Grčka Odiseja: tragovima Antike

Popunjeno
Cijena
550 EUR po osobi
Trajanje
8 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+
  • Plan puta
  • Informacije
  • Gallery
  • Dodatne informacije
  • Slična putovanja
  • 1.dan (21.03. petak)
  • 2.dan (22.03. subota)
  • 3.dan (23.03. nedjelja)
  • 4.dan (24.03. ponedjeljak)
  • 5.dan (25.03. utorak)
  • 6.dan (26.03. srijeda)
  • 7.dan/8.dan (27.03. četvrtak/28.03. petak)
1.dan (21.03. petak)

Koprivnica

Polazak u 21:00 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici. Ugodna vožnja s usputnim odmorima prema potrebi u smjeru Srbije i Makedonije.

2.dan (22.03. subota)

Skopje – Dorjansko jezero

Dolazak u jutarnjim satima do glavnog grada Sjeverne Makedonije, Skopjagrad je smješten u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a na dva dijela ga dijeli rijeka Vardar. Ovaj je grad imao strateški položaj u drevnom razdoblju, kada je poznat pod nazivom Skupi. Po dolasku u grad, sastajanje s lokalnim vodičem i odlazak na razgled, tijekom kojeg ćemo vidjeti: Stari željeznički kolodvor, rijeku Vardar, Bulevar Makedonija, Memorijalni centar Majke Terezije - Majka Tereza imenovana je kao počasni građanin njenog rodnog grada Skopja, koji je od svog odlaska, posjetila četiri puta; centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju - spomenik je sastav nekoliko elemenata, visok je 14,5 metara i teži 30 tona. Sredinom deset metara visokog stupa nalazi se ratnik Aleksandar II. Makedonski, poznat kao Aleksandar Veliki; Stari kameni Most iz 6. st. (Dušanov most) - simbol je Skopja. Izgrađen je u 15. st. i predstavlja vezu između novoga i staroga dijela; Spomenik Filipu Makedonskom, Daut Pašin hamam, Crkva Svetog Spasa - djelomično se nalazi pod zemljom; Gradska tvrđava Kale - dominira nad Vardarom, a iz tvrđave se pruža prekrasan pogled na Skopje; džamija Mustafa paše… sve do starog dijela grada, Stare Čaršije. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, individualni ručak, odmor, uživanje. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak putovanja do Dorjanskog jezera - smješteno je na granici između Sjeverne Makedonije i Grčke. Ovo jezero je treće po veličini u Makedoniji, površine oko 43,1 kvadratnih kilometara, s najvećom dubinom od oko 10 metara. Po dolasku slijedi smještaj u Hotel La Terrazza***. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Večera, noćenje.

3.dan (23.03. nedjelja)

Dorjan – Meteora – Atena

Doručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odjava iz smještaja. Vožnja u smjeru Grčke - kolijevka zapadne civilizacije i demokracije, a njezina povijest seže unatrag nekoliko tisuća godina. Antička Grčka je dala svijet mnogim velikim filozofima, znanstvenicima i umjetnicima, kao što su Sokrat, Platon, Aristotel i Fidija.  Dolazak do grada Kalambake grad u središnjoj Grčkoj smješten u podnožju Meteora. Grad je poznat po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti i povijesnom značaju. Kraće zadržavanje uz posjetu radionici ikona i prodavaonici suvenira. Nastavak do Samostana Meteore - jedan od najznačajnijih i najimpresivnijih religijskih kompleksa u Grčkoj. Meteora znači "viseći u zraku", a ovo ime savršeno opisuje 24 samostana izgrađena na vrhovima stijena, od kojih je danas aktivno samo šest. Vožnja kroz prekrasan krajolik uz zaustavljanja na najboljim vidikovcima, gdje možete uživati u zapanjujućem pogledu na samostane i okolni krajolik. Posjeta jednom od samostana, Veliki Meteor - najveći i najstariji samostan, izgrađen u 14. stoljeću. Drugi poznati su Samostan Varlaam - drugi po veličini, s prelijepim freskama i povijesnim relikvijama, te Samostan Svetog Stefana - lako dostupan, s prekrasnim pogledom na dolinu ispod. Nakon obilaska i razgledavanja, nastavak putovanja u smjeru Atene - poznat kao kolijevka zapadne civilizacije i demokracije. Glavni grad i najveći grad Grčke. Ima bogatu povijest koja seže unazad više od 3400 godina. Po dolasku slijedi prijava u Hotel Achillion***, koji se nalazi u središtu grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Noćenje.

