HNK- DRAMA-CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI
1 zvjezdica2 zvjezdice3 zvjezdice4 zvjezdice5 zvjezdica (Budi prvi koji će ocijeniti aranžman!)
Loading...Loading...

18.4.2018.
130 kn

Polasci po gradovima

Koprivnica 15:30 sati Autobusni kolodvor

 

 

PROGRAM:

Polazak u 15:30 h s autobusnog kolodvora u Koprivnici.  Vožnja u smjeru Ludbrega sa usputnim odmorima prema potrebi do Zagreba. Po dolasku u Zagreb slobodno vrijeme za šetnju gradom. Zatim slijedi odlazak do HNK-a- na dramu Ciganin, ali najljepši – koja počinje u 19:30 h. 

Protagonisti ovoga briljantnog Novakova romana čine nevjerojatnu galeriju likova koju prepoznajemo iz strahova današnjice, a uokvireni su u majstorsko fikcijsko tkanje. Mladi Rom Sandokan zvani Sandi zaljubi se u Međimurku Milenu, bijelu ženu iz susjednog sela Sabolščaka. Ona, rastavljena u kasnim četrdesetima, nepravedno izbačena s posla, vraća se u rodnu kuću gdje se mora brinuti za svojeglava djeda. Nuzat, Kurd iz Mosula napušta obitelj i zemlju koju je zahvatio rat, u potrazi za obećanim životom u Calaisu. Plančić, PR iz zagrebačke policijske uprave poslan je na teren da zataška ubojstvo koje može eksplodirati u nasilje i veliki politički skandal. Veteran Domovinskoga rata održava krhki mir u selu, a policajac na zalazu karijere opsjednut je vizijama kao iz apokaliptičke TVserije Leftovers. Ovi osebujni antijunaci nisu tipizirani predstavnici svoje etničke ili socijalne skupine, oni su plemeniti marginalci koji svojim ponašanjem odudaraju od stereotipa i na empatičan način ruše slike o predrasudama koje društvo gaji o njima. Priče se račvaju i na kraju spajaju oko krvavog ubojstva. Raskošna naracija obuhvaća precizno ispripovjedane biografije iz četiri kulturološka kruga. Novakov je roman precizna socijalna i emotivna topografija identiteta. Jedan je većinski bijeli, ali dolazi iz panonske provincije, drugi je romski, iz istoga kraja, treći predstavlja onaj državni hrvatski, predstavljen preko vlasti iz Zagreba, a četvrti izbjeglički, kurdski. Romanu golem scenski potencijal, prije svega daje raskošan autorov stil sagrađen od elemenata krimića, melodrame, dokumentarnog materijala, socijalne drame, s elementima popularne (sub)kulture, koji uključuje i romske pjesme, od kojih je najpoznatija i naslov romana. Dramatizaciju romana priprema Ivor Martinić, jedan od najzapaženijih hrvatskih dramatičara čiji tekstovi osvajaju svjetske pozornice.

Odmah nakon završetka predstave povratak kući.

Cijena aranžmana 130 kn

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • prijevoz autobusom turističke klase
  • ulaznica za dramu u HNK – Ciganin, ali najljepši
  • jamčevno osiguranje za turističke paket aranžmane, osiguranje od odgovornosti za štetu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja – nezgode putnika u javnom prijevozu, organizaciju i realizaciju programa, PDV.

Napomena

Za putovanje vrijede  upute i opći uvjeti putovanja turističke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na www.silvija-turist.hr  ili osobno podići u poslovnici.

DODATNA VRIJEDNOST!!!!

1 pečat na KARTICI POVJERENJA

HNK- DRAMA-CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI
Rezerviraj HNK- DRAMA-CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI

Prezime i ime

OIB

Adresa

Email

Telefon

Aranžman

Datum

Putnici (ime i prezime)

Putno osiguranje
 DA NE

Upit

Naše najbolje ponude u tvoj inbox
Rado ćemo te informirati o posebnim ponudama, lastminute aranžmanima i novostima! Upiši svoj mail:
Right Menu Icon