ČAROLIJA PRIRODE I POVIJESTI slapovi KRAVICA – MOSTAR – tekija BLAGAJ – POČITELJ – TREBINJE - PERAST – KOTOR – BUDVA - KONJIC – JAJCE
1 zvjezdica2 zvjezdice3 zvjezdice4 zvjezdice5 zvjezdica (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...

28.4.-30.4.2018.
1.190 kn

Polasci po gradovima

Koprivnica 00:00 sati Autobusni kolodvor

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA: 3 dana/2 noćenja, autobusom (2 polupansiona)

1. dan, 28.4.2018.: KOPRIVNICA – slapovi KRAVICA – MOSTAR – tekija BLAGAJ – POČITELJ – TREBINJE

Polazak autobusa u 00.00 sati s Autobusnog kolodvora Koprivnica. Vožnja autoputom A1 i dolazak u jutarnjim satima do slapa KRAVICA. Kravica je slap u Bosni i Hercegovini, a nalazi se 10 km od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljuboškog. Nalazi se na rijeci Trebižat i ima širinu od 120 metara i visinu od oko 28 metara. Nekoć su uz slap bili aktivni mnogi mlinovi i stupe za valjanje sukna.

Nakon kraćega zaustavljanja kod slapa odlazak do MOSTARA. Sveučilišno, kulturno, gospodarsko i političko središte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Grad je ime dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. Neretvu premošćuje Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Obilazak grada uz stručnog lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za ručak.

Zatim slijedi odlazak do BLAGAJA. Blagaj je stari grad izgrađen još u vrijeme Rimskog carstva. Tada nije bio grad, već utvrda, a s vremenom se razvio u pravi biser Hercegovine. Najveću pažnju privlači vrelo Bune na kojem se nalazi, kako mnogi kažu, najmisterioznija građevina – TEKIJA. Najvažniji dio Blagaja za koji znaju turisti širom svijeta jeste Tekija na vrelu Bune koja predstavlja značajan spomenik kulture iz ranog turskog doba u BiH. Slobodno vrijeme za uživanje u predivnoj prirodi te odlazak do POČITELJA.

U dolini Neretve, glavno uporište u obrani od Turaka bilo je u Počitelju gdje se nalazi tvrđava koju je sagradio kralj Tvrtko godine 1383., i imala je stratešku ulogu u kontroliranju puta do mora dolinom rijeke Neretve. Danas, povijesni gradić Počitelj, izgrađen ispod tvrđave, ima orijentalni izgled i kao takav je potpuno u funkciji turizma i kulturnih priredbi.

Slijedi odlazak u TREBINJ. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan, 29.4.2018.: PERAST – KOTOR – BUDVA – TREBINJE

Doručak. Slijedi nastavak putovanja do PERASTA, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, te odlazak brodicom na otok GOSPA OD ŠKRPJEKA. Gospe od Škrpjela je umjetni otočić pred mjestom Perastom. Otok i kapela podignuti su u znak zahvalnosti Gospi za ozdravljenje jednog od dvojice braće koji su na tom mjestu pronašli Gospinu sliku.

 Nakon razgleda otoka dolazak u KOTOR. Grad trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak, osobne potrebe.

Nastavak putovanja do BUDVE. Kraći obilazak starog grada, Citadela Budve, katedrala sv. Ivana, crkva sv. Trojstva. Odlazak do prekrasnog poluotoka SVETI STEFAN, kraće zadržavanje i obilazak. Na poluotoku sagrađena je utvrda 1442. godine, kada je i naseljena prvim stanovnicima. Utvrda je bila opasana zidinama da bi se u njemu mogle sklanjati obitelji iz okolnih mjesta pred najezdom Turaka i pirata.

Povratak u Trebinje. Večera. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje

3. dan: 30.4.2018.: KONJIC – JAJCE – KOPRIVNICA

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi nastavak putovanja prema kući. Odlazak u KONJIC i obilazak TITIVOG BUNKERA. Titov bunker u Konjicu godinama je bio dobro čuvana tajna. Građen je u tajnosti od 1953. do 1979., pod nazivom DO ARK da bi se u slučaju atomske katastrofe tu sklonili Tito i njegovih 350 najbližih suradnika. Ovaj impozantni prostor, betonske masovne konstrukcije, leži na oko 6.500 metara kvadratnih prostora i oko 300 metara dubine ispod površine zemlje.

Nakon obilaska bunkera povratak kući i kraće zaustavljanje u JAJCU – grad muzeja. Može se vidjeti spektakularni vodopad visok 21 metar koji se veličanstveno obrušava u rijeku Vrbas, te sam grad Jajce.

 Povratak kući u kasnijim noćnim satima.

Cijena aranžmana 1.190 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 • prijevoz autobusom turističke klase

 • turističkog pratitelja tijekom cijelog putovanja

 • smještaj u hotelu na bazi 2 polupansiona u TREBINJU

 • stručnog lokalnog vodiča u Mostaru

 • stručnog lokalnog vodiča u Budvi

 • stručnog lokalnog vodiča u Kotoru

 • ulaznica za spomenik kulture TEKIJA

 • povratna karta za vožnju brodom do otoka GOSPA OD ŠKRPJELA

 • ulaznica za razgled TITIVOG BUNKERA u Konjicu

 • ulaznica za slapove KRAVICA

 • sve razglede prema programu

 • osiguranje od posljedice nesretnog slučaja u autobusu

 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se mogu posjetiti, osobne troškove

 • paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)

 • sve što nije navedeno pod „Cijena aranžmana po osobi uključuje“


Napomena

Kalkulacija je rađena na bazi 35 osoba.

Za putovanje vrijede Ugovor i opći uvjeti poslovanja putničke agencije SILVIJA TURIST. Koje možete naći na našoj web stranici: www.silvija-turist.hr ili osobno podići u poslovnici

REZERVACIJE I UVJETI PLAĆANJA:

Kod rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u roku od 5 radnih dana najmanje 200,00 kn po osobi da rezervaciju smatramo potvrđenom, dok je ostatak uplate potrebno izvršiti najkasnije 7 dana prije polaska na put. Ukoliko uplata nije evidentirana kako je navedeno rezervacija se smatra otkazanom!!!

DODATNA VRIJEDNOST: ZA OVO PUTOVANJE DOBIVATE 3 PEČATA NA KARTICI POVJERENJA!!!

U SLUČAJU ODUSTAJANJA OD PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA ZA OVO PUTOVANJE POVRAT NOVCA NE VRŠIMO!!!!!

ČAROLIJA PRIRODE I POVIJESTI
Rezerviraj ČAROLIJA PRIRODE I POVIJESTI

Prezime i ime

OIB

Adresa

Email

Telefon

Aranžman

Datum

Putnici (ime i prezime)

Putno osiguranje
 DA NE

Upit

Naše najbolje ponude u tvoj inbox
Rado ćemo te informirati o posebnim ponudama, lastminute aranžmanima i novostima! Upiši svoj mail:
Right Menu Icon