4.dan (24.03. ponedjeljak)

Atena

Doručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe kod recepcije i odlazak na razgled grada uz lokalnog vodiča. Grad je poznat i kao "grad vječnog svjetla" zbog svoje povijesne i kulturne važnosti. Atena i njena akropola uključeni su na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Odlazak u razgled grada Atene tijekom kojeg ćemo prošetati uz Akropolu, gdje ćemo vidjeti Partenon - monumentalni hram posvećen boginji Ateni, sagrađen u 5. st. pr. Kr. Nastavit ćemo razgledavanje prolaskom pored drevne Agore - središta političkog, trgovačkog i društvenog života u staroj Grčkoj, te Hefestovog hrama - jednog od najbolje očuvanih antičkih hramova. Zatim ćemo posjetiti Plaku - najstariji dio grada poznat po svojim uskim ulicama, tradicionalnim kućama i brojnim restoranima i trgovinama. Prošetat ćemo do Olimpijskog stadiona - prvog modernog olimpijskog stadiona izgrađenog za Olimpijske igre 1896. godine. Nastavljamo prema Zappeionu - monumentalnoj građevini koja je služila kao središte za razne kulturne i društvene događaje. Razgledavanje ćemo završiti kod Nacionalne knjižnice i Trga Sintagma, središnje točke moderne Atene, gdje se nalazi grčki parlament - sa svih strana okružen povijesnim zgradama i trgovima koji pričaju priču o slavnoj prošlosti ovog veličanstvenog grada. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. Noćenje.

5.dan (25.03. utorak)

Atena – Peloponez – Atena

Doručak. U dogovorno vrijeme, okupljanje grupe kod recepcije i odlazak na izlet do Peloponeza - poluotok povezan s kopnom preko Korintskog kanala, koji ga čini lako pristupačnim. Ova regija uključena je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine zbog svojih povijesnih lokaliteta. Zaustavljanje kod Korintskog kanala - povezuje Egejsko more s Jonskim morem, presijecajući uski Korintski prevlaku i time omogućavajući bržu i sigurniju plovidbu brodovima između dva mora. Kanal, dug 6,3 kilometara i širok oko 21 metar, jedan je od najvažnijih plovnih puteva u Grčkoj i ima veliku povijesnu i turističku važnost. Kraće slobodno vrijeme za uživanje i slikanje. Nastavak putovanja do antičke Mikene - poznata po svojim monumentalnim zidinama, Lavljim vratima i Kiklopskoj arhitekturi, kao i grobnicama kraljeva, uključujući i grobnicu Agamemnona. Obilazak grada uz lokalnog vodiča. Nakon toga slijedi kraće vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak do mjesta Nauplion - smješten na obali Argolijskog zaljeva, jedan je od najljepših i najromantičnijih gradova Grčke. Ovo slikovito mjesto nudi kombinaciju bogate povijesti, predivnih plaža i šarmantne arhitekture. Po dolasku slijedi odlazak na pješački razgled grada uz lokalnog vodiča. Razgled počinjemo na Syntagma trgu, gdje se nalazi Arheološki muzej. Tijekom šetnje vidjeti ćemo Bourtzi, dvorac na otočiću, te Palamidi Tvrđavu s impresivnim pogledom. Nastavak šetnje uz Staru Vijećnicu, Agios Spyridon Crkvu, te završavamo na živahnoj tržnici Vasilios Pavlos. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odlazak do Epidaurusa - smješten na Peloponezu, jedno je od najvažnijih arheoloških nalazišta u Grčkoj. Poznat je po svom veličanstvenom antičkom kazalištu, koje je izgrađeno u 4. stoljeću pr. Kr. i slovi kao jedno od najbolje očuvanih kazališta iz antičkog doba. Po dolasku slijedi pješački razgled uz lokalnog vodiča. Razgled počinjemo kod antičkog kazališta Epidaurus -  jedno od najbolje očuvanih kazališta iz antičkog doba, poznatog po svojoj izvanrednoj akustici. Nastavljamo do Asklepion svetišta - drevnog lječilišta posvećenog bogu medicine Asklepiju, koje je bilo jedno od najvažnijih medicinskih centara antike. Obilazimo Stadion – ovdje su se održavala sportska natjecanja tijekom svetkovina u čast Asklepiju, te muzej, koji čuva mnoge artefakte pronađene na ovom arheološkom lokalitetu. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme za samostalno istraživanje i uživanje. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i povratak do Atene. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.

