DAN

Doručak
Odjava iz hotela, povratak

From od 109 EUR / 821,26 HRK po osobi