6.dan (26.03. srijeda)

Atena – Delphi – Solun

Doručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odjava iz smještaja. Ugodna vožnja do mjesta Delphi - smješteni na padinama planine Parnas, jedno su od najvažnijih arheoloških nalazišta u Grčkoj. U antičko doba smatrani su središtem svijeta, poznatim po proročištu Apolona, gdje je svećenica Pythia proricala budućnost vođama i običnim ljudima. Po dolasku slijedi slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. Šetnja uz Hram Apolona - središnje građevine svetišta i mjesta proročanstava svećenice Pythie; Tholosa u Delfima - okrugli hram u svetom gaju Atenine Proneje, poznatog po svojoj arhitektonskoj ljepoti; Kazalište -  smješteno iznad hrama Apolona, s prekrasnim pogledom na dolinu i Korintski zaljev; Stadion - gdje su se održavale Pitijske igre u čast Apolona; arheološki muzej - čuva artefakte poput poznate brončane skulpture Kip Delskoga kočijaša. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i nastavak putovanja do grada Solunapoznat kao i Salonika. Drugi je najveći grad u Grčkoj te se nalazi u regiji Središnja Makedonija. Grad ima bogatu povijest koja seže u antičko doba i poznat je po brojnim bizantskim crkvama, muzejima i arheološkim nalazištima. Smještaj u Hotel Telioni***, koji se nalazi u samom središtu grada. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.

7.dan/8.dan (27.03. četvrtak/28.03. petak)

Solun – Koprivnica

Doručak. U dogovoreno vrijeme, okupljanje grupe i odjava iz smještaja. Sastajanje s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Tijekom razgleda posjetiti ćemo razne znamenitosti, a neke od njih su Bijeli toranjsimbol grada i jedna od njegovih najprepoznatljivijih znamenitosti. Toranj je nekoć bio zatvor, a sada služi kao muzej, nudeći posjetiteljima uvid u povijest grada; Aristotelov trg -  središnji gradski trg i odlično mjesta za uživanje. Okružen je kafićima i restoranima, što ga čini popularnim mjestom za lokalno stanovništvo i turiste; Ano Poli – najstariji dio grada, prepun uskih ulica i tradicionalnih kuća. Rimski forum – drevna rimska tržnica koja datira iz 2. stoljeća nove ere; Crkva Agnios Dimitrios – najveća crkva u Solunu, posvećena je svecu zaštitniku grada. Prekrasan je primjer bizantske arhitekture; ali i mnogih drugih. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, uživanje i/ili odmor. U dogovoreno vrijeme, u popodnevnim satima, okupljanje grupe i povratak u smjeru Hrvatske. Planirani povratak je u ranim jutarnjim satima.

 

Isprintaj program :)

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA: Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata...

O putovanju

Odredište
Atena , Delphi , Dorjansko jezero , Epidaurus , Korintski kanal , Meteori , Mikena , Nauplion , Skopje , Solun Discover Destinations
Mjesto polaska
Autobusni kolodvor KOPRIVNICA
Datum i vrijeme polaska
21.03.2025 21:00
Dodatne informacije
Termin putovanja: 21.-28.03.2025. Kartica povjerenja: 3 pečata
Cijena uključuje
  • Prijevoz autobusom turističke klase
  • Licencirani voditelj putovanja
  • Svi razgledi prema programu
  • Lokalni vodič za Grčku
  • Usluga smještaja na bazi 1 polupansiona (doručak, večera) u Hotelu La Terrazza***, Dorjan; boravišna pristojba
  • Usluga smještaja na bazi 3 noćenja s doručkom u Hotelu Achillion***, Atena; boravišna pristojba
  • Usluga smještaja na bazi 1 noćenja s doručkom u Hotelu Telioni***, Solun; boravišna pristojba
  • Ulaznica za Meteore
  • Ulaznica za Arheološko nalazište Mikena
  • Ulaznica za Epidaursko kazalište
  • Ulaznica za Muzejsko i arheološko nalazište Delphi
Nije uključeno u cijenu
  • Osobni troškovi
  • Nadoplata za 1/1 sobu = na upit
  • Putno zdravstveno osiguranje i/ili Osiguranje od otkaza putovanja
REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Ukoliko polazak nije garantiran za rezervaciju su potrebna samo imena i prezimena osoba te jedan kontakt broj. Nakon što je putovanje garantirano potrebno je uplatiti akontaciju od 30% ukupne cijene kako bi se rezervacija smatrala potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje. Ukoliko uplata nije evidentirana, rezervaciju smatramo otkazanom.

Kod plaćanja akontacije potrebno je potpisati Ugovor o paket aranžmanu.

Plaćanje je moguće u poslovnici putničke agencije SILVIJA TURIST, na adresi Domžalska ulica 3, West centar, Koprivnica. Platiti možete gotovinom, debitnim karticama te kreditnim karticama. Mogućnost plaćanja u obrocima do 12 rata karticama:  VISA, Diners, Mastercard ZABA. Ukoliko putovanje želite platiti putem Internet bankarstva ili opće uplatnice, molimo Vas da zatražite podatke za uplatu putem e-maila silvija.turist@gmail.com.

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.       red Sjedala 1, 2 10 EUR – isključivo na upit
Sjedala 3, 4 10 EUR
2.      red Sjedala 5, 6 10 EUR
Sjedala 7,8 10 EUR
Sjedala iza 2. vrata 10 EUR
Ostala raspoloživa sjedala 5 EUR

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

Pogledaj raspored sjedala u autobusu

 

NAPOMENA vezana uz otkazivanje putovanja i dodatna osiguranja:

Svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane Agencije imaju pravo na 100% povrat novca ili se izdaje Voucher u uplaćenom iznosu. Izdani Voucher glasi na ime i prezime putnika te vrijedi godinu dana. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2024./2025. godini.

Ukoliko putnik otkaže putovanje, vrijede redovni Opći uvjeti putovanja putničke agencije SILVIJA TURIST.

Predlažemo Vam putno zdravstveno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza putovanja koje se ugovara prilikom potpisivanja Ugovora o paket aranžmanu, te najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje. Uvjete Paketa putnog osiguranja možete pročitati na poveznici. 

  • Putno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja namijenjena pokrivanju troškova medicinskih usluga i pomoći tokom putovanja. Ova vrsta osiguranja može obuhvatiti troškove hitne medicinske pomoći, liječenje bolesti ili povreda, kao i druge neophodne zdravstvene usluge koje su potrebne tokom boravka u inozemstvu.
  • Osiguranje od otkaza putovanja je osiguranje putem kojeg možete ostvariti povrat 90% uplaćenog iznosa u slučaju da ste prisiljeni otkazati putovanje zbog bolesti ili izvanrednih situacija.

Iznos osiguranja odrađuje se prema ukupnom iznosu aranžmana te je za izračun potrebno dostaviti tražene podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB). Prilikom povrata uplaćenog iznosa aranžmana Agencija zadržava iznos osiguranja od otkaza putovanja. Ukoliko nije uplaćeno osiguranje, povrat nije moguće ostvariti.

 

VAŽNA NAPOMENA:
  • Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika.
  • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  • Putnička agencija i prijevoznik SILVIJA TURIST prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
  • Polasci i ukrcaji su izričito s navedenih mjesta u programu, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Putnička agencija SILVIJA TURIST ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika ostavljene u prijevoznom sredstvu i/ili destinaciji.

Za putovanje vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici. Kalkulacija je izrađena za minimalno 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije.

Više informacija

Hotel „La Terrazza“***, Dorjansko jezero

Hotel La Terrazza nalazi se u Starom Dojranu preko puta obale Dojranskog jezera, 2 km od grčke granice. To je savršen spoj bezvremenske elegancije, udobnosti, luksuza i nezaboravnog pogleda na jezero. Naš hotel čini ugodan boravak, odmor, zabavu i rekreaciju tijekom cijelog ljeta. 39 deluxe soba raspoređenih na 4 kata i 6 apartmana raspoređenih na 3 kata. Svaka soba i apartman ima balkon s pogledom na jezero, bračni krevet s mogućnošću trećeg ležaja, klima uređaj, TV ravnog ekrana, besplatni Wi-Fi, mini bar, izravnu telefonsku liniju, vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu i ručnicima.

 

Hotel Achillion***, Atena

Hotel Achillion obiteljski je hotel s 3 zvjezdice smješten u srcu središta Atene, idealan za poslovna putovanja i putovanja u slobodno vrijeme. Samo nekoliko minuta hoda od središnje stanice podzemne željeznice Omonia. Većina glavnih gradskih atrakcija nalazi se na pješačkoj udaljenosti od hotela kao što su Nacionalni arheološki muzej, Muzej Akropole, Partenon, Plaka, Monastiraki, Psiri, Gazi, Syntagma itd.  Sve 63 sobe nedavno su renovirane i opremljene svim modernim sadržajima.

 

Hotel Telioni ***, Solun

Hotel Telioni*** nalazi se na povoljnoj lokaciji u centru Soluna i nudi ugodan boravak u svojim elegantnim, nedavno renoviranim sobama. Nudi 80 udobnih soba s ugodnom atmosferom, vrhunskim švedskim stolom za doručak, posebnom kavom i super-cool timom koji sve podržava!

Close

Grčka Odiseja: tragovima Antike

Cijena
550 EUR po osobi
Trajanje
8 dana
Odredište
Više od 1
Mjesta
35+

    Popunite formu za rezervaciju putovanja.

    Unesite podatke za odrasle osobe:
    Unesite podatke za djecu:
    Način plaćanja:


    Dodatne opcije:






      Pošalji upit u vezi ovog putovanja